www.ResMer.nu
www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

 
Är du på resande fot?

Här har du förslag på hotell och andra övernattningsställen.
Sätt gärna "Like" på ställen ni gillar, intressant att veta, tycker jag. Tack!
Valentina

Kiviks Hotell Konferens & Spa
Hotellet är vackert beläget på en höjd ovanför gamla Kivik med milsvid utsikt över havet. Den ursprungliga hotellbyggnaden Emiliero uppfördes 1908. Efter en totalrenovering av hela fastigheten kunde dörrarna åter igen slås upp 100 år senare för hotellgäster. Hotellet har 32 rum, fördelade över tre byggnader samt restaurang, Spa och tre konferenslokaler. Framför hotellet breder en underbar park ut sig där man kan sitta och njuta av hela härligheten.
2021 hade hotellet invigning av poolen som är en del av hotellets SPA-avdelning. Vi köpte en två nätters vistelse med en middag och Spa. Ett trevligt mottagande och bra frukost som serverades vid bord för att undvika trängsel, god middag på kvällen i stora matsalen med havsutsikt och ett flertal vackra konstverk på väggarna. Spa består av två relaxrum, två jacuzzi och nu även en djup pool med varmt vatten. Det finns även en torrbastu och en aroma-ångbastu i avdelningen.
Från hotellet är det endast 400 m promenad ner till hamnen.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kivik
1 6290 visningar
Nostalgi museet på Visingsö
Nostalgi museet och den lilla BP-macken på Visingsö är något för dig som drömmer dig tillbaka till svunnen tid. Macken är renoverad till sitt ursprungliga skick med den färgsättning som man hade före 1958 då man bytte färger och logga. Byggnaden som från början tjänstgjorde som stationsbyggnad vid Östra Station i Norrköping från 1962 tills den lades ner 1974 fraktades från sin gamla hemadress till Visingsö 2003 och blev här återskapad som BP-mack.
Titta in i Nostalgi museet där ni hittar intressanta boendemiljö från sent 1800-tal fram till 60-talet. I två stora glasmontrar kan ni beskåda Volvos alla tidiga modeller som vackra leksaksbilar. Ovanliga modeller som Volvo Duett och Express som polisbilar.
I byggnaden vid parkeringen finns museet 4 yrken där man hittar Skräddaren, Fiskaren, Snickaren och Skomakaren samt Wallins Salubod en liten handelsbod från gångna tider.
Det är gratis att besöka området och muséet, men skänk gärna en slant i lådan invid huset eller via swish.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Visingsö, Östergötland
0 87268 visningar
Hotell Gästis i Varberg
Det här trivsamma, säregna hotellet ligger i tre byggnader från 1700-talet, några minuters promenad från Varbergs station och Varbergs fästning. Här erbjuds en charmig atmosfär och en unik upplevelse för alla gäster. Avslappnade rum är unikt inredda med en eklektisk blandning av böcker och väggkonst. Vissa rum har antika möbler och träbjälkar, vilket ger en känsla av historisk charm och autenticitet. Hotellet har en avslappnad restaurang som serverar läckra måltider. En klassisk lobbybar vid sidan om receptionen där gäster kan njuta av en drink i en avkopplande miljö. En av de mest unika aspekterna av hotellet är den tjusiga kopian av Vladimir Lenins spa från Sankt Petersburg beläget i en blåkaklad källare med takkronor i art déco och affischer från Sovjet-tiden.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Borgmästaregatan 1, Varberg
0 901 visningar
Bäckaskogs slott
Vid dagens besök på Bäckaskog slott hade vi tur med vädret som höll uppe för vår skull.
Dagens lunchbuffé bestod av varmrökt lax med goda tillbehör lokalt hämtat från Näsum Rökeri. Det smakade gott och uppskattades av mamma och hennes man som utflykten var tillägnad.
Mätta och belåtna kunde vi först gå på upptäcktsfärd i slottet med sin magnifika paradvåning där baler och andra tillställningar går av stapeln. Vidare strosande ut i slottsparken med sina ståtliga träd varav många blev planterade när kronprins Karl XV huserade här och använde stället som lustslott på 1800-talet.
I örtträdgården kunde man gå och snusa på alla väldofter som blandades i luften och samtidigt förundras över allt vi i dagens läge bara ser i burkar växa här som plantor. Lite senare byttes kryddorna mot blomdofter från färgsprakande rabatter i alla dess färger innan vi styrde stegen ner i klosterköket som har anor från 1200-talet. Här under golvet kunde man se den uttorkade bäckfåran som rann under köket och erbjöd munkarna trevliga fiske-stunder i sitt ålrika vatten.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Fjälkinge
4 103810 visningar
Margretetorps Gästgifvaregård
Här vid Bjärehalvön, där Hallandsåsen möter den skånska slätten, kan du sova gott på hotellet, njuta av de fantastiska omgivningarna, äta traditionell skånsk mat lagad från grunden i restaurangen. Margretetorp omges av en fantastisk parkliknade trädgård där du kan följa de små promenadstigarna längs den porlande bäcken på hotellets baksida. När kvällen kommer kan du koppla av i spabad utomhus med naturen som utsikt. Restaurangen erbjuder många olika rum för sina ätande gäster allt för att tillfredsställa allas smaker. Efter en välsmakande middag kan man koppla av i baren där ni väljer att sitta ute som inne.
När du vaknar på morgonen, efter en skön natt i ett av de luftiga hotellrummen, öppnar du dörren ut mot innegården full av växter, vackra träd och porlande bäckar. Här kan du njuta av lugn och ro och samla kraft för ny äventyr på Bjärehalvön.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hjärnarp
1 5163 visningar
Tjolöholm slott
Tjolöholms slott, byggt 1898-1904, är ett storslaget exempel på en Arts & Crafts-anläggning av det slag som främst annars kan ses i England. Slottet ritades av en ung arkitekt Lars Israel Wahlman. Uppdragsgivare var Blanche Dickson, bördig från England. Ambitionen var att skapa ett både representativt och komfortabelt hem. Det ståtliga palatset fylldes med dåtidens alla moderniteter. Elektriciteten till de nyinköpta lamporna kom från ett ångdrivet kraftverk på egendomen. Uppvärmningen skedde med hjälp av ett snillrikt system av varmluftskanaler, kompletterat med element och öppna spisar. Telefon installerades för att enklare hålla kontakten med familj och vänner i Göteborg. Andra tekniska finesser var till exempel grevinnans hårtork - ett högt maskinellt vidunder som drevs med hjälp av fotogen. Idag är slottet öppet för besök, vi valde en guidad visning. Efter visningen gick vi runt på egen hand och kamerans minne blev full av bilder.
Förutom slottet med dess unika design och dåtidens innovationer finns det vackra trädgårdar i engelsk stil, vidsträckta naturområden runt omkring. Här finns ett vagnmuseum för den som är intresserad av historiska transportmedel och en badplats för de som vill ta ett dopp.,
För barnen finns Tjolöholms lekby, en plats fylld med roliga aktiviteter. medan de äldre kan shoppa loss i butiken.
När det kommer till mat, kan ni njuta av hembakade godsaker på Kafé Manegen eller prova årstidsbundna menyer i Restaurang Storstugan, som fokuserar på närproducerade råvaror.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tjolöholms Slott, Fjärås
0 1402 visningar
Kastanjelunds Wärdshus
En känsla av en annan tid återspeglas när man kommer till Kastanjelund härliga innergård. Väl inne kan du
avnjuta något gott att dricka i vår trivsamma salong. Här kan du koppla bort vardagen
och låta stressen rinna av dig. Den skiftande naturen runt Kastanjelund erbjuder många
möjligheter till rekreation. En trivsam skogspromenad till Hanöbuktens milslånga sandstrand
eller en golfrunda på en närliggande bana är bara några exempel.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Yngsjö
0 26210 visningar
Hovs hallar Hotell & Restaurang
Du hittar Hotell Hovs Hallar utmed kusten mellan Båstad och Torekov, vi är belägna mitt i den finaste naturen på Bjärehalvön. Kom och njut av Bjärehalvöns nordspets och rikta blickarna mot den obrutna horisonten. Hotellet är för dig som uppskattar lugn & ro, god mat och vacker unik miljö.
Kom och slå er ner på Hallandsåsens sista post och rikta blicken ut mot havet och den obrutna horisonten. Här serveras traktens och havets olika läckerheter med grönsaker från egna odlingar, allt efter säsongens skiftningar. Vi håller skånska traditioner levande med råvaror från trakten.
Här möts Hallandsåsen och havet på ett mycket dramatiskt sätt med höga uppspruckna klippbranter, raukar, klapperstensfält och grottliknande formationer.
Skåneleden passera hotellet som har vandringspaket att erbjuda.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Båstad
0 5297 visningar
Spirit of Hven
Spirit of Hven Backafallsbyn är en 4-stjärnig hotellanläggning med destilleri, spa, restaurang och en av Sveriges främsta whiskybarer. Här erbjuds rundvandringar på destilleriet och whiskyprovningar eller varför inte avnjuta en god måltid i deras trevliga restaurang. Här avslutade vi kvällen i baren med en egenkomponerad whiskyprovning där självfallet en av Hven whiskyn ingick

