www.ResMer.nu
www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

 
Älskar du fika?

Här hittar du caféer och andra intressanta platser, där du kan ha en god fika.
Sätt gärna "Like" på ställen ni gillar, intressant att veta, tycker jag. Tack!
Valentina


Nostalgi Café the 50 s
Nostalgicafé the 50’s är ett livligt museum där du välkomnas in i en salig blandning av allehanda nostalgiska miljöer, bilar och prylar. Här kan du stå framför disken till en lanthandel, titta in i ett tryckeri, ett skomakeri, en frisörsalong, en bilverkstad, se leksakerna du, dina föräldrar eller mor- och farföräldrar lekte med. Du kan njuta av designen hos 50-talets hyllade pinaler, såsom kobratelefonen, de pastellfärgade brödrostarna, campingborden, husvagnarna och inte minst bilarna. Inne i museet finns 100 fordon, varav 65 bilar.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tryde Tomelilla
0 87867 visningar
Linderöd motell - Upphört
Upphört
Vill man ha nostalgiskt 50-tal finns det bättre genomförda hak, vill man ha delikata smörgåsar med maritimt pålägg görs dem noggrannare på andra krogar och vill man göra dem bästa loppisfynden söker man sig annorstädes. Men sammantaget har nuvarande föreståndaren Peter Björck ändå lyckats skapa nåt som är i det närmaste unikt. Det är en chosefri och välkomnande stämning i second hand-möbleringen, och dessutom står hemlagad radiokaka på menyn – bara det är en anledning att ta sig dit.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Linderöd
0 95483 visningar
Flinckmans Café
Flinckmans café hägra som dagens utflyktsmål och färden går genom en ung allé när plötsligt en ädel springare dyker upp i ögonvrån, men det är lugnt för denna järnhäst som pryder café utsida är väl förankrad och byggd av skrot.
Kliv in och ni inser snabbt att det här är en oas utöver det vanliga. Vackra uppläggningsfat lockar med de godaste bärpajer och smarriga mackor, men först skall resdammet sköljas bort. Väl på toaletten möts man av nästa upplevelse för vem hade räknat med en ljuskrona i taket, blomsterbuketter och hyllor välfyllda av aftershave flaskor.
Valet föll på en äpple Tosca rikligt dekorerad med vaniljsås och vi går vidare rakt in i någons annans vardagsrum där de antika möblemanget ger en känsla av att ta ett rejält kliv bak i tiden.
Väggarna bjuder på ett bild collage av ljuvliga och positiva minnesbilder på en dragshow-stjärnas glittriga dager för det var ju så skaparen av detta café var mest känd för. En nostalgisk återblick av den Svenska sensationen ”After Dark” som Lars Flinckman och Christer Lindarw var banbrytande med. 2012 lämna Lars Flinckman över stafettpinnen till Patrik ”Putte” Myren som fortsatt att driva café i samma anda.
Här finns 35 sittplatser inne och plats för omkring 60 gäster utomhus. Sedan har de undantaget för ytterliga 18 platser.
Något man inte får missa är den gigantiska antikaffären i trädgården. Helt klart ett eldorado för alla sakletare eller ni som bara vill stilla er nyfikenhet. Kluriga grejor har fått nya användningsområde med lite fantasi av gamla saker. Här kan alla hitta något de aldrig trott de behöver från förr till er framtid.
Tips: Sireköpinge Stengods ligger närmast som granne och väl värt ett besök.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Sireköpinge, Tågarp
3 91583 visningar
Sankt Gertrud´s
San Greal - Malmös mysigaste champagnebar hittar ni inne på Sankt Gertrud´s trevliga innegård. Summera dagens möte i vardagsrummet, baren eller på uteserveringen under värmare och tak. Bara att slinka in efter ditt möte på Sankt Gertrud, tisdag till lördag från kl 16.00. Förutom goda och bubblande drycker, vin och öl är deras meny också rasande trevlig.
Förvänta dig opretentiös vardagslyx, njutningsfulla smakkombinationer och spontan glädje i deras hemtrevliga champagnebar. Det här är platsen för nya bekantskaper. För nya smakupplevelser och för nya insikter i de bubblande dryckerna.
Deras meny med goda små rätter byter ständigt skepnad efter säsong, påhitt och kreativa gästspel. Okomplicerad och som gjord för spontana beslut. Ta flera rätter, dela med varandra eller välj några som du vill behålla alldeles för dig själv.
Här kan man slappna av till låga toner av musik och bara njuta av tillvaron.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Malmö
1 86036 visningar
JohannaMuseet
Vi blev väl mottagna av Bengt. sonen till grundaren Manfred Almkvist. Historien började när Manfred köpte en T-Ford av 1914 års modell för 1000 kronor. Den fick namnet Johanna. Detta blev upprinnelsen till detta fantastiska livsverk som besökarna får ta del av idag.
Här blir vi lotsad runt i olika tidenliga miljöerna där varje del gestaltar någonting från förr i tiden. Det finns bland annat en damfrisör, en snickarverkstad, en affär och en bank. Dessutom finns en mängd cyklar, mopeder, bilar och andra tekniska saker. I stort sett allt på museet är fungerande och många av bilarna har varit med i olika filmer, bland annat av Hasse och Tage.
Historien om Stålfarfar och hans bedrifter finns också väl dokumenterade.
Avsluta gärna besöket på museet cafe.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Skurup
0 86253 visningar
Varbergs fästning
Varbergs fästning är ett av Nordens största försvarsverk från 1600-talet, med höga vallar och svindlande underjordiska gångar. Fästningen har en lång historia som sträcker sig över flera hundra år. I slutet av 1200-talet byggdes en borg på klippan med namnet Wardberg. Klippan har används tidigare för övervakning. Om fiender närmade sig från havet tände vakter en stor eld.
Läs mer om fästningens fascinerande historia här >>>

På Varbergs fästning ligger Hallands kulturhistoriska museum, som inrymmer flera fascinerande utställningar. En av de mest betydelsefulla utställningarna är den om Bockstensmannen. Bockstensmannen hittades av barnen Thure och Gulli en sommardag 1936 i en mosse. Skelettet och dräkten, som var väl bevarade, hade legat i mossen i nära 600 år. Fyndet visade sig vara ett av världens viktigaste medeltida fynd. Genom forskning och ny teknik får vi nya kunskaper om hur livet var på medeltiden. Vi vet hur gammal denna man var, vilken samhällsgrupp han tillhörde och till och med hur han såg ut.

På grund av Mickes skada fick vi avbryta vår semester tidigt. Därför är denna sammanfattning baserad på information från webben. Vi ser fram emot att utforska Varbergs fästning och dess utställningar mer i framtiden, och vi är särskilt intresserade av att fördjupa oss i historien om Bockstensmannen.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Fästningen 1, Varberg
0 1438 visningar
Svabesholms Café & Lantkök
Svabesholms Café & Lantkök som är inrett i det gamla stallet har blivit gårdens hjärta. Här serveras allt från frukostar till söndagsmiddagar. Maten är lantlig och rustik med en touch från medelhavet, vilket även speglar den charmiga lokalen som har blivit så fin. Råvarorna kommer såklart från närliggande gårdar.
Beroende av väder och vind kan man även sitta ute. På framsidan som badar i sol hittar man verandan, där allt folk passerar. Vid lite kyliga dagar eller om man bara söker lugnet hittar ni en stor uteservering skyddad av lummiga häckar på baksidan av byggnaden.
Svabeholms Kungsgård har blivit en mötesplats på Österlen, dit folk kommer för att uppleva den där härliga semesterkänslan medan de upptäcker alla nya butiker, trädgårdar, djuren, hotellet och matglädjen från café och lantköket.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Södra Mellby, Kivik
0 91520 visningar
Cafe Sjöstugan
En prisvärd meny som innehöll variation med allt från små kakor till våfflor till matiga sallader och chiabatas. Otroligt gott, och väldigt trevlig personal!
Stället var mysigt med möjlighet att sitta både inne, ute och precis nere vid vattnet. Caféet såg nyrenoverat ut, men de gamla fina detaljerna var välbevarade. Mycket trevligt!
En riktig pärla som är väl värd att besöka, om och om igen.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Vittsjö
1 353334 visningar
Lotta på Åsen
Kaffestuga med våfflor, sylt och grädde, hembakade kakor och lokala hantverk. Den startades 1978 och är en av Skånes mest berömd kaffestugor. Den ligger vackert belägen i backen ned mot Ljungbyhed och förutom trivsamma smårum finns den härliga trådgården att sitta i.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ljungbyhed
0 85015 visningar
Birkéns Café och Kuriosa
Ett otroligt mysigt café beläget relativt centralt i Hembygdsparken i Hässleholm. Hembygdsparken är en lummig oas fylld av gamla byggnader där var och en kan hitta sin favoritplats.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hässleholm
0 356934 visningar
Ullahills Magasin
Ullahills magasin har låtit ett nytt spännande koncept växa fram i det gamla magasinet på gården. De har blandat svenska klädmärken som Odd Molly med handplockade inredningsdetaljer för hem och trädgård. Butiken för dig som är på jakt efter kläder och vackra ting för alla smaker. Här finns något för både stora som små.
De håller kurser i blomsterbinderi, och hyr ut lokal för fester, konferenser och andra evenemang,
Caféet som har öppet i samband med evenemang och vissa helger är inhyst i stora ljusa lokaler med öppet upp till nocken.
Som en grön tråd som löper genom både butik och caféet ser man glasburkar i alla dess märkliga former och storlekar. Dessa är dekorerade med allsköns grönt och små blommor.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Västra Virestads, Trelleborg
0 85055 visningar
Vellingeblomman Fantasy Garden
Vellingeblomman bjuder på så mycket mer än en välsorterad blomsteraffär.
Ta en tur i Fantasy Garden innan ni avnjuter något gott på restaurangen eller fiket

