www.ResMer.nu - Skånska "skatter"
www.ResMer.nu - Skånska "skatter"

 

www.ResMer.nu

Romantiska weekends i Skåne

Vårkänslor året om!
*** NYTT SMULTRONSTÄLLE?
På den här platsen kan ni publicera erbjudanden relaterade till besöksnäringen
Underlag som behövs: Text / Bild /Startdatum / Antal månader / Kontakt uppgifter
Pris per annons och månad 1200 SEK exkl moms
Ert erbjudande kommer att visas på den här webbplatsen, men även ha en egen webbadress.
Klicka på länken under:
VÅRT ERBJUDADE >>>

Välkommen att maila förfrågan till oss på Gloria Multimedia
info@gloria.se

Publicerad 2024-05-30

2 216792 visningar

Bjärsjölagårds slott
I hjärtat av Skåne inbäddat mellan böljande fält och allékantade vägar ligger Bjärsjölagårds Slott. En pärla, omsorgsfullt bevarad och renoverad med största varsamhet. Från korridorer och vackra valv kan man nästan höra slottet viska om svunna tider.
Bjärsjölagårds slott stod för dagens eleganta inramning på vår trevliga tur i Skåne. Där kunde vi bli som barn på nytt och gå på upptäcktsfärd i slottets alla salar och vrå innan det var dags att svida om för kvällens middag.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Bjärsjölagård Sjöbo
0 5307 visningar

Blåsingsborg Gårdshotell
Blåsingsborg Gårdshotell välkomnar oss till det vackra Österlen, en klassisk skånegård som varsamt omvandlats till ett idylliskt hotell med en gourmetkrog - god mat och dryck som tillfredsställer både sinne och smak.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kivik
0 6782 visningar

Bykrogen i Österslöv
Varmt välkommen till Bykrogen i Österslöv. Här finner ni hotell, konferens och restaurang i rustik och lantlig miljö endast 10 km norr om Kristianstads centrum. Här serveras härliga måltider som är en fröjd för ögat och en fantastisk smakupplevelse.
I många år stod den gamla stärkelsefabriken tom och övergiven, tills den dagen då Richard och snickaren Jan-Axel fick en vision om att skapa något av en samlingspunkt för många i bygden; Bykrogen.
2001 slog Bykrogen upp portarna efter en omfattande ombyggnation och succén var ett faktum. Längs vägen har ständigt nya idéer dykt upp som format Bykrogen till den personliga och gemytliga plats det är idag. Richards vision lever kvar och utvecklas än idag och den tar sig ständigt nya uttryck genom Jan-Axels små och stora byggprojekt. Hotellet har idag 26 trivsamma rum av hög standard.
Bykrogen i Österlöv hittar vi i området Sjöriket i nordöstra Skåne som är en pärla mellan berg och sjö, vildmark och öppna landskap långt borta från storstadens stress, men endast 10 min från Kristianstad. I Sjöriket är ni omgivna av de stora sjöarna Ivösjön, Oppmannasjön, Råbelövssjön och Immeln. Strax söder om Kristianstad hittar ni även Hammarsjön med Vattenriket.
Med Bykrogen som utgångspunkt hittar ni en uppsjö av sevärdheter i Sjöriket. Med en radie mindre än 20 km kan ni besöka slotten Råbelöv, Bäckaskog, Karlsholm och Trolle-Ljungby slott. Vandra på Klugekull och Balsberget. Besök Qvarna Mc Museum eller Råbelövsbanan. Cehlins vingård eller Torsebro krutbruk. Sen har ni alla cafe, galleri och sist men inte minst ett besök på Skånes största ö Ivö.
Restaurangen är öppen för er som bara vill äta onsdag – lördag 18:00-22:30 under sommaren.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Österlöv Kristianstad
1 17986 visningar

Bäckaskogs slott
Vid dagens besök på Bäckaskog slott hade vi tur med vädret som höll uppe för vår skull.
Dagens lunchbuffé bestod av varmrökt lax med goda tillbehör lokalt hämtat från Näsum Rökeri. Det smakade gott och uppskattades av mamma och hennes man som utflykten var tillägnad.
Mätta och belåtna kunde vi först gå på upptäcktsfärd i slottet med sin magnifika paradvåning där baler och andra tillställningar går av stapeln. Vidare strosande ut i slottsparken med sina ståtliga träd varav många blev planterade när kronprins Karl XV huserade här och använde stället som lustslott på 1800-talet.
I örtträdgården kunde man gå och snusa på alla väldofter som blandades i luften och samtidigt förundras över allt vi i dagens läge bara ser i burkar växa här som plantor. Lite senare byttes kryddorna mot blomdofter från färgsprakande rabatter i alla dess färger innan vi styrde stegen ner i klosterköket som har anor från 1200-talet. Här under golvet kunde man se den uttorkade bäckfåran som rann under köket och erbjöd munkarna trevliga fiske-stunder i sitt ålrika vatten.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Fjälkinge
4 23632 visningar