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Sankt Ibb Ven
0 5937 visningar
Alunbrukets B & B
Alunbrukets B & B ligger i charmiga Alunbruksbyn bredvid Skånes äldsta kaffestuga, omgiven av skogen och Verkeån som flyter förbi. Alunbruket är en del av Verkaåns naturreservat, ett av de största naturreservaten i södra Sverige. Skåneleden, Backaleden och Sydostleden går igenom Alunbruket, vilket gör läget perfekt för både vandring och cykling.
Rummen är personliga och i köket kan man laga till sin egen middag eller varför inte utnyttja grillmöjligheterna i den trevliga trädgården.Frukosten serveras på Kaffestugan Alundbruket ett stenkast där ifrån.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brösarp
7 43942 visningar
Spångens Gästgivaregård
I Ljungbyhed, mitt i Skåne, ligger Spångens Gästgivare- gård. Här har serverats god mat och dryck i mer än 150 år. Hos oss får du modern komfort i gammaldags miljö.
Från vårt stora skånska smörgåsbord kan du plocka bland dina favoriter, eller passa på att äta någon av våra skånska specialiteter som vår berömda Äggakaka.
I närheten hittar ni Söderåsens nationalpark med fina vandrings och naturupplevelser.
Varmt välkomna till oss. Ny regi från 15 augusti 2019.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ljungbyhed
0 5025 visningar
Bjärsjölagårds slott
I hjärtat av Skåne inbäddat mellan böljande fält och allékantade vägar ligger Bjärsjölagårds Slott. En pärla, omsorgsfullt bevarad och renoverad med största varsamhet. Från korridorer och vackra valv kan man nästan höra slottet viska om svunna tider.
Bjärsjölagårds slott stod för dagens eleganta inramning på vår trevliga tur i Skåne. Där kunde vi bli som barn på nytt och gå på upptäcktsfärd i slottets alla salar och vrå innan det var dags att svida om för kvällens middag.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Bjärsjölagård Sjöbo
0 5400 visningar
Lydinge Resort
Lydinge Resort som erbjuder sina gäster en helhetsupplevelse med både natur, relax och trevliga sevärdheter i sin närhet lockade oss till ett 3-dagars vistelse i slutet av november.
Vårt besök börjar med en uppfriskande vandring på vackra Söderåsen där uppenbarelsen av ett 20-tal dovhjortar blev till en adrenalin kick i det kalla vinterlandskapet.
Nu hägrade ett besök i Lydinge Resorts nybyggda relaxavdelning på 200 kvm. Efter ett värmande besök i IR-bastun tassade vi ut till en av de tre utomhusjacuzzi som är ett måste trots tempen visade -7 grader. Att låta sig omslutas av det varma vattnet i den kalla natten känns som en lyxig njutning för både kropp och själ.
Hotellet och restaurangen går i avslappnad stil med mycket trä-, tegel och läder. Nu en månad innan jul var allt detta insvept i en trevlig julstämning. En god tre-rätters middag serverades där de små detaljerna som polkabetor och rostad grönkål överraskade.
Lydinge Resort som är omgiven av en 18-håls golfbana och paddelhall erbjuder så mycket mer av trevliga sevärdheter i sin närhet. Trots vi besökte stället en vardag under vintermånaderna var vi välkomna till Rosenlunds gård med sina tre trevliga butiker, Wallåkra Stenkärlsfabrik och Spritfabriken i Ödåkra med alla sina butiker, café och restauranger.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hyllinge
0 13358 visningar
Konsthallen Hishult
Konsthallen Hishult bjuder på en alldeles underbar konsthall och en sagolik japaninspirerad trädgård med mängder av skulpturer. Permanenta och separata.
Hallen är ett Louisiana i miniatyr där parken är ett måste för upplevelsen. Man har en fast utställning i parken och på museet som dock förändras med tiden.
Dessutom små rum med massor av roliga nostalgiska ting.
Restaurang och café finns här också som inbjuder till en trevlig paus. Medan man väntar på maten kan man inte låta bli att njuta av parkens lockande alster som snart skall beskådas. Ett härligt utflyktsmål där du i lugn och ro kan gå och betrakta utställningen utan att behöva tränga dig fram bland folkmassor.
När Kjell Åke Gustafsson för 21 år sedan började bygga sin konsthall och förverkliga sina drömmar ansågs han vara idioten från Hishult. Han var inte galen, men han hade en vild passion och han hade Gästgivargård som han ärvt efter sina föräldrar.
Ur detta skapade han inte bara konsthallen utan även en fantastisk skulpturträdgård där också många olika rosensorter blommar, restaurang, café och nya rum för övernattning blev till. Kjell Åke bygger, bygger om och bygger till. Det bara pågår.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hishult
0 83757 visningar
Häckeberga Slott
Underbart beläget på en av Häckebergasjöns sju holmar finner du Häckeberga Slott. Mitt i ett av Skånes vackraste naturreservat har du möjlighet att njuta av både vacker natur och ett rikt djurliv under ditt besök. Gastronomiska måltider, avkopplande övernattningar och effektiva möten är nog det som beskriver oss bäst.