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Vellinge
0 87950 visningar
Vismarlövs Café & Bagarstuga
Hos oss är du alltid välkommen att koppla av en stund i en genuin och trivsam lantlig miljö. Njut av en kopp gott kaffe som du dricker ur gammalt fint porslin i vår glasveranda med härliga allmogemöbler och till det något av våra hemlagade tillbehör som bullar, kakor och bakelser.
Vill du ha något matigare finns alltid veckans soppa och olika mackor på vårt stenugnsbakade matbröd. När vädret tillåter kan du också sitta i vår stora trädgård med blommor, rosor, buskar och träd.
Vi tillverkar också marmelader, safter och inläggningar. Spettekakor i olika storlekar bakar vi och vi har också egen bigård som förser oss och vår butik med honung.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Klågerup, Svedala kommun
0 85716 visningar
Tärnö
Tärnö stod för dagens stora äventyr och det var med stor förväntan vi klev på färjan i den lilla hamnen i Matvik. Tärnö är den största och ytterst belägna ön i Karlshamn kommuns kustband, men trots detta gick färden mest inomskärs och under dagens ljuvliga väder var det en ren fröjd att tuffa fram mellan öarna.
Väl framme vid denna skärgårds idyll möts man av ett 40-tal små fiskarstugor jämnt utspridda runt hela viken. Från bryggorna hörs glada plask av badande barn och överallt ser man båtar ligga lugnt vid sina förtöjningar. Tanken slår en att här finns ingen hamn med vågbrytare utan endast en enkel pir omgiven av en mängd bryggor. Här fungerar hela viken som en stor skyddad hamn.
Med ryggsäcken fylld av badkläder och några kulinariska läckerheter att inta på picknickfilten startar vår lilla expedition med målet att upptäcka denna öns sevärdheter. En markerad vandringsled vägleder oss först till Sandviks badplats som bjuder på svalkande bad, men med ack så mycket tång. Här ligger öppna havet på.
Vidare upp på hällarna där vi besöker den åttasidiga träfyren som uppfördes 1910. Den är en av Sveriges äldsta träfyrar.
Näst i tur står Drakaberget som är Tärnös högsta punkt och lämnar ingen oberörd. Härifrån har man en vidunderlig utsikt över halva Blekinges skärgård och redan på 1600-talet tändes vårdkase här för att leda sjömännen rätt.
Tillbaka i viken slingrar sig leden fram mellan små gemytliga stugor med dess punkande trädgårdar. Vid vikens pir hittar man Laxboden med sin butik. Här serveras enkla rätter och till detta ett glas vin eller en svalkande öl som kommer väl till pass efter dagen expedition. I denna idyll blir de enklaste måltiderna uppskattade.
Vill ni övernatta på Tärnö finns två lägenheter i den före detta lärarbostaden och vid vattnet fyra sjöbodar att hyra. Kontakta Karlshamns Turistinformation för bokning.
Det går även att ta båten från Karlshamn till Tärnö, men den turen tar längre tid så båten från Matvik är att föredra.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tärnö
3 88387 visningar
SALTHALLARNA
Salthallarna bjuder på så mycket mer än saltglaserade bruksföremål och dess gamla mysiga ugnar. Istället har de gamla lokalerna ändrat inriktning mot gastronomi.
Här hittar man nu flera restaurang, café, galleri och en marknad med närodlade råvaror med shopping. Några inredningsbutiker med lite olika inriktning.
På gården kan ni besöka Höganäs Bryggeri och Garage bar.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Höganäs
1 86450 visningar
Torups Slott
Torup är ett av Skånes bäst bevarade slott från 1500-talet. Den ursprungliga borgen i Torup låg på en kulle kallad Askebacken. Fynd efter utgrävningar finns att se i utställningen Expo Torup. Det nuvarande slottet anlades 1537 och restaurerades under åren 1602-1630, då det också fick det utseende det har idag.
Torups slott ligger mitt i Torups rekreationsområde - Bokskogen. Hit kan man komma med bil eller buss 138 från Malmö Centralstation. Stora parkeringar och en busshållplats finns i närheten.

Inom området förutom slotten med sin magnifika park finns det motionsspår, utegym, lekplatser, stigar, vandringsleder, sjöar, rastplatser m.m. Alla stigar bär till Magasinet som inrymmer Friluftsgården med ett café, ett innegym, bastu samt information om olika aktiviteter, utställningar mm. Friluftsgården är öppen alla dagar i veckan.
En del av vandringsstigar passerar även genom parken runt Torup slott. Gå gärna längs muren med klängande päronträd och känn på tegelstenarna som kanske berättar någon 500-års gammal hemlighet till Dig. Stottet har guidade visningar och andra event, så som Torupsdagarna, stor och trevlig utställning under vårens Konstrunda, fakelgång mm.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Bara, Svedala kommun
14 94422 visningar
Grändens mat
Grändens mat hittar ni inne på den mysiga Per Helsas gård i Ystad. Här är ni välkomna att fika, luncha eller äta en stämningsfull middag på kvällen. Under de varma sommarkvällarna kan ni även avnjuta ett glas i utomhus baren.
Menyn lockar med svensk rustik husmanskost, långkok och asiatiska poké bowls gjort med kärlek och svenska närproducerade råvaror. Alla rätter kan ni också med fördel ta med hem som take away.
Vid fint väder sitter ni givetvis ute på den trevliga gården, men det finns även platser inomhus.
Grändens Mat erbjuder även roliga stand up-kvällar och öl-, rom- och vinprovningar.
Per Helsas Gård är ett väl bevarad korsvirkeskvarter, där de äldsta delarna är från 1600-talet. Vid vårt besök var väggarna kantade av vackra stockrosor i bästa blom. Inne på gården hittar ni förutom Grändens mat kläddesigners, gallerier, skomakare, silversmejda, konstnärer, chokladtillverkare, keramiker mm


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ystad
0 83779 visningar
Tisdagsträffar på Borgeby slott
Tisdagsträffarna
– södra Sveriges största träff för motorentusiaster!
Varje tisdag under sommarhalvåret vallfärdar besökare, i alla åldrar, till skånska Borgeby. På Borgeby slott är ni välkommen med eller utan eget entusiastfordon. Här finns restaurang med uteservering på både fram och baksidan
Om resten av familjen, eller din partner inte brinner lika mycket för fordonen finns möjligheten att besöka slottets butiker, ateljéer och andra verksamheter som håller öppet.
Träffarna pågår mellan början av maj till mitten av september kl. 16.00-20.00, eller tills solen går ner.
Här är alla välkomna och det finns även fält för besökare i Svenssonbilar.
En härlig sommarkväll kan det dyk upp 1000 fordon och en mängd härliga människor.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Löddeköpinge
0 88096 visningar
Jeppa S Trädgård
Jeppa S Trädgård en djungel vid vägen ände som fick utmärkelsen som Skånes bästa omväg.
Trädgården är en växande visningsträdgård på 3,6 hektar med växthus för några av jordens olika klimatzoner och det senaste tillskottet är ett subtropiskt växthus på närmare 500kvm. Energi försörjningen till detta stora växthus har man löst genom att gräva ner det några meter så klara det vintern utan något tillskott av energi. Balkarna till stommen är brända så slipper man impregneringsmedel.
Vår tur börjar ute i trädgården där stigar och broar leder oss torrskodda runt dammarna omgivna av en makalös samling rhododendron på hela 850 olika plantor. När man lärt sig namnet på alla dessa har man fri entré till parken *L* Vid dammens ena ände passera vi familjens badplats som ser så inbjudande ut. På dammens lugna vattenyta flyter både röda och vita näckrosor.
Turen går vidare bland märkliga träd och buskar som är bra namngivna med små skyltar. Ett snyggt stengärde leder oss upp till baksidan av boningshuset. Där kliver vi in i en tropisk värld med bananplantor, brödfrukter och andra tropiska frukter. I en glasmonter ser man de ovanligaste växter som kommer från jorden olika tropiska hörn.
Utanför det stora subtropiska växthuset står Johan grundaren till hela denna härligheten och sprider kunskap och inspiration till intresserade besökare. Idag är Jeppa S Trädgård störst i Sverige på försäljning av ätbara tropiska växter. Växthuset fungera lite som en fösökskammare för att kunna se vilka växter som passar för Svenskt klimat.
Kliv nu in i det stora växthusets djungel och njut av alla dessa ätbara växter som fikon, mango och papaya. Avsluta detta spännande besök med en fika i denna underbara miljö.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Osby
1 172868 visningar
Nostalgi museet på Visingsö
Nostalgi museet och den lilla BP-macken på Visingsö är något för dig som drömmer dig tillbaka till svunnen tid. Macken är renoverad till sitt ursprungliga skick med den färgsättning som man hade före 1958 då man bytte färger och logga. Byggnaden som från början tjänstgjorde som stationsbyggnad vid Östra Station i Norrköping från 1962 tills den lades ner 1974 fraktades från sin gamla hemadress till Visingsö 2003 och blev här återskapad som BP-mack.
Titta in i Nostalgi museet där ni hittar intressanta boendemiljö från sent 1800-tal fram till 60-talet. I två stora glasmontrar kan ni beskåda Volvos alla tidiga modeller som vackra leksaksbilar. Ovanliga modeller som Volvo Duett och Express som polisbilar.
I byggnaden vid parkeringen finns museet 4 yrken där man hittar Skräddaren, Fiskaren, Snickaren och Skomakaren samt Wallins Salubod en liten handelsbod från gångna tider.
Det är gratis att besöka området och muséet, men skänk gärna en slant i lådan invid huset eller via swish.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Visingsö, Östergötland
0 87375 visningar
Tobaksladan Åhus
I slutet av 1880-talet och i början på 1900-talet hade så gott som varje familj i Åhus och i byarna runt omkring minst en tobakslycka. Tobaksodling och tillverkning av bl.a. Åhushavannan är näringar som under en lång period var starkt förknippade med Åhus. På grund dålig lönsamhet minskar odlingen av tobak kraftigt under 1940-talet.
S:ta Annas Gille i Åhus är ägare till en tobakslada, som i dag är belägen vid den södra rondellen längs väg 118 i Åhus.
Tobaksladan inrymmer ett litet museum och är öppen i samband med visningarna av Anders Håkansgården torsdagseftermiddagar sommartid.
Kaffeservering. Fri entré!.
Gillet tar gärna emot besök även på andra tider och visar den unika tobaksladan och dess inventarier.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Åhus
0 86583 visningar
Hammarkvist Trädgård
Hammarkvist Trädgård, denna stora härliga trädgård hittar ni i Oppmanna, norr om Kristianstad. Här har Ruth och Sture pysslat om sin trädgård i 40 år. En porlande bäck flyter genom trädgården som innehåller massor av växter och märkliga figurer. Var man än tittar dyker det upp nya intressanta föremål att vila ögonen på.
Upp längst bäcken kommer ett gäng muntra ankor på jakt efter trädgårdens sniglar. De är inhyrda av grannen för att hålla sniglarna i schack och tar sin uppgift på fullt alvar.
Trädgårdens är uppbyggd som olika små rum där var och en hittar sin favoritplats att slå sig ner och njuta av en kopp kaffe. Här kan man ha med egen fika eller så beställer man en kaffekorg på ställen som står framdukad när man kommer.
I den gamla stärkelsefabriken från 1910 hittar man även ett gårdsmuseum med olika utställningar.
Fritt inträde
WC
Trädgården är alltid öppen för besökare. Utställningen Hemvärnet 80 år är öppen på förfrågan.
Kaffekorg kan beställas. 0733 323583 eller hammarkvist.tradgard@gmail.com