Ellinge slott
Slottet har turlige klarat sig från alla krigen som böljat fram och tillbaka i dess grannskap. Innanför de vitputsade murarna arrangerar konferenser, romantiska bröllop, festliga kalas och exklusiva middagar efter individuella önskemål.
Ellinge slott kan också mycket stolt visa upp världens mest prisbelönta vodka-Purity vodka som har sitt destilleri på Ellinge.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Eslöv
0 5576 visningar

Grand Hôtel Mölle
I över 100 år har människor från hela världen träffats på Grand Hôtel i Mölle. Många har rest långväga för de fina badens skull och den praktfulla naturen. Här har de kopplat av vardagen och istället njutit dagen till fullo på alla sätt och vis. Det var här synden föddes.
Synden i Mölle syftade på de högst osedliga badet vid Ransvik där, trot om ni vill, män och kvinnor badade tillsammans! Direkttåg från Berlin hämtade Europas massor mer än effektivt och en del skrev sig poste restante i byn intill för att inte förknippas med det syndiga.
Men det är inte slut med det roliga. Grand Hôtel i Mölle är fortfarande ett nav för mat, fest och glädje året om och än strömmar turister hit för att njuta allt fint. Och såklart bada tillsammans.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Mölle
0 5092 visningar

Hotel Rusthållargården
Hotel Rusthållargården ligger beläget i pittoreska fiskebyn Arild, vid foten av Kullaberg och med en fantastisk utsikt över Skälderviken. Ta gärna en promenad ner till hamnen där småbåtarna ligger och drar i sina knarrande förtöjningar. Känn saltstänken från de öppna havets vidder.
Förutom hotellrum i Mangårdsbyggnaden erbjuds också gästrum i någon av Sjövillorna. Vill man rå om sig själv så kan man välja ett boende i gäststugorna. Varm ombonad miljön samt utsikt över havet från de flesta rummen. Finsk bastu, ångbastu, kombinationspool med jacuzzi.
Vid vårt besök hälsades vi välkomna av ett gudomligt väder som vi kunde njuta av på hotellets stora terrass med havet framför våra fötter.
Restaurang, här serveras mat av allra yppersta klass.
Arild erbjuder en perfekt utgångspunkt för att kunna njuta av allt det fantastiska som Kullahalvön har att erbjuda.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Arild
0 4724 visningar

Hotell Gässlingen
Hotell Gässlingen blir vårt hem för natten. Bredvid kyrkan på Rådhustorget i det gamla Skanör ligger Hotell Gässlingen. På utsidan är hotellet en del av den pittoreska by romantiken och på insidan öppnar sig en generös famn av möjligheter.
Här avnjuter man något läskande vid poolkanten innan man träder in i relaxavdelningen för en stunds avkoppling.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Skanör
0 5469 visningar

Hovs hallar Hotell & Restaurang
Du hittar Hotell Hovs Hallar utmed kusten mellan Båstad och Torekov, vi är belägna mitt i den finaste naturen på Bjärehalvön. Kom och njut av Bjärehalvöns nordspets och rikta blickarna mot den obrutna horisonten. Hotellet är för dig som uppskattar lugn & ro, god mat och vacker unik miljö.
Kom och slå er ner på Hallandsåsens sista post och rikta blicken ut mot havet och den obrutna horisonten. Här serveras traktens och havets olika läckerheter med grönsaker från egna odlingar, allt efter säsongens skiftningar. Vi håller skånska traditioner levande med råvaror från trakten.
Här möts Hallandsåsen och havet på ett mycket dramatiskt sätt med höga uppspruckna klippbranter, raukar, klapperstensfält och grottliknande formationer.
Skåneleden passera hotellet som har vandringspaket att erbjuda.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Båstad
0 5201 visningar

Häckeberga Slott
Underbart beläget på en av Häckebergasjöns sju holmar finner du Häckeberga Slott. Mitt i ett av Skånes vackraste naturreservat har du möjlighet att njuta av både vacker natur och ett rikt djurliv under ditt besök. Gastronomiska måltider, avkopplande övernattningar och effektiva möten är nog det som beskriver oss bäst.