Alla våra konferensrum finns i själva slottsbyggnaden och är inredda i en klassisk stil fast med modern teknik. Vi har 6 olika konferensrum och i olika storlekar med plats upp till ca 65 personer i största salen.Vi har hotellrum både i själva slottet och i annexet, Jaktpaviljongen. Alla rum har eget badrum, TV och fri tillgång till internet. Stilen är lite olika i alla våra rum men, enligt vår mening, inredda för att harmonisera med slottet och slottskänslan i övrigt.Välkomna!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Genarp
0 5692 visningar
Talldungens gårdshotell
Mitt bland vidunderliga bokskogar, rullande backar och Havängs vidsträckta stränder hittar ni oss. En restaurang med rustik mat och kolossalt mycket vin.
Vi har arton dubbelrum varav två familjerum där barn är välkomna. Gäster i restaurangen har förtur till rummen. Det betyder i praktiken att vi numera endast erbjuder övernattning med middag. Vi kallar det för Spisarpaketet.
Vi matar er med en femrättersmiddag, ni umgås. Därefter väntar nymanglade sängkläder och vår ekologiska frukostbuffé med bla bröd från vårt microbageri och hemkokta marmelader.
Bak husknuten passerar Skåneleden och Backaleden för den som är sugen på vandring.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brösarp
0 6624 visningar
Hotell Gässlingen
Hotell Gässlingen blir vårt hem för natten. Bredvid kyrkan på Rådhustorget i det gamla Skanör ligger Hotell Gässlingen. På utsidan är hotellet en del av den pittoreska by romantiken och på insidan öppnar sig en generös famn av möjligheter.
Här avnjuter man något läskande vid poolkanten innan man träder in i relaxavdelningen för en stunds avkoppling.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Skanör
0 5568 visningar
Tastecelebration Residence
Vårt gårdshotell är öppet 7 dagar i veckan hela året. När restaurangen är stängd ordnar vi gärna middag till våra hotellgäster ändå
På vår restaurang och café kan du sippa på en god kaffe, läsa en kokbok, titta på matfotoutställning och bli hungrig. Fika med något sött, dricka ett glas gott vin eller äta en grön middag. Köket bjuder alltid på det bästa som säsongen bjuder på. Tillsammans med smaker från hela världen serverar vi rolig mat med grönt fokus. Robust och finlir, småplock och hel tallrik. Och naturligtvis kaffe, riktigt gott kaffe som bäst avnjutes med ljuvlig utsikt.
Helt fantastisk matupplevelse! En av de bästa måltider vi ätit någonsin. Så välkomponerade smaker och texturer. Fin miljö, både inomhus och utomhus. Roligt med överraskningsmeny. Rekommenderas varmt till alla. Sara
Underbart ställe att koppla bort alla tankar på! Fantastisk frukostbuffé med supergoda veganska och glutenfria alternativ. Mysigt rum och sköna sängar. Naturen runt om är magisk, Skåneleden går utanför och Alunbruket ligger runt hörnan. Oslagbar vy från terrassen och varmt välkomnande av personalen. Ja, det finns många fördelar att komma hit. Tanja

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Andrarum Brösarp
0 120747 visningar
Kvinnoböske Krog & Hotell
Upphört
Avslutade dagen med en trevlig vistelse på Kvinnoböske Krog & Hotell. Byn som gav namn åt Hasse Anderssons bjöd på en mysig upplevelse med god mat o vin efter en lång dag.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Förslöv Båstad
0 2856 visningar
Eriksberg Hotell & Safaripark
Eriksberg är ett ca 925 hektar stort inhägnat naturreservat i Blekinge skärgård. Här vandrar vilda visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar, vildsvin och mufflon fritt omkring tillsammans. Under sommaren finns det möjlighet att köra en safaritur med egen bil och se djuren i vårt unika kustlandskap med lummiga ädellövskogar. Safarituren, som är cirka tio kilometer lång, körs antingen med egen bil eller som förbokad tur med någon av våra kunniga guider. På Eriksberg finns även ett rikt fågelliv samt ett av världens största bestånd av den fridlysta röda näckrosen. Om du har tur får du se havsörnen!
Vi erbjuder boende av mycket hög standard. Gemensamt för samtliga hotellrum är att de vilda djuren går som en röd tråd genom inredningen. Från vår relaxavdelning med bastu och utomhusjacuzzis, har ni utsikt över Savannen där de vilda djuren brukar gå och beta.
Här hittar man även en restaurang av högsta class

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Trensum
1 89116 visningar
Ellinge slott
Slottet har turlige klarat sig från alla krigen som böljat fram och tillbaka i dess grannskap. Innanför de vitputsade murarna arrangerar konferenser, romantiska bröllop, festliga kalas och exklusiva middagar efter individuella önskemål.
Ellinge slott kan också mycket stolt visa upp världens mest prisbelönta vodka-Purity vodka som har sitt destilleri på Ellinge.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Eslöv
0 5676 visningar
Tärnö
Tärnö stod för dagens stora äventyr och det var med stor förväntan vi klev på färjan i den lilla hamnen i Matvik. Tärnö är den största och ytterst belägna ön i Karlshamn kommuns kustband, men trots detta gick färden mest inomskärs och under dagens ljuvliga väder var det en ren fröjd att tuffa fram mellan öarna.
Väl framme vid denna skärgårds idyll möts man av ett 40-tal små fiskarstugor jämnt utspridda runt hela viken. Från bryggorna hörs glada plask av badande barn och överallt ser man båtar ligga lugnt vid sina förtöjningar. Tanken slår en att här finns ingen hamn med vågbrytare utan endast en enkel pir omgiven av en mängd bryggor. Här fungerar hela viken som en stor skyddad hamn.
Med ryggsäcken fylld av badkläder och några kulinariska läckerheter att inta på picknickfilten startar vår lilla expedition med målet att upptäcka denna öns sevärdheter. En markerad vandringsled vägleder oss först till Sandviks badplats som bjuder på svalkande bad, men med ack så mycket tång. Här ligger öppna havet på.
Vidare upp på hällarna där vi besöker den åttasidiga träfyren som uppfördes 1910. Den är en av Sveriges äldsta träfyrar.
Näst i tur står Drakaberget som är Tärnös högsta punkt och lämnar ingen oberörd. Härifrån har man en vidunderlig utsikt över halva Blekinges skärgård och redan på 1600-talet tändes vårdkase här för att leda sjömännen rätt.
Tillbaka i viken slingrar sig leden fram mellan små gemytliga stugor med dess punkande trädgårdar. Vid vikens pir hittar man Laxboden med sin butik. Här serveras enkla rätter och till detta ett glas vin eller en svalkande öl som kommer väl till pass efter dagen expedition. I denna idyll blir de enklaste måltiderna uppskattade.
Vill ni övernatta på Tärnö finns två lägenheter i den före detta lärarbostaden och vid vattnet fyra sjöbodar att hyra. Kontakta Karlshamns Turistinformation för bokning.
Det går även att ta båten från Karlshamn till Tärnö, men den turen tar längre tid så båten från Matvik är att föredra.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tärnö
3 88280 visningar
Hoby Kulle Herrgård
Oerhört vacker herrgård som upplever en renässans bland ekar och ängar. Synnerligen trevligt värdpar med stora ambitioner, som kommit långt på kort tid sedan de tog över.
Underbart orangeri med café och helg luncher fre-söndag. Med en hög ambition i råvaror och egenbakat, samt vin och ölrättigheter. Känns mer som man är på ett sydfranskt slott faktiskt.
Här finns gårdsbutik och på sommaren kan man gå en rundvandring i herrgården och höra om de nya ägarnas brinnande intresse att bevara gamla miljöer.
En riktig Blekingepärla. Väl värt en omväg.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Bräkne-hoby
0 83512 visningar
Brösarps Gästgifveri & SPA
Välkommen till Brösarps Gästgifveri - en rofylld plats omgiven av vacker natur, precis vid porten till det fagra Österlen. Ett varmt, traditionellt gästgifveri med nybyggda & moderna spa-möjligheter.
Utnämnda till Årets Skånska Destination 2017 av SkånskaGastronomipriset
Mästerlig mat, underbara omgivningar och ett värdskap utöver det vanliga. Men också andrum för kropp & själ - en plats där pulsen sakta sänker sig och livet växlar ner. Hit bord alla åka, ofta, och igen och igen. Här blir du en lyckligare gäst och Skåne ett varmare landskap