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Oppmanna Arkelstorp
0 99682 visningar
Lill-Stinas Café
Mitt i snapphanebyggden hittar ni detta ljuvliga lilla café. Vi styr in på den lilla grusvägen som slingrar sig fram i landskapet kantad av dessa fantastiska stengärden med gamla anor. Några fjällkor går och betar så fridfullt bland de röda fäbodarna och plötsligt infinner sig den där sanna ”Astrid Lindgren” andan.
Här får tiden gärna stå stilla medan man avnjuter en fika bakad med den sann kärlek. En bit Citron & Mandel kaka vackert dekorerad med gula och rosa blomblad faller oss i smaken. Kaffet serveras i en stilig hög kaffekanna. Vi väljer en plats i trädgården där den sena dagens sista solstrålar letar sig fram o värmer oss så gott. Här går Pärlhöns och kuttra in på knuten och längre upp i backen små grymtar en gris så nöjt.
Helt nöjda sitter vi här i en vrå av paradiset och njuter av allt vi ser. En konstnärlig ådra genomsyra det mesta. Fjällkorna som är café signum dekorera väggarna och varje skylt är vackert målad. Vår nyfikenhet tar överhand och vi gläntar på dörren till toaletten som inte gör oss besvikna. Sommarens bästa toalett. Vidare till Serveringsrummet som har plats för 30 p är även detta en fröjd för ögat.
Vi avslutar besöket med lite inköp av Blåmögelost och Färskost.
Nu i efterhand blir jag varm i både kropp o själ när jag tänker på detta goa ställe.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Strönhult, Lönsboda
0 86381 visningar
Christinehof Slott
Christinehof slott är ett barockslott i karolinsk stil beläget i Andrarums socken i Tomelilla kommun. Slottet uppfördes 1737–1741. Numera bedriver kulturföreningen Christinas Wänner programverksamhet i slottet.
Upplev Christinehof och 1700-talet - berättarvandring i och kring slottet som Christina Piper byggde. Slottets guider, klädda i 1700-talets mode, visar Christinehof och berättar om slottets byggkvinna: den unga köpmannadottern Christina Törne som blev jämlik maka till greve Carl Piper.
Här kan man njuta av ett flertal olika utställningar, promenera i parken, ta en fika på slottets kafé och fynda i slottets butik. Det finns även en vandringsled i slottets vackra omgivningar.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Andrarum Brösarp
0 124260 visningar
Tykarpsgrottan
Tykarpsgrottan bjuder på en guidad tur ner i en mystisk värld, en 10000 m2 stor labyrint av gångar och pelarsalar skapad av människohänder under århundraden. Här nere under jorden har brytningen av kalksten pågått sedan 1700-talet och upphörde först år 1888.
Gruvan har använts vid flera spännande filminspelningar som Kullamannen, Ronja Rövardotter och Snapphanar.
Foto: Susanne Nilsson


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ignaberga Hässleholm
1 353785 visningar
Fulltofta Naturcentrum
Fulltofta Naturcentrum ligger som en entré ut i naturen med utställning, servering och olika aktiviteter.
Landskapet är omväxlande med djupa skogar, öppna gläntor och hagmarker, vida fälader med mäktiga ekar, små och stora dammar och flera små bäckar.
Från centret utgår åtta olika vandringsleder och från andra parkeringar i området hittar man ytterliga sex leder allt för att passa oss alla. Här ringlar även Skåneleden sig förbi på sin mäktiga färd genom Skåne.
Vilken led man än väljer så missa inte den korta men spännande Ravinslingan. Ravinslingan är en anpassad slinga för barnvagn och rullstol på spänger som slingrar sig mjuk fram emellan trädens grenverk åtta meter över marken. En tur som uppskattas av både barn och vuxna.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Fulltofta Hörby
1 91033 visningar
Leif Handlare
Leif Handlare i Smedstorp bjuder er på en nostalgiresa tillbaka till barndomen. Ta steget in i denna magiska värld där gammalt och nytt prunka på uppmärksamhet från hyllorna. Även om butiken är något av ett museum, är den samtidigt i allra högsta grad en levande närbutik där ni kan handla det mesta till husbehov. Här hittar ni både mat och fina presenter.
De flesta av varorna har förpackningar med en touch av svunnen tid som är en fröjd för ögat. På hyllorna ser man gamla kaffeburkar varvat med reklam för Kalles kaviar från 60-talet och plötsligt står man framför den manuella disken som lockar med goda ostar.
Hela inredningen är gjord av fynd från de äldre släktingarnas magasin och vindar. Gamla sockerlådor, kassadisken, väggpaneler, pulpeter och en gedigen kaffekvarn. Inget har fått förgås.
Och längre in i butiken är hyllorna fyllda med spel och leksaker i förpackningar som de såg ut på 50- och 60-talet. Allt är nyproducerat, men med kärlek till nostalgin.
Idag drivs butiken av Leifs dotter Evalena och hennes två döttrar.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Smedstorp
0 87507 visningar
Miss Alice krog & butik
Miss Alice krog & butik som ligger granne med Tomatens hus serveras ljuvlig mat och kakor under fruktträden eller kom in i deras charmiga växthusmiljö.
Vi avnjöt deras populära tomatpaj med gott resultat. Den är ett omtyckt inslag att beställa hem till både vardag och fest också. Att pajen är sprängfylld med tomater avslöjar de men inte mer än så… Resten av receptet håller de hemligt!
I butiken finner ni ett brett utbud av lokala delikatesser, lokalproducerad keramik och en trevlig nyhet är vårt utbud av naturlig rengöring för hus och hem. Allt är svenskproducerat så klart!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Vallåkra
0 87382 visningar
Hoby Kulle Herrgård
Oerhört vacker herrgård som upplever en renässans bland ekar och ängar. Synnerligen trevligt värdpar med stora ambitioner, som kommit långt på kort tid sedan de tog över.
Underbart orangeri med café och helg luncher fre-söndag. Med en hög ambition i råvaror och egenbakat, samt vin och ölrättigheter. Känns mer som man är på ett sydfranskt slott faktiskt.
Här finns gårdsbutik och på sommaren kan man gå en rundvandring i herrgården och höra om de nya ägarnas brinnande intresse att bevara gamla miljöer.
En riktig Blekingepärla. Väl värt en omväg.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Bräkne-hoby
0 83617 visningar
Minas Chokladstudio
Choklad för alla sinnen. Kafé, butik och egen tillverkning av glass och chokladgott!
Njut en värmande kopp choklad från vår meny i trevliga lokaler. Prova Minas svalkande glass gjort på mjölk från slottskossorna i Trolle Ljungby eller ett mumsigt balverk från vår kakmonter. Boka din egen chokladupplevelse, ät chokladfrukost, måla med kakao eller njuta av massage med vår egen chokladolja.
Minas Chokladstudio ligger 2 mil öster om Kristianstad i Trollebygdens vackra landskap, mitt mellan Trolle Ljungby slott och naturreservatet Tosteberga ängar.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Östra Ljungby Fjälkinge
0 95831 visningar
Strandhugget på Vejbystrand
En helt underbar sommarkväll i slutet av augusti vandrar vi fram längst strandpromenaden i Vejbystrand med restaurangen Strandhugget som mål. Vi hittar restaurangen på första parkett vid Vejbystrands hamn med havets glittrande vatten framför terrassen.
Restaurangen består av två avdelningar - Strandhugget och Bakfickan, som har olika menyer. Bakfickan bjuder på burgare, ostbrickor och fikor under klar himmel eller varför inte här njuta av en öl och spela brädspel medan man umgås.
Strandhugget serverar läckerheter från havet, men de har även kötträtter. Vid vårt besök var deras attraktiva terras fullbokad, men vi fick ett välplacerat bord precis innanför fönstren som för kvällen stod på vid gavel. Servicen var rapp och inom kort hade vi fått både mat och dricka som smakade utsökt.
Lagom till desserten blev ett soffhörn på bakfickan ledigt så vi flyttade över dit. En ostbricka med några läckerheter från havet lät serveras till smaklökarnas stora förtjusning. Kvällen var magisk och utanför hamnens grunda vatten badade folk fortfarande. På andra sidan Skälderviken avtecknade sig Kullabergs vilda siluett i kvällens sista ljus och tankarna gick till vår underbara vandring där under dagen som närmar sig sitt slut.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Vejbystrand
0 84857 visningar
Dymöllans Ålrökeri
Dymöllans Ålrökeri är en pärla som ligger fantastiskt vackert med Klövabäckens porlande vatten runt serveringen och gårdsbutiken.
Tycker ni som vi om god mat från havet och en underbar natur är det här platsen för er. Här kan man avnjuta maten på plats eller ta den med hem. Här erbjuds även kaffe, kakor och glass för den som endast vill ta en fika och njuta av platsen.
I Dymöllans gårdsbutik kan ni handla delikatesser av ål, rökta laxar, räkor och goda sillinläggningar mm.
– Vi gör alla sillinläggningar själv. Ålröra och laxröra är oerhört populärt. Räkor och lax, såväl gravad, varmrökt eller kallrökt finns bland kundernas favoriter. Vi har även ett hemligt recept på kokning av svenska kräftor där vårt företag vann första pris för bästa kräftor i Sverige för några år sedan. Vi röker all fisk själv på traditionellt gammaldags vis i våra egna rökugnar, det kräver mer passning men blir en fantastisk produkt, berättar Sisse Sejrbo ägaren till Dymöllans Ålrökeri.
Granne med Dymöllan ligger det en strutsfarm så här hittar man allt mellan fågel och fisk eller något mitt imellan.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Klippan
0 85510 visningar
Kulturen i Lund
Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund. Området är fyllt med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Här kan du få en uppfattning om hur människor med olika social status levt i södra Sverige under olika tider. Förutom husen och dess interiörer finns det flera andra byggnader. De fungerar som utställningslokaler och arbetsplatser för Kulturens personal. En del av byggnaderna ligger på sin ursprungsplats, medan andra har flyttats hit sedan museet öppnade 1892.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tegnérsplatsen 6, Lund
0 85148 visningar
Maison Elza
Maison Elza är ett oprövat kort. Tyvärr, hade denna intressanta restaurang stängt vid båda tillfällen när vi passerade. En restaurang med så intressant inredning och god mat enligt alla recensioner kan vara värt att prova om ni har vägarna förbi.
Passerade även deras mysiga terrass som hänger ut över kanalen, när vi gled förbi där med båten. Verkar vara ett ställe i vår smak. Väl värt att prova.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Gent, Belgien
0 82573 visningar
Tycho Brahe-museet
Ven bjöd på trevliga besök på Tycho Brahe-museet. Tycho Brahes arbete har varit grundläggande i skapandet av vår moderna världsbild. Detta gör museet till en av de viktigaste vetenskapshistoriska platserna i norra Europa.
Tycho Brahe var själv unik. Renässansens främsta astronom skapade världens modernaste observatorium på Ven. Här ifrågasatte han de tusenåriga lagar som sades styra universum. Här iscensatte han beräkningar som sedan skulle stå sig i trehundra år. Här identifierade och namngav han 777 stjärnor på himlavalvet, med blotta ögat - the Naked Eye.
Museet är inrymt i Allhelgonakyrkan som verkligen ger rymd åt denna kända man.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Landsvägen Sankt IBB
1 89019 visningar
Bäckdalens Växthus & Café
I byn Hallavara på Bjärehalvön ligger Bäckdalens handelsträdgård med Café Orangeriet. Ett underbart ställe! God mat, mycket trevlig butik med eko produkter. blommor och hantverk. Trevlig och omtänksam personal som välkomnar besökare och ordnar bra platser till lunchgäster utan att något trängsel uppstår, ordning och reda!
2015 blev Café Orangeriet utnämnt till Årets Värt en Resa i White Guide Café.