Alla våra konferensrum finns i själva slottsbyggnaden och är inredda i en klassisk stil fast med modern teknik. Vi har 6 olika konferensrum och i olika storlekar med plats upp till ca 65 personer i största salen.Vi har hotellrum både i själva slottet och i annexet, Jaktpaviljongen. Alla rum har eget badrum, TV och fri tillgång till internet. Stilen är lite olika i alla våra rum men, enligt vår mening, inredda för att harmonisera med slottet och slottskänslan i övrigt.Välkomna!
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Genarp
0 5585 visningar

Höörs Gästgifwaregård
Med anor tillbaka ända till 1600-talet erbjuder Höörs Gästgifwaregård en genuin och charmig hotellupplevelse. Hotellet har 29 rum, varav två sviter med det lilla extra. I den fräscha nyrenoverade restaurangen värnar man om det traditionella skånska köket och handplockar råvarorna från lokala producenter. I den populära puben finns ett brett urval av drycker och en härlig atmosfär.
Spaavdelningen huserar i ett nybyggt orangerie i hotellträdgården. Här finns bl a inomhuspool, utomhuspool, upplevelseduschar, bastu, fotbad och möjlighet till sköna behandlingar. Under vintern är utomhuspoolen stängd, men här finns bubbelpool både inne och ute. Att sitta i bubbelpoolen utomhus blir extra härligt när man är omgiven av ett snöklätt Höör.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Höör
1 7413 visningar

Kiviks Hotell Konferens & Spa
Hotellet är vackert beläget på en höjd ovanför gamla Kivik med milsvid utsikt över havet. Den ursprungliga hotellbyggnaden Emiliero uppfördes 1908. Efter en totalrenovering av hela fastigheten kunde dörrarna åter igen slås upp 100 år senare för hotellgäster. Hotellet har 32 rum, fördelade över tre byggnader samt restaurang, Spa och tre konferenslokaler. Framför hotellet breder en underbar park ut sig där man kan sitta och njuta av hela härligheten.
2021 hade hotellet invigning av poolen som är en del av hotellets SPA-avdelning. Vi köpte en två nätters vistelse med en middag och Spa. Ett trevligt mottagande och bra frukost som serverades vid bord för att undvika trängsel, god middag på kvällen i stora matsalen med havsutsikt och ett flertal vackra konstverk på väggarna. Spa består av två relaxrum, två jacuzzi och nu även en djup pool med varmt vatten. Det finns även en torrbastu och en aroma-ångbastu i avdelningen.
Från hotellet är det endast 400 m promenad ner till hamnen.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kivik
1 6138 visningar

Klitterhus
Klitterhus ett badhotell mitt på stranden vid Ängelholms havsbad. Njut av Skälderviken blåa vatten från hotellets stora terrasser som är omgiven av vita böljande sanddyner. Till höger går det ut en lång badbrygga som lockar till tidiga morgondopp. Trots sin avskildhet ligger huset bara 5 minuter i bil från Ängelholms centrum och 15 minuter från Ängelholms flygplats.
Skandinaviskt kök och modern design blandar dofter och vyerna av havet. Det finns två matsalar allt för att tillfredsställa gästernas behov. På övervåningen finns 12 rum, dom flesta med en fantastisk utsikt över stranden. I markplan finns 2 stora familjerum med egen ingång.
Vid vårt besök serverades en fem rätters middag som fick smaklökarna att jubla av uppskattning.
Klitterhus ligger inte bara perfekt på stranden utan de har en central placering om man vill utforska Kulla- och Bjäre halvöarna.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ängelholm
1 4815 visningar

Kronovalls Vinslott
Kronovall vinslott ligger vacker inbäddat i lummig bokskogsnatur byggt i fransk barockstil. Slottsbyggnaden med flyglar och torn omges av dammar och vallgravar. Utanpåliggande dubbla svängda fritrappor leder upp till den pampiga entrén. Omkring slottet finns en vacker park, som är särskilt känd för sin magnifika labyrinthäck.
Här kan man få vara med om en mysig slottsweekend med vinprovning och 5-rätters middag.
Kronovall Vinslott erbjuder även sina prisbelönta stenugnsbakade pizzor i spannstallet. Mätta och belåtna blev vi sedan guidade runt på slottet med en tur ner i vinkällan för en provsmakning.
Som besökare på Kronovall finns det oftas möjlighet att gå in i slottet och få en smak av adelns sötma. Vandra genom bibliotek och matsalar med tungt hängande ljuskronor. Uppför nötta stentrappor till korridorer med knarrande dörrar. Tänk om väggarna här kunde tala och berätta sin intressanta historia. Det är alltid något visst med dessa gamla slott.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Fågeltofta Tomelilla
0 9842 visningar