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brösarp
0 26598 visningar
Rosenlunds Gård
Rosenlunds gård – Underklädesbutik – Ljusstöperi – Florist står det på skyltarna längst vägen en bit utanför Mörarp och vår nyfikenhet är väckt med råge. Vi styr upp i allén som snart kantas av rosenbuskar och en stor damm vars glittrande vatten är fylld av näckrosor och glada änder.
Rosenlunds gård erbjuder i denna förtjusande och närmast drömlika slottsmiljö festlokaler för bröllop, dagskonferenser och konstutställningar med mera i häststallet.
Önskar ni boende kan man hyra Schwerins Villan och Lillhuset i ett mysigt läge i utkanten av den lummiga parken.
De tre butikerna Kvinnligt Under, Ljusglädjen i Skåne och Annas Blomsterdesign som kanske är de som lockar till sig flest besökare till Rosenlunds gård är inhysta i de ståtliga längorna och väl värda ett besök.
När man går mellan butikerna kan man inte låta bli och njuta av den vackra mangårdsbyggnaden med sina trappstens gavlar. En plan framför huset är kantad av välklippta buxbom buskar i pyramidform.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Mörarp
1 8496 visningar
Yangtorp
Märkliga ställen
I Jönstorp hittar man det Skånska buddisttemplet Yangtorp.
Är du nyfiken så finns det nu chansen att se vad som finns innanför murarna där Master Marcus styr och ställer.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Jönstorp Hörby
3 119624 visningar
Ravlunda Bränneri B&B
Bränneri är ett gammal spritbränneri från början av förra seklet som gjorts om till café/restaurang och B&B. Mysiga, ombonade rum med bjälkar och snedtak på andra våningen. Alla rum har egna dusch- och toalettrum samt tv. Frukostbuffé ingår.
Vi har en stor uteservering där du kan få serverat allt från frukost till middag och hembakade kakor där emellan.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ravlunda Kivik
0 86600 visningar
Wanås Konst
Har varit på en kulturell turné på Wanås slott som erbjöd något för alla sinnen. Där såg man skönhet-en när slottets ståtliga vita huskroppar spegla sig i dammens gröna vatten mellan de gula näckro-sorna. Rogivande hördes porlet från de små fontänerna.
Längst stigar i slottsparkens frodiga grönska var konstinstallationer placerade. Vissa smälte in på ett gemytligt sätt medan andra chockade med sin uppenbarelse och lockade till ljuvliga skratt.
Mitt i steget hördes ett barn som skrek med svag röst på långt håll:
-Mamma, mamma. Lite undrande titta man upp för att ånyo höra -mamma skrikas ut mellan trädstam-marna nu med en lite skärrad röst som skapade en viss oro i åhörarnas sinnen som snabbt stegrade sig till en viss skräck när nästa skrik på mamma vrålas ut ur en högtalare uppsatt på trädet några me-ter framför en.
Ja den moderna konsten har många ansikten.
Här finns restaurang, cafe, butik och hotell

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Knislinge
0 91423 visningar
Tykarpsgrottan
Tykarpsgrottan bjuder på en guidad tur ner i en mystisk värld, en 10000 m2 stor labyrint av gångar och pelarsalar skapad av människohänder under århundraden. Här nere under jorden har brytningen av kalksten pågått sedan 1700-talet och upphörde först år 1888.
Gruvan har använts vid flera spännande filminspelningar som Kullamannen, Ronja Rövardotter och Snapphanar.
Foto: Susanne Nilsson


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ignaberga Hässleholm
1 353680 visningar
Martin's Relais Bruges
Martin’s Relaise – ett perfekt hotell att utforska historiska Brygges sevärdheter ifrån. Inhyst i fem köpmannahus längst med Spiegelrei kanalen med endast 6 min promenad ner till Market squar är läget mycket bra. Utanför hotellet på Jan van Eyckplein stannar lokalbussarna som tar er till och ifrån stationen.
Föreställ er en resa tillbaka i tiden för att uppleva medeltida Brygge i en annan epok. Det är precis dit detta charmiga hotell tar er med sina 46 ljusa rum – bara med modernare bekvämligheter!
Många av stadens hotell inhysta i gamla byggnader erbjuder mysiga vindsrum med blottade takbjälkar, men det är inte många där hissen går ända upp som på Martin’s Relaise. Detta var en bekvämlighet som föll oss i smaken.
Den mysiga baren lockade inbjudande att slå sig ner framför den öppna eldstaden och njuta av en belgisk öl eller ett glas Cava. I den stora frukostmatsalen på Martin's Relais serveras en frukostbuffé med utsikt över kanalen där turbåtarna kom glidande.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brygge, Belgien
0 514 visningar
Tjärö
Mitt i den Blekingska skärgården finner man Tjärö, en av de större öarna.
Här är naturen fantastisk en skärgårdsidyll när den är som bäst. På Tjärö finns allt från solvarma klippor till avgrundsdjupa bergsbranter varvat med bokskog, ängar och betesmark. Hela ön är ett naturreservat med ett rikt växt- och fågelliv.
Med utsikt över Blekinge skärgård tar vi vara på den goda maten. I stort fokuserar vi på rena och enkla smaker – som verkligen smakar något. Oavsett om du besöker oss för frukost, lunch, buffé eller a la carte, möts du av en smakupplevelse att minnas.
På Tjärö äter du med både gom, öga och kropp! Att mat smakar bra och presenteras på ett tilltalande sätt tycker vi är självklart. Men mat ska även ge energi och välmående. Meningen är att den mat vi serverar, ska hålla dig pigg och energisk – hela dagen.
Välkommen till en restaurang som bryr sig!
Tjärö erbjuder boende i härliga små hus från 1800-talet. Vi har 137 bäddar fördelat på 52 rum i 13 olika hus.
Till Tjärö kommer ni med vår egen färja M/S Tjärö med utgångspunkt från Järnavik. Ni kan även resa till Tjärö med länstrafiken från Karlshamn och Matvik.
Se färjtider. https://tjaro.com/farjeavgangar/