Är ni som vi nyfikna på var alla dessa läckerheter till grönsaker, kryddor och väldoftande blommor kommer ifrån som ni möts av i Café Orangeriet så ta vägen genom växthusen.
Först möts vi av chiliplantor och olika sorters örtkryddor i stora krukor som frambringa kittlande nysningar och glädjande skratt. Nästa rum bjuder på tomater i alla dess former och färger innan vi står inför porten till växthuset Djungeln.
Några steg in i denna tropiska grönska stiger temperaturen och stigen blir allt smalare draperad av ormbunkar och andra klänger växter. Snabba tassande steg av osynliga djur hörs i undervegetationen som skapar en viss oro. Med par snabba steg är vi ute på Baksidan, deras utomhusträdgård tätt följda av ett gäng kycklingar som var lika lätt skrämda som vi.
På Baksidan hittar vi en gammal trädgård med kryddväxter, lavendel, bärbuskar och nyplanterade fruktträd. Blomsterkantade gångar leder fram till den stora urnan i dess mitt. Allt detta lockar till sig de mest färggranna fjärilarna och hårt jobbande humlor.
Lunchen lockar och det är bara att ta för sig bland de utsvävande borden i grönskan. En tallrik i palettens alla färger serveras med gott bröd och nästan allt är hämtat från vår tur.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hallavara, Båstad
4 87947 visningar
Ravlunda Bränneri B&B
Bränneri är ett gammal spritbränneri från början av förra seklet som gjorts om till café/restaurang och B&B. Mysiga, ombonade rum med bjälkar och snedtak på andra våningen. Alla rum har egna dusch- och toalettrum samt tv. Frukostbuffé ingår.
Vi har en stor uteservering där du kan få serverat allt från frukost till middag och hembakade kakor där emellan.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ravlunda Kivik
0 86705 visningar
Gärds Härads Hembygdsförening
Här i Mörkavadåns dalgång har Hembygdsföreningen skapat en underbar park med ett 10-tal äldre byggnader och fyllt dem med intressanta föremål. Här finns bl.a kvarn, smedja, vagnmakeri och en stor prästgård från 1700-talet. I andra byggnader hittar du museer för lantbruksredskap, hästdragna vagnar, en lanthandel samt en skolsal från tidigt 1900-tal.
Ivar Johnsson museet för konst hittar ni även i hembygdsparken i Degeberga.
Återkommande evenemang i parken är Konstrundan, Trädgårdsmässan, Degeberga Marknad, Antik-och Samlarmarknad och trivselkvällar.
Parken är välskött och inbjuder till små upptäcktsfärder i denna trevliga miljö.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Degeberga
2 121010 visningar
Kaffestugan Alunbruket
Välkommen till en blomstrande kaffestuga som är Skånes äldsta.
Korsvirkeslängan är som hämtad ur en folksaga, med mossbevuxet tak, kullersten och blomsterfröjd kring fönstren. Vi hälsar på i en av Skånes mest anrika kaffestugor – Alunbruket.
Här kan man fika i en underbar trädgård eller stig i stugan och slå dig ner i drängarsoffan.
Bak kaffestugan hittar man Alundbrukets B&B och här passera Skåneleden och Backaleden.
Vandringspaket kan man köpa här.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brösarp
2 124939 visningar
BRIO lekoseum
Följ med på en fantastisk resa genom svensk leksakshistoria och se hur färg och form har använts för att stimulera barns lek och fantasi. Lekoseum - ett museum med plats för lek för alla åldrar. På Lekoseum visas framförallt de leksaker som har tillverkats lokalt hos många olika underleverantörer och i BRIO:s egna fabriker i Osby och Killeberg.
BRIO Lekoseum hittar ni i norra Skåne, närmare bestämt i Osby. Det var 1984 i samband med Brio firade 100 år som man öppnade upp dörrarna till sitt leksaksmuseum med café, lekstationer och en leksaksbutik.
Ta steget in i Lekoseum och upplev ett hav av trätågbanor breda ut sig som de små leker med under stor glädje medan papporna står vid sidan om med kliande fingrar för att få skapa något nytt av denna mångfald av möjligheter.
Längs väggarna hittar ni montrar av historiska leksaker med små skyltar när de lanserades. De gamla leksakerna väcker många minnen och roliga historier som ni kan återberätta för barnen. Ta gärna med mor- och farföräldrar dit om ni vill höra ännu flera minnen.
Labyrintspelet är en BRIO-klassiker från 1946 som ni hittar i olika versioner runt om i museet. Ingen annan enskild produkt har haft så stor betydelse för spridandet av BRIO:s namn världen över som Labyrint.
Brio var återförsäljare för Märklin tågbanor, Steiff kramdjur, Alga spel och varje mammas dröm storsäljaren Barbie. Barbie-utställning på Lekoseum visar upp en docka från varje år från lanseringsåret 1963 i Sverige tills dagen datum som kan få varje mamma att fälla en nostalgiskt tår av vördnad.
Tomteverkstaden en trappa ner bjuder på en magisk värld för alla snälla barn. Här får vi uppleva tomtenissarna jobba febrilt bland Brios gamla maskiner för att tillverka träleksaker till er alla. Miljön är stämningsfull och spännande i de små verkstäderna vilket får de små besökarna bli fromma som lamm. Genom ett fönster ser jag tomtemor läser barnens önskelistor och i nästa en parad av leksaker som vandrar genom lokalen.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Osby
2 105534 visningar
Ateljé Gunilla Mann
Ateljé Gunilla Mann är en underbart ställe att besöka på Österlen och träffa konstnärinnan Gunilla Mann, vars underbara färgstarka målningar är väl kända i hela Sverige och utomlands. Vandra genom hennes ateljé och konsthall som är större än man tror och upplev alla dessa olika artificiella platser i form av glada bilder som man känner igen!
Konstverken är folkliga och festliga och bjuder på en underbar resa genom Sverige och vår grannland Danmark, men här ser man också Venedigs gondoler som väcker härliga minnen från vårt besök där.
Till tonerna av "Jazzkatten Gunhild Carling" får vi uppleva "Sommarglädje i Nyhamn" lättklädda damer på "Kiviks Marknad" under en underbar "Österlen sommar". Ja det var ett smakprov på fyra av hennes tavlor.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Rörum
0 96094 visningar
Humletorkan
Humletorkan den enda i sitt slag som gett namnet åt kultur vägen Humleslingan. Här berättade Humleföreningens vänner om Humletorkans historia och att de fortfarande torka humle här som de gör sitt eget öl på. Åter igen fick vi chansen till gott hembakat till kaffet.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Näsum
0 94523 visningar
Bäckahästen Kaffestugan
Helt klart den bästa restaurangen/fiket i Ystad med sitt stora utbud av mat o dryck o fika. Sen går inte deras stora uteservering av för hackor heller, känns som man sitter ute i naturen och inte mitt i stan.