Margretetorps Gästgifvaregård
Här vid Bjärehalvön, där Hallandsåsen möter den skånska slätten, kan du sova gott på hotellet, njuta av de fantastiska omgivningarna, äta traditionell skånsk mat lagad från grunden i restaurangen. Margretetorp omges av en fantastisk parkliknade trädgård där du kan följa de små promenadstigarna längs den porlande bäcken på hotellets baksida. När kvällen kommer kan du koppla av i spabad utomhus med naturen som utsikt. Restaurangen erbjuder många olika rum för sina ätande gäster allt för att tillfredsställa allas smaker. Efter en välsmakande middag kan man koppla av i baren där ni väljer att sitta ute som inne.
När du vaknar på morgonen, efter en skön natt i ett av de luftiga hotellrummen, öppnar du dörren ut mot innegården full av växter, vackra träd och porlande bäckar. Här kan du njuta av lugn och ro och samla kraft för ny äventyr på Bjärehalvön.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hjärnarp
1 5062 visningar

MÖLLES TRE RUM
Fantastiskt boende i vackra Mölle. Ägaren Charlotte är en otroligt trevlig värd som välkomnade oss vid grinden. Huset är väldigt mysigt med massa vackra saker från förr och vi kände oss verkligen som hemma. Rent och fint överallt och mycket att titta på. Badrummet som man delade med andra gäster var stort, varmt och tilltalade dekorerat. Vi fick en välkomstdrink av värdinna som frågade oss vad vi ville ha till frukost. Vi satt en stund på punschverandan och tittade ut på den lummiga trädgården innan vi gav oss på en promenad. Perfekt läge, liten promenad ner till hamnen och ville man gå längre så fanns det många fina platser att se.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Barakullsvägen 13, 263 77 Mölle
5 31621 visningar

Röstånga Gästgivaregård
Röstånga Gästgivaregård har bedrivits som gästgiveri ända sedan 1647. Få gästgivaregårdar har en lika lång och välrenommerad kulinarisk tradition som Röstånga. Vackert beläget vid Söderåsens storslagna natur.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Röstånga
0 5200 visningar

Spirit of Hven
Spirit of Hven Backafallsbyn är en 4-stjärnig hotellanläggning med destilleri, spa, restaurang och en av Sveriges främsta whiskybarer. Här erbjuds rundvandringar på destilleriet och whiskyprovningar eller varför inte avnjuta en god måltid i deras trevliga restaurang. Här avslutade vi kvällen i baren med en egenkomponerad whiskyprovning där självfallet en av Hven whiskyn ingick
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Sankt Ibb Ven
0 5832 visningar

Spångens Gästgivaregård
I Ljungbyhed, mitt i Skåne, ligger Spångens Gästgivare- gård. Här har serverats god mat och dryck i mer än 150 år. Hos oss får du modern komfort i gammaldags miljö.
Från vårt stora skånska smörgåsbord kan du plocka bland dina favoriter, eller passa på att äta någon av våra skånska specialiteter som vår berömda Äggakaka.
I närheten hittar ni Söderåsens nationalpark med fina vandrings och naturupplevelser.
Varmt välkomna till oss. Ny regi från 15 augusti 2019.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ljungbyhed
0 4927 visningar

Stiftsgården Åkersberg
Stiftsgården Åkersberg med anno från 1700-talet ligger bara ett stenkast från Skånes Mitt punkt i Höör. I deras lummiga park som vilar i stillhet blir lätt en mötesplats för Er. Här får ni möjligheten att dela tankar och erfarenheter med vänner och kära.
Restaurangen skapar matupplevelser med bra råvaror och mycket kärlek. När kvällen sänker sig vila ni ut i våra fräscha och rymliga rum.
Här hittar man även Frihetens kapell och Andrum Spa för en avkopplande stund eller varför inte strosa upp till monumentet av Skånes Mitt punkt.
Andrum Spa fick utmärkelsen 2019 som Årets omväg av Magazine Skåne.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Höör
4 10438 visningar

Talldungens gårdshotell
Mitt bland vidunderliga bokskogar, rullande backar och Havängs vidsträckta stränder hittar ni oss. En restaurang med rustik mat och kolossalt mycket vin.
Vi har arton dubbelrum varav två familjerum där barn är välkomna. Gäster i restaurangen har förtur till rummen. Det betyder i praktiken att vi numera endast erbjuder övernattning med middag. Vi kallar det för Spisarpaketet.
Vi matar er med en femrättersmiddag, ni umgås. Därefter väntar nymanglade sängkläder och vår ekologiska frukostbuffé med bla bröd från vårt microbageri och hemkokta marmelader.
Bak husknuten passerar Skåneleden och Backaleden för den som är sugen på vandring.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brösarp
0 6483 visningar