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Järnavik, Tjärö
1 88471 visningar
Blåsingsborg Gårdshotell
Blåsingsborg Gårdshotell välkomnar oss till det vackra Österlen, en klassisk skånegård som varsamt omvandlats till ett idylliskt hotell med en gourmetkrog - god mat och dryck som tillfredsställer både sinne och smak.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kivik
0 6925 visningar
Motala Motormuseum
Motala Motormuseum vackert belägget i Motala hamn tillsammans med Nostalgi hotellet och Rönnerdahls Café & Matsalar. Här kan hela familjen uppleva en nostalgiresa genom en svunnen tid. Här bjuds det på en unik samling med bilar, MC, mopeder och mycket mer.
Det som skiljer detta museum från många andra är de fint uppbyggda miljöerna. På vår resa genom museet hitta vi allt från den elegantaste pick nick väskan tillhörande en Rolls Royse till unika miljö som som en Esso mack. Här fick vi uppleva campingplatsen glada dagar med eleganta tjejer till cykelverkstaden med killar i blåställ.
En trappa upp står ett gäng mc iklädda i glänsande krom och från balkongen ser man luften fylld av de märkligaste flygande föremålen.
Bor man som vi på Nostalgi hotellet har man grattis inträde till museet.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Motala, Östergötland
0 87347 visningar
Bykrogen i Österslöv
Varmt välkommen till Bykrogen i Österslöv. Här finner ni hotell, konferens och restaurang i rustik och lantlig miljö endast 10 km norr om Kristianstads centrum. Här serveras härliga måltider som är en fröjd för ögat och en fantastisk smakupplevelse.
I många år stod den gamla stärkelsefabriken tom och övergiven, tills den dagen då Richard och snickaren Jan-Axel fick en vision om att skapa något av en samlingspunkt för många i bygden; Bykrogen.
2001 slog Bykrogen upp portarna efter en omfattande ombyggnation och succén var ett faktum. Längs vägen har ständigt nya idéer dykt upp som format Bykrogen till den personliga och gemytliga plats det är idag. Richards vision lever kvar och utvecklas än idag och den tar sig ständigt nya uttryck genom Jan-Axels små och stora byggprojekt. Hotellet har idag 26 trivsamma rum av hög standard.
Bykrogen i Österlöv hittar vi i området Sjöriket i nordöstra Skåne som är en pärla mellan berg och sjö, vildmark och öppna landskap långt borta från storstadens stress, men endast 10 min från Kristianstad. I Sjöriket är ni omgivna av de stora sjöarna Ivösjön, Oppmannasjön, Råbelövssjön och Immeln. Strax söder om Kristianstad hittar ni även Hammarsjön med Vattenriket.
Med Bykrogen som utgångspunkt hittar ni en uppsjö av sevärdheter i Sjöriket. Med en radie mindre än 20 km kan ni besöka slotten Råbelöv, Bäckaskog, Karlsholm och Trolle-Ljungby slott. Vandra på Klugekull och Balsberget. Besök Qvarna Mc Museum eller Råbelövsbanan. Cehlins vingård eller Torsebro krutbruk. Sen har ni alla cafe, galleri och sist men inte minst ett besök på Skånes största ö Ivö.
Restaurangen är öppen för er som bara vill äta onsdag – lördag 18:00-22:30 under sommaren.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Österlöv Kristianstad
1 18382 visningar
Humletorkan
Humletorkan den enda i sitt slag som gett namnet åt kultur vägen Humleslingan. Här berättade Humleföreningens vänner om Humletorkans historia och att de fortfarande torka humle här som de gör sitt eget öl på. Åter igen fick vi chansen till gott hembakat till kaffet.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Näsum
0 94418 visningar
Kronovalls Vinslott
Kronovall vinslott ligger vacker inbäddat i lummig bokskogsnatur byggt i fransk barockstil. Slottsbyggnaden med flyglar och torn omges av dammar och vallgravar. Utanpåliggande dubbla svängda fritrappor leder upp till den pampiga entrén. Omkring slottet finns en vacker park, som är särskilt känd för sin magnifika labyrinthäck.
Här kan man få vara med om en mysig slottsweekend med vinprovning och 5-rätters middag.
Kronovall Vinslott erbjuder även sina prisbelönta stenugnsbakade pizzor i spannstallet. Mätta och belåtna blev vi sedan guidade runt på slottet med en tur ner i vinkällan för en provsmakning.
Som besökare på Kronovall finns det oftas möjlighet att gå in i slottet och få en smak av adelns sötma. Vandra genom bibliotek och matsalar med tungt hängande ljuskronor. Uppför nötta stentrappor till korridorer med knarrande dörrar. Tänk om väggarna här kunde tala och berätta sin intressanta historia. Det är alltid något visst med dessa gamla slott.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Fågeltofta Tomelilla
0 10034 visningar
Mellby 11, B&B och Art
Ett spontant besök i Gallery No 11 blev till en trevlig upplevelse, då man fick möta konstnären Rolf Sjödin som bjöd på en guidad visning av galleriet. Ett mycket spännande möte med konst som kan falla in i smaken för stora och små öron. För dig som är konstnär kan galleriet vara en trevlig miljö att visa upp sin konst och kanske få inspiration till nya konstverk direkt här i hjärtat av Österlen.

Byggnaden rymmer även Bed & Breakfast med närheten till alla besöksmål i Kivik och en busshållplats för busslinjer till Simrishamn och Kristianstad. Trädgården är en härlig och välskött oas att njuta sitt morgonkaffe i. Läget nära havet är en stor fördel.