FB-sida >>>

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ystad
0 84781 visningar
Repslageriet Åhus
Banan var till en början öppen, dvs slagningen ägde rum i det fria precis som det varit sedan urminnes tider på alla mindre repslagerier. Banan var då 180 meter lång. Runt 1920 installerades elektricitet som drivkälla och 1930 lät mäster Malmström uppföra den övertäckta byggnad, som nu i förkortat skick går att besöka.
Repslagarbanan inrymmer ett litet museum och är öppen i samband med visningarna av Anders Håkansgården torsdagseftermiddagar sommartid.
Kaffeservering. Fri entré!
Gillet tar gärna emot besök även på andra tider och visar den unika verkstaden och dess inventarier.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Åhus
2 86551 visningar
Gästis Kafe & Matsalar
I det vackra Ehrenpohlska huset med utsikt över Brunnsparken ligger den annorlunda och mysiga restaurangen Gästis Kafé & Matsalar - en plats där du alltid hittar något som passar för stunden, vare sig det är en fika, en middag eller en trivsam afterwork. Restaurangen är känd för sin mysiga inredning och fina service. Här kan man njuta av en måltid eller bara koppla av med en drink i en trivsam miljö. Njut av en välsmakande lunch eller middag tillagad med omsorg och lokala råvaror. Vi bodde på Hotell Gästis i två nätter och hade bokat ett hotellpaket med middag. Efter middagen kunde vi promenera genom den trevliga innergården med uteservering. Denna innergård är en liten oas med trevlig belysning och riktiga målningar på fasaderna, vilket gör den till ett annorlunda och inspirerande utomhusgalleri.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kyrkogatan 3, Varberg
0 5217 visningar
Vånga 77.1
Vånga 77.1 bjuder på härligt stopp längst Humleslingan mellan Vångabergets sluttningar och Ivösjöns strand
I café & restaurang serverar de allt från en kopp kaffe, fika, lunch, till en 3-rätters meny (endast förbokning). De har fullständiga rättigheter och erbjuder både lokalt producerat öl och vin och ett sortiment som utprovats till menyerna de serverar.
En smarrig viltburgare gjorde våra smaklökarna nöjda.
Prova Smakstigen.
Vandra Smakstigen med start vid Ivösjön, genom fruktodlingen och skogen, upp till Vångaberget. Vånga 77.1 dukar upp en fyrarätters måltid uti naturen som speglar Vångabygdens unika miljöer kring Äpple, Vatten, Sten och Skog.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Vånga
0 99085 visningar
Sundsgården hotell & konferens
Sundsgården Hotell blev vår bas för Jaguarklubbens traditionsenliga Vårmönstring. Sundsgårdens restaurang med dess uteservering har en fantastisk utsikt över Öresund, Ven och Danmark. Vi bodde två nätter på hotellet och blev serverade två trerätters middagar i bästa Michelin klass. Servisen var otroligt god dessutom, rummen var rena och fina och allting fungerade jättebra på detta hotellet, som ligger inbäddat i grönska, omgivet av fält och ändå på promenadavstånd till pittoreska Råå hamn. Vi tackar så mycket alla personal och kan varmt rekommendera stället!

Hemsida
Visa på Google Map
info@sundsgarden.se
Besöksadress: Örbyvägen 10, Rydebäck, Skåne
1 83335 visningar
Svarta Bergens
Svarta Bergen eller Hägghult stenbrott är världens största öppna dagbrott för svart diabas som bjuder på en märklig upplevelse i denna speciella atmosfär. Här varvas historia med vacker konst runt detta mäktiga brott.
Gå runt brottet på egen hand eller ta en guidad tur. Här finns de gamla kranarna kvar, smedjor och skrothögar av diabas.Högs upp hittar man labyrinten och resväskan fylld av sten.
Restaurang & cafe är inrymt i arbetslivsmuseumet.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Lönsboda
0 85928 visningar
Malmö Saluhall
Malmö Saluhall är ett nytt kulinariskt inslag i staden som blev besökt under helgen. En välsmakande fisksoppa avnjöts i en trevlig miljö. Här hittar man en mängd restauranger och olika stånd med matvaror.

Hemsida
Visa på Google Map
0 85957 visningar
Wanås Konst
Har varit på en kulturell turné på Wanås slott som erbjöd något för alla sinnen. Där såg man skönhet-en när slottets ståtliga vita huskroppar spegla sig i dammens gröna vatten mellan de gula näckro-sorna. Rogivande hördes porlet från de små fontänerna.
Längst stigar i slottsparkens frodiga grönska var konstinstallationer placerade. Vissa smälte in på ett gemytligt sätt medan andra chockade med sin uppenbarelse och lockade till ljuvliga skratt.
Mitt i steget hördes ett barn som skrek med svag röst på långt håll:
-Mamma, mamma. Lite undrande titta man upp för att ånyo höra -mamma skrikas ut mellan trädstam-marna nu med en lite skärrad röst som skapade en viss oro i åhörarnas sinnen som snabbt stegrade sig till en viss skräck när nästa skrik på mamma vrålas ut ur en högtalare uppsatt på trädet några me-ter framför en.
Ja den moderna konsten har många ansikten.
Här finns restaurang, cafe, butik och hotell

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Knislinge
0 91530 visningar
Widtsköfle Café
Cafét erbjuder olika sorters hembakade kakor och bullar. Utöver bakverken kan du beställa olika sorters smörgåsar eller njuta av nygräddade våfflor med sylt och vispgrädde. Sortimentet består av allergivänliga och veganska bakverk och smörgåsar. Ni finner cafét ca 500m väster om Vittskövle slott i en gammal statarlänga från 1850-talet. Här finns både inne och uteservering, en liten gårdsbutik med lokala produkter, konstutställning med lokala konstnärer från påsk till september. Fynda gärna i Antik & Kuriosabutik i det gamla 'svinhuset' bakom cafét.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Vittskövde
0 119016 visningar
Stigs Mc & Motormuseum
Stigs MC & Motormuseum hittar ni 20 km öster om Varberg på den vackra vägen mellan Rolfstorp och Åkulla. Museet är välorganiserat och välstädat, där alla föremål är namngivna med små skyltar. Mopederna och motorcyklarna är vackert renoverade och skiner som nya, vilket gör det till en ren fröjd att besöka och uppleva alla de attraktiva föremålen.
Framför oss har vi en Huskvarna Silverpil Röd 175cc från -55 en populär motorcykel känd för sin stil och prestanda och nästa guldklimp är en Zundapp 200cc -55. I ett hörn står fyra exemplariska gröna Monark motorcyklar från sent 40-tal i ett fantastiskt skick. En riktig juvel bland mopederna är en röd DKW Hummel -55 med sin charmiga design.
Hyllorna är fyllda av nostalgiska föremål som Mazetti ögonkakao och gamla fina kaffeburkar. Alla föremål är noggrant restaurerat och har vårdats med både kärlek och omsorg innan de placerades där.
Stig Karlsson var en man som inte slängde något i onödan, om det gick att renoveras. Med åren fylldes ladan och ryktet spred sig om vilka guldklimpar Stig kunde visa upp.
1999 tar Stig, uppbackad av familjen, beslutet att öppna upp museet permanent. På invigningsdagen kommer ett följe på 40-50 motorcykelkompisar, ihopsamlat av GeKås Göran, inrullande på gården, vilket fyllde Stig med stor stolthet.
Museet som är i ständig utveckling öppnar upp ytterligt en avdelning våren 2021, något som tyvärr inte Stig får uppleva, som lämnar jordelivet under våren. Familjen beslutar snabbt att Stigs livsverk skall drivas vidare för att hedra hans minnen.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Rolfstorp, Varberg
1 5164 visningar
Havängs Sommarcafe
(juni-aug) Lunchmat med eller utan lamminslag, smaskigt kaffe, goda kakor, hantverk och skinn.
I vår butik säljer vi glass, våra populära fårskinn, garn, fruset lamm kött, kravmärkt honung från gården, Havängsprodukter, Skincares hudvårdsprodukter mm..


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kivik
0 86531 visningar
Konsthallen Hishult
Konsthallen Hishult bjuder på en alldeles underbar konsthall och en sagolik japaninspirerad trädgård med mängder av skulpturer. Permanenta och separata.
Hallen är ett Louisiana i miniatyr där parken är ett måste för upplevelsen. Man har en fast utställning i parken och på museet som dock förändras med tiden.
Dessutom små rum med massor av roliga nostalgiska ting.
Restaurang och café finns här också som inbjuder till en trevlig paus. Medan man väntar på maten kan man inte låta bli att njuta av parkens lockande alster som snart skall beskådas. Ett härligt utflyktsmål där du i lugn och ro kan gå och betrakta utställningen utan att behöva tränga dig fram bland folkmassor.
När Kjell Åke Gustafsson för 21 år sedan började bygga sin konsthall och förverkliga sina drömmar ansågs han vara idioten från Hishult. Han var inte galen, men han hade en vild passion och han hade Gästgivargård som han ärvt efter sina föräldrar.
Ur detta skapade han inte bara konsthallen utan även en fantastisk skulpturträdgård där också många olika rosensorter blommar, restaurang, café och nya rum för övernattning blev till. Kjell Åke bygger, bygger om och bygger till. Det bara pågår.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hishult
0 83863 visningar
Marielunds Konstnärsgård
Kliv in i denna idyll med prunkande blommor och fantasifulla konstinstallationer. Här hittar man ett B & B med några få rum, café och ett stort galleri, men det är nog parken som tilldrar sig störst uppmärksamhet.

Ta Er tid och ströva omkring i parken och upptäck alla dessa små glädjeämne till konstverk omgivna av en härlig blomsterprakt. Fram på eftermiddagen när en strid ström av besökare har försvunnit infinner sig ett stilla lugn över parken. Som boende här sparkar man av skorna och låter barndomens gröna gräs kittla mellan tårna. Hitta din vrå och avnjut ett glas vin, där fontänens porlande vatten blir till ljuv musik. Kan man bo bättre?!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Norreborg Ven
0 88502 visningar
Drottningskärs kastell
Drottningskärs Kastell är en befästning som uppfördes på 1680-talet för att skydda den nya flottbasen i Karlskrona. Idag är den en välbevarad Musée anläggning där vi skall avnjuter en lunch i en historisk miljö. Anläggningen byggdes så att kanoner kunde placeras i tre nivåer, vilket innebar att 44 kanoner samtidigt kunde beskjuta fientliga fartyg.
Ni är välkommen att upptäcka allt detta på egen hand, men vill ni få alla spännande detaljer serverade erbjuder vi reguljära turer varje vecka under sommaren, resten av året erbjuds privata visningar för grupper av alla storlekar.
I Drottningskärs Kastell hittar ni både restaurang, cafe och museum.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Aspö Karlskrona
0 83863 visningar
Norrvikens Trädgård
På Bjärehalvön gästade vi Norrvikens Trädgård - en levande park med "gröna rum" i olika stilar skapade av Rudolf Abelin redan i början av 1900-talet. Hans park skulle spegla världen med växter, stenar och sitt unika formspråk. Under några år föll parken in i sin Törnrosasömn och förföll allt mer, men för bara några år sedan väcktes den upp och är idag i toppform. De olika trädgårdarna är inspirerade av olika länder och tidsepoker för att sedan ge var trädgård sin egen speciella karaktär. Parken bjuder på upplevelser för alla sinnen.
I Orangeriet serveras dagens lunch eller fika till humana priser. Verkligen värt ett besök.
Under året förekommer en mängd olika utställningar och evenemang.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Båstad
5 89607 visningar
Tjärö
Mitt i den Blekingska skärgården finner man Tjärö, en av de större öarna.
Här är naturen fantastisk en skärgårdsidyll när den är som bäst. På Tjärö finns allt från solvarma klippor till avgrundsdjupa bergsbranter varvat med bokskog, ängar och betesmark. Hela ön är ett naturreservat med ett rikt växt- och fågelliv.
Med utsikt över Blekinge skärgård tar vi vara på den goda maten. I stort fokuserar vi på rena och enkla smaker – som verkligen smakar något. Oavsett om du besöker oss för frukost, lunch, buffé eller a la carte, möts du av en smakupplevelse att minnas.
På Tjärö äter du med både gom, öga och kropp! Att mat smakar bra och presenteras på ett tilltalande sätt tycker vi är självklart. Men mat ska även ge energi och välmående. Meningen är att den mat vi serverar, ska hålla dig pigg och energisk – hela dagen.
Välkommen till en restaurang som bryr sig!
Tjärö erbjuder boende i härliga små hus från 1800-talet. Vi har 137 bäddar fördelat på 52 rum i 13 olika hus.
Till Tjärö kommer ni med vår egen färja M/S Tjärö med utgångspunkt från Järnavik. Ni kan även resa till Tjärö med länstrafiken från Karlshamn och Matvik.
Se färjtider. https://tjaro.com/farjeavgangar/


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Järnavik, Tjärö
1 88577 visningar
Söderåsens nationalpark
Skåne plats som en pannkaka, men här har någon verkligen skrynklat till det hela.
Naturen är omväxlande och bjuder på lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter med höga klippor, strömmande vattendrag och vida utsikter. Särskilt välbesökt är den djupt nedskurna dalgången vid Skäralid. Dalen är en sprickdal med mäktiga dimensioner med lodräta klippor som omgärdar Skärån som rinner i botten. Odensjön i Nackarpsdalen samt utsiktspunkterna Kopparhatten, Hjortsprånget och Lierna utmed Skäralidsdalen är också platser som imponerar.

Hemsida: sverigesnationalparker.se

Visa på Google Map
Besöksadress: Skäralid
16 91326 visningar
Öströö Fårfarm
Öströö Fårfarm är ett idealiskt utflyktsmål som kombinerar lantligt lugn med en mängd aktiviteter och delikatesser. Här kan du njuta av närproducerade produkter, träffa gårdens djur eller bara utforska den vackra naturen i Åkulla bokskogar. Oavsett om du är intresserad av mat, hantverk eller naturupplevelser, har Öströö Fårfarm något att erbjuda för alla åldrar. Garden har en stor gårdsbutik med olika närproducerade delikatesser. Här tillverkas och säljs olika marmelader, chutney, geléer, inläggningar, fryst kött och charkvaror. Den stora ladan har försäljning av det som finns på gården som till exempel mjuka lammskinn, ullgarn, gosedjur, tvålar gjorda av fårfett och mycket mer. Gården har en brännvinskällare från 1700-talet där du kan äta under vintern. På sommaren kan du köpa en underbar fikakorg i restaurangen och njuta av fikat under träden i den natursköna omgivningen.
Åk på lammsafari och träffa djuren på gården. Det är en fantastisk upplevelse för både barn och vuxna. Bokskogarna runt omkring gården är en sevärdhet i sig. För den fiskeintresserade finns fiskekort att köpa och båt att hyra.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Öströö Gård, Tvååker
0 33 visningar
Kullens fyr
Fyrhistoria, magisk utsikt, ett litet kafé och så en hel del väder.
Kullaberg går som en knuten hand mitt ut i ett av världens mest trafikerade sund och vid det yttersta hornet möts Nordsjön och Östersjön. Här hittar man Kullen fyr.
Kullens fyr, Sveriges högst belägna fyr och anlagd 1561, har en hänförande utsikt och dramatisk historia. Här kan ni få en historisk guidning i Scandinaviums ljusstarkaste fyr.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kullaberg Mölle
2 86851 visningar
Vlissinghe Café
Café Vlissinghe har funnits på denna plats sedan 1515, men fortfarande fullt av liv. Från slutet av 1800-talet blev Vlissinghe rekonstruerat med nybarocksmöbler, gammal konst och målningar som skapade en "gammal flamländsk" interiör. Denna unika dekoration lockar konstälskare och många andra att besöker Café för att beundra dess härliga atmosfär från de senaste århundradena. Vilken historia detta lokala ställe har! Väl värt ett besök enbart p.g.a detta, som att kliva in i en svunnen tid.
Kul med alla gamla foton och berättelser kring stället på väggar och i menyn. Var här och drack en öl, men kunde inte låta bli att beställa in en äppelkaka med glass som smakade utsökt.
På baksidan hittar ni en härlig innergård där gubbarna spelade en omgång petanque medan andra gäster sög i sig dagens sista solstrålar medan de avnjöt en fika.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brygge, Belgien
1 82813 visningar
Krapperups Kaffestuga
Vi önskar alla gäster varmt välkomna till Krapperups Café & Slottsbod. Vår kaffestuga finns på Krapperups stallplan i genuin 1800-talsmiljö. Lokalerna har en gång i tiden varit snickeri, smedja samt grisahus. Här har vi skapat en mysig och hemtrevlig kaffestuga där det största bekymret är att välja mellan alla hembakade bakverk och hemlagade maträtter.
Vid sidan om Kaffestugan hittar man Krapperups Slottspark, Museum, Konsthall och Slottsboden med butik.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Höganäs N
0 85238 visningar
Önneköps Bageri & Noys Thaikök
Kombinationen av ett landsortsbageri och ett Thaikök låter kanske lite komiskt, men vem bryr sig för här smakar allt så himla gott.
Absolut ett av dom bästa ställen att hämta eller käka Thaimat på.
Bageriet med alla sina kakor, bröd, tårtor ja allt mellan himmel o jord är det bästa av det bästa.
Och inte minst folket som driver o arbetar på stället, helt underbara människor med hjärtat på rätt plats o glimten i ögat mot allt o alla.
När man sitter på uteserveringen och njuter av maten kan man inte låta bli att bli förvånad över den strida ström av besökare som detta underbara ställe drar till sig. Här är det lokalt boende och långväga återkommande gäster av alla de sorter som passar på att göra ett stopp här.
De driver även ett B&B om ni vill stanna lite längre.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Önneköp Hörby
0 119614 visningar
Tollarps Frukt & Bär
Vilket Cafe!
Väl värt ett stopp längst E22 för en fika. Vi avnjöt deras smarrig jordgubbes paj på deras uteplats vid dammen. Fontänens porlande vatten trollade bort bruset från E22 så fint. Besök gärna deras charmiga butiken som lockar med presenter, färska bär eller delikatesser. Eller bara ta en paus i uterummet.
Åk hit!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tollarp
1 118083 visningar
Butik GUL i Kölleröd
GUL Återbruksbutik & Bonnafik. Din plats po lannet me gammalt & sledet.
Himmabagat på himmaodlat i hippsomhappsom miljö.
Ger oss rustika rätter på egen skörd, gott kaffe, kacklande höns och slow service, ja, allt som hör ett genuint bonnakafé till.
Magasinet Skåne Årets bästa kafé Gul i Kölleröd!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kölleröd Hörby
0 97162 visningar
Ribersborgs Kallbadhus
På Ribbans kallbadhus i Malmö finner Du två stora havsbassänger fem bastun. Det finns en vedeldad bastu samt en torrbastu på respektive sida av anläggningen (dam/herr). Dessutom kan erbjuds det en gemensam fuktbastu. Anläggningen inrymmer även en restaurang med både inne- och uteplatser.
Ribersborgs Kallbadhus invigdes i juni 1898 och har fått sitt namn efter stadsdelen Ribersborg.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Malmö
1 85781 visningar
Gräddhyllan Lantcafé
Gräddhyllan Lantcafé strax norr om Markaryd stod för dagen utflyktsmål. Vi närma oss vårt mål på vägen som slingrar sig fram längst Tånnerydsdammen glittrande vatten så lekfullt. Helt fascinerade av den vackra miljön höll vi på att missa skylten till lantcafé.
När vi kliver in på denna härliga 1870 - tals gård tar det inte lång stund innan ett nöjt välbefinnande infinner sig för här kan man njuta av en stillhet med goda smaker.
En dörr står på glänt till storstugan och skriker efter uppmärksamhet och vår nyfikenhet är inte så svårövertalad. Festlokalen kan man boka för större sällskap med fullständiga rättigheter.
Väl inne i lantcafé svävade vi först runt bland alla dessa trevliga rum där man kan inta en lunch eller fika. Framme vid disken hägrade ett stort utbud av desserter och vi valde en Björnbärspaj med glass som såg smarrig ut.
Gräddhyllan serverar flera sorters nymalt kaffe, hembakade kakor och bakverk, smörrebröd, pajer samt luncher. I deras gårdsbutik kan man köpa nymalet kaffe, te, hemlagad sylt, saft och chutney, handkavlat knäckebröd och kakor samt diverse inredningsartiklar.
Vår fika avnjöt vi i trädgården som var fylld av blommor med utsikt över Lagans vatten som gled förbi längre ner. Kan det bli bättre!