Tack Rolf för ett varmt bemötande!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Mellby Stora Väg 11, Kivik.
0 5945 visningar
Ållebergs Platåberg, Segelflygmuseum & Café
Häng med upp på Ållebergs platåberg som med sina 335 m.ö.h är Västergötlands högsta platåberg. På en serpentin liknande väg går färden upp mot himlen där vi redan nu kan se några skärmflygare glida fram i uppvindarna. Berget erbjuder trevliga vandringar som tar er förbi den kända Loka källan sprungen ur bergets sluttning, men vårt mål är Ållebergs segelflygmuseet och café.
På Ålleberg segelflygmuseum, det enda i Sverige får ni chansen att uppleva segelflygets fascinerande värld. Ta steget in i museet och ni förflyttas tillbaka i tiden till segelflygets gyllene era. Här får historians vingslag luften att dallra av vördnad och plötsligt står ni framför världens äldsta flygande Tiger Moth.
Ålleberg segelflygmuseum blev redan på 40-talet centrum för Svensk segelflyg.
Vi följer vår guide ett gammalt flyga ess som stolt visar upp segelflygets utveckling från dess begynnelse till den moderna tidsåldern. Hans enorma passion för segelflyget historia smittar av sig och vi dras med i showen som vi njuter av till fullo när ett 20-tal graciösa flygplan presenteras.
Ålleberg café bjöd på nästa höjdare besök. Med terrassen hängande över platåns kant erbjuds här en vidunderlig utsikt över Falköping slätten 100 m nedanför. Inne i café drog några smarriga bärpajer till sig blickarna, men vi nöjde oss med varsin glass som var väl tilltagen. Här serveras även lättare luncher.
Mycket nöjda återvände vi nerför berget sida på dess vackra väg för att redan nu längta tillbaka.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Vartofta, Falköping
1 107569 visningar
Grand Hôtel Mölle
I över 100 år har människor från hela världen träffats på Grand Hôtel i Mölle. Många har rest långväga för de fina badens skull och den praktfulla naturen. Här har de kopplat av vardagen och istället njutit dagen till fullo på alla sätt och vis. Det var här synden föddes.
Synden i Mölle syftade på de högst osedliga badet vid Ransvik där, trot om ni vill, män och kvinnor badade tillsammans! Direkttåg från Berlin hämtade Europas massor mer än effektivt och en del skrev sig poste restante i byn intill för att inte förknippas med det syndiga.
Men det är inte slut med det roliga. Grand Hôtel i Mölle är fortfarande ett nav för mat, fest och glädje året om och än strömmar turister hit för att njuta allt fint. Och såklart bada tillsammans.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Mölle
0 5188 visningar
Lill-Stinas Café
Mitt i snapphanebyggden hittar ni detta ljuvliga lilla café. Vi styr in på den lilla grusvägen som slingrar sig fram i landskapet kantad av dessa fantastiska stengärden med gamla anor. Några fjällkor går och betar så fridfullt bland de röda fäbodarna och plötsligt infinner sig den där sanna ”Astrid Lindgren” andan.
Här får tiden gärna stå stilla medan man avnjuter en fika bakad med den sann kärlek. En bit Citron & Mandel kaka vackert dekorerad med gula och rosa blomblad faller oss i smaken. Kaffet serveras i en stilig hög kaffekanna. Vi väljer en plats i trädgården där den sena dagens sista solstrålar letar sig fram o värmer oss så gott. Här går Pärlhöns och kuttra in på knuten och längre upp i backen små grymtar en gris så nöjt.
Helt nöjda sitter vi här i en vrå av paradiset och njuter av allt vi ser. En konstnärlig ådra genomsyra det mesta. Fjällkorna som är café signum dekorera väggarna och varje skylt är vackert målad. Vår nyfikenhet tar överhand och vi gläntar på dörren till toaletten som inte gör oss besvikna. Sommarens bästa toalett. Vidare till Serveringsrummet som har plats för 30 p är även detta en fröjd för ögat.
Vi avslutar besöket med lite inköp av Blåmögelost och Färskost.
Nu i efterhand blir jag varm i både kropp o själ när jag tänker på detta goa ställe.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Strönhult, Lönsboda
0 86276 visningar
Araslöv Golf & Resort
Strax norr om Kristianstad ligger denna vackra resort. Med anor från 1700-talet möts ni av en genuin skånsk miljö och en smakfulla blandningar av det traditionella och moderna.
På Araslöv Krog har maten den centrala rollen och är en upplevelse för både öga och mun. I vackra miljöer kan ni, från morgon till kväll, koppla av och njuta av olika menyer.
För mig som inte spelar golf är det den fina krogen som lockar till ett besök. Här kan man avnjuta en dagens fram till 15:00 och kommer man senare erbjuds alltid deras Bistro och detta serveras alla veckans dagar. Från mån-fredag serveras även deras A La Carte på kvällarna.
Nu är det inte bara maten som lockar, utan här väljer du själv var du vill avnjuta den. Lite kallare dagar passar kanske ett bord inomhus med panorama fönster ut mot banans sista hål. När värmen smyger sig på slå er ner på ett vindstilla bord på innegården. Sen släpper vi loss på uteserveringen med banans böljande fält och dammar framför fötterna. Smaklig måltid.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Färlöv, Kristianstad
0 87012 visningar
Aspö
Det var med stor spänning och förväntan vi närmar oss Aspö som var för de flesta ett nytt resmål i det Svenska kustbandet. Med sina 535 bofasta invånare bjuder ön på en ny upplevelse. De vackra vägarna kantades stumtals av höga stengärden och syrenbuskar för att i nästa stund bjuda på pittoreska samlingar av hus och vackra vyer ut över havet.
Besök gärna de charmiga gallerierna och ateljéerna som finns på ön. Det finns också lanthandel, kiosk samt möjlighet att rida islandshästar. Drottningskärs Kastell från 1600-talet med sina vallgravar, tjocka murar, kanoner och utsikt över vida vatten eggar fantasin. Här kan man äta på restaurang och njuta av musik-underhållning under sommaren.
Militärmuseum för Rörligt Kustartilleri är ett annat spännande besöksmål, bredvid det ligger Drottningskärs vandrarhem. Skärgårdshotellet och vandrarhemmet Aspö Lotstorn erbjuder ett unikt boendealternativ i det gamla lotstornet.
Vägfärjan från Handelshamnen ger året runt en gratismöjlighet att komma till ön.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Aspö Karlskrona
0 89339 visningar
Önneköps Bageri & Noys Thaikök
Kombinationen av ett landsortsbageri och ett Thaikök låter kanske lite komiskt, men vem bryr sig för här smakar allt så himla gott.
Absolut ett av dom bästa ställen att hämta eller käka Thaimat på.
Bageriet med alla sina kakor, bröd, tårtor ja allt mellan himmel o jord är det bästa av det bästa.
Och inte minst folket som driver o arbetar på stället, helt underbara människor med hjärtat på rätt plats o glimten i ögat mot allt o alla.
När man sitter på uteserveringen och njuter av maten kan man inte låta bli att bli förvånad över den strida ström av besökare som detta underbara ställe drar till sig. Här är det lokalt boende och långväga återkommande gäster av alla de sorter som passar på att göra ett stopp här.
De driver även ett B&B om ni vill stanna lite längre.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Önneköp Hörby
0 119508 visningar
Kvarnen i Knällsberg
Vackert beläget utmed Bräkneån söder om Tingsryd ligger den gamla kvarnen från 1800-talet och har tills den stängde 1963, länge fungerat som en naturlig mötesplats för bönder i omgivningen, där många historier sett dagens ljus.
Idag fungerar kvarnen åter igen som mötesplats; som café-, och konferenslokal, samt öppen trädgård för alla de som vill uppleva den småländska naturen och kulturen på ett lättillgängligt och genuint sätt.
På plats finns även ett B&B och en butik med gamla ting.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Knällsberg, Tingsryd
0 83501 visningar
Simmelsberga Gård - Den flygande bonden
Simmelsberga Gård med anor från 1500-talet drivs idag av Christer Esbjörnsson och hans familj. Ni kan besöka gården och se Dutrasamlingen - en stor samling unika ungerska veterantraktorer, två gamla veteranflygplan och ett levande lantbruk med 500 ha mark. Gården har ägts av Knutstorps slott fram till 1946. Sonson till den ryske författaren Leo Tolstoy bodde på gården på 1940-talet. Christers pappa, Gunnar Esbjörnsson, som köpte Simmelsberga 1946, är känd som "Den flygande bonden". Han tog flygcertifikat redan på 1940-talet. I gårdens hangar står Gunnars två flygplan i flygande skick - en Miles Gemini -47, som Christers bror, Björn, nu äger och en Piper Cub -43, som Christer flyger.
Man kan bo på Bed and Breakfast på gården, prisvärt boende i lantlig miljö endast 6 km från Ring Knutstorp och Knutstorps borg. Vissa dagar arrangeras här Sommarcafé och då är du "välkommen med din veteranbil, veterantraktor eller med ditt flygplan!", se gårdens hemsida och ring för överenskommelse om tid, pris och ev fika.
Vi besökte gården i samband med Svenska Jaguarklubbens utflykt i maj 2024. Simmelsberga Gård blev kanske rundans mest udda och spännande inslag som alla pratade om på kvällen.
Tack så mycket Christer för en mycket inspirerande och intressant visning samt mycket trevligt bemötande!

Hemsida
Visa på Google Map
Mobil: 070-3476069
Besöksadress: Simmelsberga Gård, Kågeröd, Skåne
0 83858 visningar
Nostalgi Café the 50 s
Nostalgicafé the 50’s är ett livligt museum där du välkomnas in i en salig blandning av allehanda nostalgiska miljöer, bilar och prylar. Här kan du stå framför disken till en lanthandel, titta in i ett tryckeri, ett skomakeri, en frisörsalong, en bilverkstad, se leksakerna du, dina föräldrar eller mor- och farföräldrar lekte med. Du kan njuta av designen hos 50-talets hyllade pinaler, såsom kobratelefonen, de pastellfärgade brödrostarna, campingborden, husvagnarna och inte minst bilarna. Inne i museet finns 100 fordon, varav 65 bilar.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tryde Tomelilla
0 87760 visningar
Marielunds Konstnärsgård
Kliv in i denna idyll med prunkande blommor och fantasifulla konstinstallationer. Här hittar man ett B & B med några få rum, café och ett stort galleri, men det är nog parken som tilldrar sig störst uppmärksamhet.