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Markaryd
0 83327 visningar
Järnvägsmuseet Kristianstad
Har besökt ångloketsdag i Kristianstad en utställning med tåg, bussar, bilar och en massa andra ma-skiner.
Med en svag doft av fotogen liggande i luften från de små ångmaskinerna kunde man förväntansfull närma sig de stora ångloken som så ståtligt står där på spåret och ruvar på sina hemligheter.
Ett par långa kliv så var man uppe i förarhytten med sina alla spakar.
När man tittar in i eldluckan kan man föreställa sig hur varmt det måste ha varit att stå här med svetten rinnande och skyffla in kål i den glupska pannan som bara skrek efter mer.
Köpte biljetter till en tur med ångloket som redan stod inne på stationen och pös av glädje för att kommit i trafik igen.
Väl uppe i första vagnen kunde man känna trycket i pannan eldas upp med en ökad vibration som kändes i hela tågsättet.
Till tjutet från ångvisslan som fick de flesta att vända sig om börja hjulen sakta snurra runt med en stor rökutveckling som följd.
I ett moln av rök tuffade vi ut från stationen med en dämpad fart som hörde till det gamla lokets vär-dighet.
Ånglokets dag brukar vara i september, men kontrollera hemsidans kalender. Museet kan givetvis besökas vid andra tillfälle också.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kristianstad
1 86692 visningar
Vissefjärda Café & Konditori
Ta en fika i gammaldags miljö. Varje morgon bakas det färskt bröd, goda kakor och fint bakverk.
I köksträdgården och växthuset odlar man bär och grönsaker som används i bageriet och till lättlunchrätter. Vi tog en fika i goda vänners sällskap i ett av caféets fina rum inredda med antika möbler med levande ljus och små blombuketter på borden, fotografier från forna tider och konstverk på väggarna, spetsgardiner i fönstren. Ett flertal vackra kakelugnar förhöjde det estetiska upplevelsen. Kan varmt rekommenderas att besöka platsen!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Järnvägsgatan 11, Vissefjärda
0 84470 visningar
Torups bokskog
Till Bokskogen i Torup kan man komma med bil eller buss 138 från Malmö Centralstation. Stora parkeringar och en busshållplats finns i närheten. Bokskogen är Malmös största och enda skog med adressen Bara i Svedala kommun. Här hittar Du flera motionsspår, utegym, lekplatser, stigar, vandringsleder, sjöar, rastplatser m.m. Alla stigar bär till Magasinet som inrymmer Friluftsgården med ett café, ett innegym, bastu samt information om olika aktiviteter, utställningar mm är öppen alla dagar i veckan i alla väder. En del av vandringsstigar passerar även genom parken runt Torup slott.

Vandingsleder >>>


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Bara, Svedala kommun
10 90459 visningar
Franskans Crêperie
Kliv in i denna Franska saga skriven av självaste Fritiof Nilsson Piraten. Känn kärleken från Creperierna i Bretagne varvat med nyskördade råvaror ur den Skånska myllan gifta sig i munnen. Prova en Galette gjord av glutenfritt bovetemjöl som blir till en tunn frasig pannkaka med fyllning. Frankrikes nyttiga svar på pizza som här kommer att krönas av Österlens rika utbud av smaker. Själv tog jag en Galette vid namn Jöns Pumpare med fyllning av lax, äpple och pepparrotssås vilket i början skapade en viss oro i smaklökarnas led, men som snabbt gick över i ren njutning.
Inredningen är bekvämt och avslappnat, lite som att komma hem till den gamla sommarstugan. Här har de skapat den där hemtrevliga känslan där mycket är nött och stött men ändå fullt av charm. Eller slå er ner under en parasoll på uteserveringen.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Rörum, Simrishamn
5 86675 visningar
Glassbåten i Åhus
Foto: Monika Nilsson

Åhus lockar till sig många sommarturister och är en mysig stad med sin speciella atmosfär. Man kan inte missa hamnområdet som är trevligt att promenera i och är man glassälskaren så är Glassbåten den rätta platsen!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ähus
1 83058 visningar
Ångtåget på Österlen
Sedan 1971 tuffar ångtågen fram på Sveriges vackraste järnväg mellan Brösarp och S:t Olof på Österlen. Vi tar dig runt om Brösarps backar, längs Hanöbuktens klarblåa vatten, de skördemogna fälten och genom de djupa bokskogarna! Museiföreningen Skånska Järnvägar bevarar och utvecklar museijärnvägen på Österlen och visar en tidsperiod då man reste på träbänkar, stinsen var kung i samhället och lokföraren alla barns idol!
Stationen har en kiosk med souvenirer och tågleksaker och snett mittemot ligger Kafé Ångloket. Det går också att boka en trerätters middag i restaurangvagnen som följer med tågen.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brösarp
0 86826 visningar
Minnewaterpark & Castillo de La Faille
Minnewaterpark står på tur på vår romantiska vandring runt Lake of love. Några trappsteg ner i denna frodiga oas och staden brus känns plötsligt mycket avlägset. Parken är inte så stor, men många små avskilda hörn inbjuder till stillhet. Slå er ner på någon av bänkarna och bara njut av stunden innan färden går vidare.
Castillo de La Faille som pockat på vår uppmärksamhet under hela vår tur runt sjön fick oss till slut på fall. Tag stegen in genom den knarrande porten och parken lugna tempo går ner ytterliga för här känns det som tiden står stilla.
Här är det endast kontant betalning som gäller och det gamla ägarparet knotar när de skall serva er, men vem bryr sig för vi har ju semester.
På den stora terrassen bjuds ni på en fantastisk utsikt över Lake of love och lyckan är gjord. Med något läskande i handen kan jag starkt rekommendera en paus på detta Minnewater Castle.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brygge, Belgien
0 82816 visningar
Statarmuseet
Statarmuseet i Torup finns på plats där en gång historian ägde rum. Här intar vi en fika med hembakat i orangeriet. Sedan besöker vi starlängorna som är en del av vårt gemensamma kulturarv. I uthuset får vi uppleva statarnas djur, tvätt och lögar rum mm

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Bara, Svedala kommun
0 86164 visningar
Tjolöholm slott
Tjolöholms slott, byggt 1898-1904, är ett storslaget exempel på en Arts & Crafts-anläggning av det slag som främst annars kan ses i England. Slottet ritades av en ung arkitekt Lars Israel Wahlman. Uppdragsgivare var Blanche Dickson, bördig från England. Ambitionen var att skapa ett både representativt och komfortabelt hem. Det ståtliga palatset fylldes med dåtidens alla moderniteter. Elektriciteten till de nyinköpta lamporna kom från ett ångdrivet kraftverk på egendomen. Uppvärmningen skedde med hjälp av ett snillrikt system av varmluftskanaler, kompletterat med element och öppna spisar. Telefon installerades för att enklare hålla kontakten med familj och vänner i Göteborg. Andra tekniska finesser var till exempel grevinnans hårtork - ett högt maskinellt vidunder som drevs med hjälp av fotogen. Idag är slottet öppet för besök, vi valde en guidad visning. Efter visningen gick vi runt på egen hand och kamerans minne blev full av bilder.
Förutom slottet med dess unika design och dåtidens innovationer finns det vackra trädgårdar i engelsk stil, vidsträckta naturområden runt omkring. Här finns ett vagnmuseum för den som är intresserad av historiska transportmedel och en badplats för de som vill ta ett dopp.,
För barnen finns Tjolöholms lekby, en plats fylld med roliga aktiviteter. medan de äldre kan shoppa loss i butiken.
När det kommer till mat, kan ni njuta av hembakade godsaker på Kafé Manegen eller prova årstidsbundna menyer i Restaurang Storstugan, som fokuserar på närproducerade råvaror.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tjolöholms Slott, Fjärås
0 1519 visningar
Bäckaskogs slott
Vid dagens besök på Bäckaskog slott hade vi tur med vädret som höll uppe för vår skull.
Dagens lunchbuffé bestod av varmrökt lax med goda tillbehör lokalt hämtat från Näsum Rökeri. Det smakade gott och uppskattades av mamma och hennes man som utflykten var tillägnad.
Mätta och belåtna kunde vi först gå på upptäcktsfärd i slottet med sin magnifika paradvåning där baler och andra tillställningar går av stapeln. Vidare strosande ut i slottsparken med sina ståtliga träd varav många blev planterade när kronprins Karl XV huserade här och använde stället som lustslott på 1800-talet.
I örtträdgården kunde man gå och snusa på alla väldofter som blandades i luften och samtidigt förundras över allt vi i dagens läge bara ser i burkar växa här som plantor. Lite senare byttes kryddorna mot blomdofter från färgsprakande rabatter i alla dess färger innan vi styrde stegen ner i klosterköket som har anor från 1200-talet. Här under golvet kunde man se den uttorkade bäckfåran som rann under köket och erbjöd munkarna trevliga fiske-stunder i sitt ålrika vatten.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Fjälkinge
4 103916 visningar
Svaneholms slott
Svaneholms slottsområde är ett av Skurups kommuns mest välbesökta utflyktsmål har mer än 10.000 besökare varje år. Förutom slottet besöker du slottsträdgården, vandrar på lederna runt sjön eller besöker galleriet med visningsträdgården som ligger alldeles intill. Blir du hungrig erbjuder slottsrestaurangen dagens lunch och á la carte. Har du egen matsäck med dig är det bara att lägga ut filten i den vackra parken...
Friluftliv - Området kring Svaneholms slott bjuder på många möjligheter till naturupplevelser och rekreation. Promenera i Vassen naturreservats vackra bokskog, hyr en roddbåt och fiska i Svaneholmssjön eller följ den tillgänglighetsanpassade jaktslingan på ca 2,7 km runt sjön, som tar dig genom vacker ädellövskog och trolsk miljö i alsumpskog. Röda slingan på ca 4,2 km sammanfaller delvis med Jaktstigen, men sträcker sig även längre ut i Vassens naturreservat.
Svaneholms mest kände ägare är Rutger Macklean. Macklean var en radikal tänkare och reformerade jordbruket genom att introducera enskiftet på 1780-talet. Slottets rika samlingar av möbler, textiler och föremål visas i utställningar som levandegör Svaneholm och dess människors historia.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Skurup
1 91330 visningar
Slottsträdgården i Malmö
Alldeles intill Malmöhus slott i centrala Malmö ligger Slottsträdgården, en ekologisk och gastronomisk oas med en stor tillhörande grönsaks- och blomsterträdgård. Slottsträdgården ligger i Slottsparken, en av Malmös största och vackraste parker. Här finns fruktträd, specialdesignade tematrädgårdar i miniatyr och en charmig uteservering.
Njut av kreativt arrangerade perennrabatter och doften av rosor i luften. Regnar det? Inga problem – ta med ditt kaffe in i det mysiga växthuset och fika under vinrankorna på Slottsträdgårdens kafé.
Ett stort antal evenemang för trädgårdsentusiaster arrangeras här under hela året, såsom skördefestival, lökfestival och den årliga Malmö Garden Show.