Ta Er tid och ströva omkring i parken och upptäck alla dessa små glädjeämne till konstverk omgivna av en härlig blomsterprakt. Fram på eftermiddagen när en strid ström av besökare har försvunnit infinner sig ett stilla lugn över parken. Som boende här sparkar man av skorna och låter barndomens gröna gräs kittla mellan tårna. Hitta din vrå och avnjut ett glas vin, där fontänens porlande vatten blir till ljuv musik. Kan man bo bättre?!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Norreborg Ven
0 88397 visningar
Klitterhus
Klitterhus ett badhotell mitt på stranden vid Ängelholms havsbad. Njut av Skälderviken blåa vatten från hotellets stora terrasser som är omgiven av vita böljande sanddyner. Till höger går det ut en lång badbrygga som lockar till tidiga morgondopp. Trots sin avskildhet ligger huset bara 5 minuter i bil från Ängelholms centrum och 15 minuter från Ängelholms flygplats.
Skandinaviskt kök och modern design blandar dofter och vyerna av havet. Det finns två matsalar allt för att tillfredsställa gästernas behov. På övervåningen finns 12 rum, dom flesta med en fantastisk utsikt över stranden. I markplan finns 2 stora familjerum med egen ingång.
Vid vårt besök serverades en fem rätters middag som fick smaklökarna att jubla av uppskattning.
Klitterhus ligger inte bara perfekt på stranden utan de har en central placering om man vill utforska Kulla- och Bjäre halvöarna.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ängelholm
1 4909 visningar
MÖLLES TRE RUM
Fantastiskt boende i vackra Mölle. Ägaren Charlotte är en otroligt trevlig värd som välkomnade oss vid grinden. Huset är väldigt mysigt med massa vackra saker från förr och vi kände oss verkligen som hemma. Rent och fint överallt och mycket att titta på. Badrummet som man delade med andra gäster var stort, varmt och tilltalade dekorerat. Vi fick en välkomstdrink av värdinna som frågade oss vad vi ville ha till frukost. Vi satt en stund på punschverandan och tittade ut på den lummiga trädgården innan vi gav oss på en promenad. Perfekt läge, liten promenad ner till hamnen och ville man gå längre så fanns det många fina platser att se.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Barakullsvägen 13, 263 77 Mölle
5 31743 visningar
Röstånga Gästgivaregård
Röstånga Gästgivaregård har bedrivits som gästgiveri ända sedan 1647. Få gästgivaregårdar har en lika lång och välrenommerad kulinarisk tradition som Röstånga. Vackert beläget vid Söderåsens storslagna natur.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Röstånga
0 5299 visningar
Äggaboden
På Äggaboden kan ni inte bara äta lunch och fika i en skön och lantlig gårdsmiljö. Här bjuds det på ett fulländat koncept där man gör det bästa av allt närodlat och närproducerat. Miljön är underbar mitt ute på en kullig åker med utsikt över fälten. Väl inne på gården möts man av väldoftande blommor, sprättande höns och de två grisarna Signe & Selma som grymta så nöjt välkomnande. Från det gamla brygghuset vinkar några konstnärer lockande som så gärna vill visa upp sina alster.
Vi kliver in i gårdsbutiken som är stor och välsorterad. Här hittar man grönsaker i palettens alla färger, men det mest eggande är nog äggen som gett namn åt gården. Frysboxarna är fyllda av viltkött och lamm. Här kan man även köpa kulglass i alla dess smaker så desserten är räddad.
Restaurangen inhyst i det gamla stallet öppet upp till nocken kändes verkligen inbjudande. Hjortsadel serverades till dagen ära vilket smaklökarna varmt välkomnande. Kniven liksom bara föll genom köttet så här hade de verkligen lyckats med en smakupplevelse som vi njöt av.
Det mysiga orangeri var välfyllt så vi valde att avnjuta desserten med en kopp java i trädgården som är indelad i olika rum omgivet av en härligt blomster prakt.
Tänk här sitter vi på detta underbara smultronställe endast 5 minuter från E22 och njuter av denna trevliga upplevelse medan andra bara stressa förbi längst vägen. Kanske Blekinges bästa rastplats!Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Gärrestad, Ronneby
0 83355 visningar
Hotel Rusthållargården
Hotel Rusthållargården ligger beläget i pittoreska fiskebyn Arild, vid foten av Kullaberg och med en fantastisk utsikt över Skälderviken. Ta gärna en promenad ner till hamnen där småbåtarna ligger och drar i sina knarrande förtöjningar. Känn saltstänken från de öppna havets vidder.
Förutom hotellrum i Mangårdsbyggnaden erbjuds också gästrum i någon av Sjövillorna. Vill man rå om sig själv så kan man välja ett boende i gäststugorna. Varm ombonad miljön samt utsikt över havet från de flesta rummen. Finsk bastu, ångbastu, kombinationspool med jacuzzi.
Vid vårt besök hälsades vi välkomna av ett gudomligt väder som vi kunde njuta av på hotellets stora terrass med havet framför våra fötter.
Restaurang, här serveras mat av allra yppersta klass.
Arild erbjuder en perfekt utgångspunkt för att kunna njuta av allt det fantastiska som Kullahalvön har att erbjuda.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Arild
0 4822 visningar
Hanö
Hanö - denna sägenomspunna ö, fylld av myter och legender, där de historiska vingslagen är högst påtagliga! Allt detta slås endast av den spännande verkligenheten som besökarna möts av idag. Hanö når ni lätt med färjan från Nogesund och redan då får ni uppleva öns karaktäristiska silhuett torna upp sig utanför Listerlandet. Hanö varit välkänt landmärke för sjöfarare från hela världen. På toppen tronar Hanö fyren - en av Östersjöns ljusstarkaste fyrar vars lysvidd når hela 4 landmil ut över det okända havet.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hanö, Blekinge skärgård
6 88600 visningar
Linderöd motell - Upphört
Upphört
Vill man ha nostalgiskt 50-tal finns det bättre genomförda hak, vill man ha delikata smörgåsar med maritimt pålägg görs dem noggrannare på andra krogar och vill man göra dem bästa loppisfynden söker man sig annorstädes. Men sammantaget har nuvarande föreståndaren Peter Björck ändå lyckats skapa nåt som är i det närmaste unikt. Det är en chosefri och välkomnande stämning i second hand-möbleringen, och dessutom står hemlagad radiokaka på menyn – bara det är en anledning att ta sig dit.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Linderöd
0 95377 visningar
Svabesholms Café & Lantkök
Svabesholms Café & Lantkök som är inrett i det gamla stallet har blivit gårdens hjärta. Här serveras allt från frukostar till söndagsmiddagar. Maten är lantlig och rustik med en touch från medelhavet, vilket även speglar den charmiga lokalen som har blivit så fin. Råvarorna kommer såklart från närliggande gårdar.
Beroende av väder och vind kan man även sitta ute. På framsidan som badar i sol hittar man verandan, där allt folk passerar. Vid lite kyliga dagar eller om man bara söker lugnet hittar ni en stor uteservering skyddad av lummiga häckar på baksidan av byggnaden.
Svabeholms Kungsgård har blivit en mötesplats på Österlen, dit folk kommer för att uppleva den där härliga semesterkänslan medan de upptäcker alla nya butiker, trädgårdar, djuren, hotellet och matglädjen från café och lantköket.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Södra Mellby, Kivik
0 91415 visningar
Fornebodastugan
Forneboda stugan en säregen byggnad där man har blandat den fornnordisk stilen med en Högloftsstuga. Byggnaden består av tre olika hus-kroppar som sammanfogats till en enhet. I mitten en ligger en ryggåsstuga, med invändigt tak öppet upp till nock, flankerad på vardera gaveln av en hög bod.
Det har aldrig genom historien funnits en så stor och hög höglofts-stuga som Fornebodastugan och aldrig någonsin en med den typen av exteriör utsmyckning. Forneboda som Alma Gauffins högloftsstuga kallades, utvecklades snabbt till ett kulturellt centrum i bygden.Vackert belägen vid sjön utanför Kyrkhult ligger den.
Huset går att hyra för evenemang eller boende och här finns både grillplats och båt till förfogande.
Tag gärna med en picknick korg och besök stugan.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kyrkhult
1 6187 visningar
Vånga 77.1
Vånga 77.1 bjuder på härligt stopp längst Humleslingan mellan Vångabergets sluttningar och Ivösjöns strand
I café & restaurang serverar de allt från en kopp kaffe, fika, lunch, till en 3-rätters meny (endast förbokning). De har fullständiga rättigheter och erbjuder både lokalt producerat öl och vin och ett sortiment som utprovats till menyerna de serverar.
En smarrig viltburgare gjorde våra smaklökarna nöjda.
Prova Smakstigen.
Vandra Smakstigen med start vid Ivösjön, genom fruktodlingen och skogen, upp till Vångaberget. Vånga 77.1 dukar upp en fyrarätters måltid uti naturen som speglar Vångabygdens unika miljöer kring Äpple, Vatten, Sten och Skog.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Vånga
0 98980 visningar
Gastro Gaspari
Gastro Gaspari restaurangen som visa upp en service anda av världsklass. På bara 15 min hade alla 38 gästerna fått sin mat som smakade utsökt. Vi fick även en snygg presentation av maten och en kortare version om restaurangens historia.
I Flyinges gamla smedja hittar man denna trevliga restaurang som är väl värt ett besök.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Flyinge
0 3474 visningar
Sundsgården hotell & konferens
Sundsgården Hotell blev vår bas för Jaguarklubbens traditionsenliga Vårmönstring. Sundsgårdens restaurang med dess uteservering har en fantastisk utsikt över Öresund, Ven och Danmark. Vi bodde två nätter på hotellet och blev serverade två trerätters middagar i bästa Michelin klass. Servisen var otroligt god dessutom, rummen var rena och fina och allting fungerade jättebra på detta hotellet, som ligger inbäddat i grönska, omgivet av fält och ändå på promenadavstånd till pittoreska Råå hamn. Vi tackar så mycket alla personal och kan varmt rekommendera stället!

Hemsida
Visa på Google Map
info@sundsgarden.se
Besöksadress: Örbyvägen 10, Rydebäck, Skåne
1 83230 visningar
Kaffestugan Alunbruket
Välkommen till en blomstrande kaffestuga som är Skånes äldsta.
Korsvirkeslängan är som hämtad ur en folksaga, med mossbevuxet tak, kullersten och blomsterfröjd kring fönstren. Vi hälsar på i en av Skånes mest anrika kaffestugor – Alunbruket.
Här kan man fika i en underbar trädgård eller stig i stugan och slå dig ner i drängarsoffan.
Bak kaffestugan hittar man Alundbrukets B&B och här passera Skåneleden och Backaleden.
Vandringspaket kan man köpa här.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brösarp
2 124832 visningar
Ebbamåla bruk
Ebbamåla bruk är förmodligen Europas bäst bevarade bruksmuseum från sin epok. Här möts vi av guiden i blåblus och vegamössa käckt på sned som berättar historian när Sverige gick från u-land till industriland på 100 år. Hans humoristiska engagemang smitta lätt av sig i gruppen som lät sig snällt lotsas runt i dessa intressanta lokaler där historians vingslag gör sig såå påmind.
På plats finns cafe, butik, vandrarhem och ett museum inhyst i en helt fantastisk byggnad som ligger helt underbart vid Mörrums åns brusande vatten.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ebbamåla Ryd
0 83970 visningar
Stiftsgården Åkersberg
Stiftsgården Åkersberg med anno från 1700-talet ligger bara ett stenkast från Skånes Mitt punkt i Höör. I deras lummiga park som vilar i stillhet blir lätt en mötesplats för Er. Här får ni möjligheten att dela tankar och erfarenheter med vänner och kära.
Restaurangen skapar matupplevelser med bra råvaror och mycket kärlek. När kvällen sänker sig vila ni ut i våra fräscha och rymliga rum.
Här hittar man även Frihetens kapell och Andrum Spa för en avkopplande stund eller varför inte strosa upp till monumentet av Skånes Mitt punkt.
Andrum Spa fick utmärkelsen 2019 som Årets omväg av Magazine Skåne.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Höör
4 10621 visningar
Mormors Bakeri
I den lilla byn Nötabråne, alldeles nordost om Asarum, ligger ett helt underbart litet rött trähus med vita knutar. Här huserar Mormors Bakeri, som är ett kulturhus med café och vegetarisk restaurang, gårdsbutik, bed & breakfast och konstgalleri. Allt i ett. Året om, onsdag till söndag har Mormors Bakeri öppet från nio på morgonen till åtta på kvällen och här serveras frukost, lunch och middag. Och låt oss inte glömma att det även går bra att bara tar en fika.
I den lummiga trädgården står ett utomhuskök och det är något magiskt att sitta med en kopp kaffe och se när grönsaksrätter tillagas för glatta livet och bröd som knådas. Doften som sprider sig får smaklökarna att göra små piruetter av glädje här. Personalens alltid ständiga leende som avslöjar att de stormtrivs här får gästerna att också trivas här.
Kliv in i det vackra trähuset som ursprungligen byggdes cirka 1870. De olika rummen är så charmiga och vi kom på oss själva att gå omkring och bara insupa atmosfären. Jag älskar den rustika inredningen och är så glad att man bevarat den gamla charmen.
Området bjuder även på vackra vägar, vacker natur och bad.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Nötabråne Asarum
0 84853 visningar
Gyllengården
Konst & Logi
Välkommen till ett enastående boende på Österlen. Gyllengården är det perfekta stället att ha som bas när du
i lugn och ro vill uppleva Österlen, Änglamarken..
I vår exklusiva svit Splendid kan du ta in för några dagar i en alldeles förtjusande miljö, för att arbeta eller vila, ensam eller i sällskap.Kanske är det dags att göra något roligt med tjejkompisarna eller för att fira något extra, t.ex. er bröllopsdag!
På sommaren är det underbart med alla rosor, lavendel och allt annat som blommar på den skyddade innergården till denna fyrlängade gård. Hitta din hörna och bara njut av det stilla lugnet som råder här.
Under påskens konstrunda och vid andra tillfälle avlösa olika konstnärer med sina utställningar här.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Smedstorp
0 4257 visningar
Hotel Riviera Strand
Det här moderna lägenhetshotellet ligger vid stranden i ett skogsområde, men ändå inte så långt från Båstad centrum. Stor pool, generösa rum och en restaurang med både Bjäregourmet och glassmaskin! Det gamla Hotell Riviera invigdes 1932 som ett av Sveriges första badortshotell. Hotellet var känt som dansställe och för sin vackra innergård och terrass. Restaurangdelen ritades av arkitekt August Svensson i en blandstil av nyklassicism och funkis. En stil som tagits tillvara i det nya Hotel Riviera Strand, som öppnade 2015.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Rivieravägen 33, Båstad
2 2037 visningar
Höörs Gästgifwaregård
Med anor tillbaka ända till 1600-talet erbjuder Höörs Gästgifwaregård en genuin och charmig hotellupplevelse. Hotellet har 29 rum, varav två sviter med det lilla extra. I den fräscha nyrenoverade restaurangen värnar man om det traditionella skånska köket och handplockar råvarorna från lokala producenter. I den populära puben finns ett brett urval av drycker och en härlig atmosfär.
Spaavdelningen huserar i ett nybyggt orangerie i hotellträdgården. Här finns bl a inomhuspool, utomhuspool, upplevelseduschar, bastu, fotbad och möjlighet till sköna behandlingar. Under vintern är utomhuspoolen stängd, men här finns bubbelpool både inne och ute. Att sitta i bubbelpoolen utomhus blir extra härligt när man är omgiven av ett snöklätt Höör.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Höör
1 7557 visningar
HosMig (MiCasa)
En enkel skylt utmed Tourupsvägen lockar besökare till denna lantliga oas - en gårdskafé i närheten av Bokskogen som erbjuder allt från vedeldad pizza till kyckling som grillas över öppen eld. Till lunch kan man få mycket goda pizzor, hamburgare, langos och andra exotiska små rätter. Fantastisk mat med blandning från Sydamerika och Europa. Trevliga värdar Lena och Tico tar vänligt hand om besökare och gör allt för kunderna skall känna sig nöjda. Vi åt en god lunch efter en vandring i Bokskogen. Man satt i vårsolen ute på träddäck och njöt av maten, lugnet, vackra omgivningar, små kacklande höns på bakgården och det var hemtrevligt helt enkelt! Prisvärt och gott, vi återkommer gärna.

HosMig är öppet för alla olika sorters bokningar året runt - fest, bröllop, konferens, övernattning.

Hemsida
Visa på Google Map
Mobil: 070-6235694
Besöksadress: Torupsvägen 193-18, Svedala
0 84776 visningar