Hemsida
Visa på Google Map
Malmö
2 88300 visningar
Burg Square
Burg Square är en majestätisk plats av makt och skönhet där ni kan uppleva romantik och magi.
I århundraden har detta torg varit centrum för makten i staden. Således finns den Heliga Blodets basilika och rådhuset från 1300-talet här, en pärla av flamländsk gotisk arkitektur.
I ena hörnet går den öppna platsen över till ett vackert skogstorg med The Lovers sculpture omgivet av många brasserier kända för sin varma choklad.
Slå er ner på någon av torgets gröna stolar och smaka på den medeltida sötman av historiskt skimmer som råder över torget medan hästdroskorna radar upp sig.
Blinde-Ezelstraat är något man inte får missa till eller ifrån detta torg. En vacker gång och cyklistpassage som förbinder de två attraktioner Burg squar och Vismarkt kanaler. Genom ett valv till vänster om rådhuset hittar ni denna passage som bjuder på så mycket underbart att vila ögonen på. En plats att återvända till efter mörkrets inbrott när de värsta hoparna av klapprande turistfötter har avlägsnat sig.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brygge, Belgien
0 83558 visningar
Ebbamåla bruk
Ebbamåla bruk är förmodligen Europas bäst bevarade bruksmuseum från sin epok. Här möts vi av guiden i blåblus och vegamössa käckt på sned som berättar historian när Sverige gick från u-land till industriland på 100 år. Hans humoristiska engagemang smitta lätt av sig i gruppen som lät sig snällt lotsas runt i dessa intressanta lokaler där historians vingslag gör sig såå påmind.
På plats finns cafe, butik, vandrarhem och ett museum inhyst i en helt fantastisk byggnad som ligger helt underbart vid Mörrums åns brusande vatten.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ebbamåla Ryd
0 84076 visningar
Glasshyttans Orangerie
Här finns både Recycled Glass Design och Glasshyttans Orangerie Café & Bistro!
Tillsammans ger de en minnesvärd upplevelse utöver det vanliga som du inte hittar på annan plats.
Besök oss för en kopp kaffe med egengjord dessert, lunch eller middag. Vi serverar klassiska svenska och franska bistrorätter och bakverk. Vår meny förändras ständigt efter säsong, åtgång och tillgång på färska råvaror. Bistromenyn gör det möjligt att själv välja lunchtid mellan kl. 11 till kl.17, och samtidigt upptäcka nya rätter varje gång du besöker oss. Härlagat från grunden med råvaror från lokala leverantörer och producenter.
På Recycled Glass Design återvinns glasflaskor och burkar till nya unika bruksföremål, exklusivt för södra Sverige. Här finns butik och utställning med handdrivet, blyinfattat och sandgjutet glas, samt keramik från utvalda keramiker.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Sövde
0 88404 visningar
Bosjökloster Slott &Trädgårdar
Redan från andra sidan sjön när man blickar ut över Ringsjöns blå vatten ser man ett väldigt huskomplex torna upp sig längst stranden som väcker ens intresse.
Väl i hjärtat av Skåne möts vi av Bosjöklosters vitkalkade byggnader som erbjuder en intressant eftermiddag med rosenträdgårdar och lummiga parker.
Efter att strosat runt i parken med getter och åsnor möts vi av den ståtliga 1000 åriga eken som står där så stolt. Med sin mäktiga krona tittar den ner på oss och vill så gärna berätta sin historia.
På klostrets gröna gräsmattor ner mot sjön kunde vi breda ut picknick filten och avnjuta maten i ett väder som bara blev bättre fram emot kvällen.
Vid strandkanten låg små båtar och guppade i sina förtöjningar till uthyrning.
Tillbaka i klostret innandöme styrde vi stegen ner i längans källare där vi möttes av historians vingslag under tak täckta av senmedeltida kryssvalv.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Höör
1 91138 visningar
Motala Motormuseum
Motala Motormuseum vackert belägget i Motala hamn tillsammans med Nostalgi hotellet och Rönnerdahls Café & Matsalar. Här kan hela familjen uppleva en nostalgiresa genom en svunnen tid. Här bjuds det på en unik samling med bilar, MC, mopeder och mycket mer.
Det som skiljer detta museum från många andra är de fint uppbyggda miljöerna. På vår resa genom museet hitta vi allt från den elegantaste pick nick väskan tillhörande en Rolls Royse till unika miljö som som en Esso mack. Här fick vi uppleva campingplatsen glada dagar med eleganta tjejer till cykelverkstaden med killar i blåställ.
En trappa upp står ett gäng mc iklädda i glänsande krom och från balkongen ser man luften fylld av de märkligaste flygande föremålen.
Bor man som vi på Nostalgi hotellet har man grattis inträde till museet.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Motala, Östergötland
0 87454 visningar
Kallbadhuset Varberg
Varbergs kallbadhus är en historisk och vacker plats som erbjuder en unik blandning av kultur, arkitektur och avkoppling. Här kan du året runt njuta av ett energigivande och svalkande dopp i havet, för att därefter slappna av i en varm och skön bastu med utsikt över Kattegatt. Om du inte vill bada, är det lika trevligt att ta en fika och njuta av arkitekturen. Redan på 1820-talet byggde man flytande bassänger för kalla havsbad i Varbergs hamn. Dessa ersattes på 1850-talet av fasta bassänger byggda på pålar. Det första badhuset i morisk stil byggdes, men förstördes i en storm 1884. Varbergs andra kallbadhus färdigställdes 1886. Det var likt det första och hade samma öde, då det också förstördes. År 1903 byggdes ett nytt badhus, och det är denna vackra byggnad som vi fortfarande kan njuta av än idag.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Otto Torells gata 7, Varberg
0 4383 visningar
Cafe Dalstugan
I Dalstugan vid Råådalen i Gantofta erbjuder vi kaffe, hembakade kakor, hemlagad soppa, och mycket mer i en mysig och hundvänlig naturmiljö. Så kom och upplev smaken av nybakta kakor, doften av nybryggt kaffe, och ljudet av den närliggande naturen medan du sitter i en mysig kafféatmosfär med nostalgiska inventarier!
Vi erbjuder även alltid veganska, glutenfria, och mjölkfria godsaker.
Hjärtligt välkomna!
Missa inte den vackra vandringen i Rååns dalgång som är ett naturreservat som sträcker sig ungefär fem kilometer in i landet, från Råå i södra Helsingborg, till Gantofta. Här kan du uppleva vacker natur, vandra på stigarna längs åns båda sidor och då blir en fika på Cafe Dalstugan ett perfekt stopp.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Gantofta
0 88006 visningar
Röshults Vedugnsbageri
Röshults Vedugnsbageri står för en trevlig paus med fika i hemtrevliga lokaler.. Här är det en av Sveriges
största vedugnar på hela 20 ton som står för bakning. Denna ugn är unik i vårt land.
Färska bröd, bullar och kakor kan avnjutas eller tas hem. Här serveras även pajer och smörgåsar.
Öppet vissa lördagar mellan 10-14


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kyrkhult
0 83367 visningar
Mormors Bakeri
I den lilla byn Nötabråne, alldeles nordost om Asarum, ligger ett helt underbart litet rött trähus med vita knutar. Här huserar Mormors Bakeri, som är ett kulturhus med café och vegetarisk restaurang, gårdsbutik, bed & breakfast och konstgalleri. Allt i ett. Året om, onsdag till söndag har Mormors Bakeri öppet från nio på morgonen till åtta på kvällen och här serveras frukost, lunch och middag. Och låt oss inte glömma att det även går bra att bara tar en fika.
I den lummiga trädgården står ett utomhuskök och det är något magiskt att sitta med en kopp kaffe och se när grönsaksrätter tillagas för glatta livet och bröd som knådas. Doften som sprider sig får smaklökarna att göra små piruetter av glädje här. Personalens alltid ständiga leende som avslöjar att de stormtrivs här får gästerna att också trivas här.
Kliv in i det vackra trähuset som ursprungligen byggdes cirka 1870. De olika rummen är så charmiga och vi kom på oss själva att gå omkring och bara insupa atmosfären. Jag älskar den rustika inredningen och är så glad att man bevarat den gamla charmen.
Området bjuder även på vackra vägar, vacker natur och bad.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Nötabråne Asarum
0 84958 visningar
Goûts & Couleurs Gent
Goûts & Couleurs är en läcker ost- och vinbar som vi hittade under vårt flanerande genom hjärtat av Gents centrum under kvällens senare timmar. Wine & Tapas och Chees & Delicagues fångade våra blickar och sen kunde inte vi motstå frestelsen utan tog steget in i denna underbara värld.
Gouts & Couleurs har ett enormt urval av utmärkta viner och smakfulla ostar från hela Europa. Smakfulla köttprodukter skivas upp i butiken så ni kan njuta av en helt underbar tapasbricka.
Mätta som vi var valde vi en liten ostbricka med tre ostar till ett glas vin, men blev glatt överraskade när denna blev serverad. Brickan var väl tilltagen, vackert dekorerad med frukt, bär och ätbara blommor. Till detta tillkom även olika nötter, fikon och en korg med bröd till ostarna.
Detta är ett ställe som man lätt trivs på och ägaren med personal lägger ner hela sin passion för att servera er vad de brinner för.
Under dagen kan ni avnjuta deras smakfulla tapasbrickor på terrassen och se turister och spårvagnar passera förbi. En kulinarisk plats att njuta av Gent som vi redan längtar tillbaka till.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Gent, Belgien
0 82576 visningar
Yangtorp
Märkliga ställen
I Jönstorp hittar man det Skånska buddisttemplet Yangtorp.
Är du nyfiken så finns det nu chansen att se vad som finns innanför murarna där Master Marcus styr och ställer.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Jönstorp Hörby
3 119730 visningar
Hallands Väderö
Hallands Väderö är en liten ö som bjuder på de stora upplevelser. Från Torekov tar man ta turbåten ut till ön. Här kan man hitta sin egen badvik, vandra eller bara njuta av en fika. Har man tur kan man få se säl.
Det finns flera markerade vandringsleder genom växlande naturmiljöer. Toaletter av typ TC finns längs lederna. Karta finns att köpa ombord på turbåten och i kaféet.
Det går bra att övernatta i Fyrbostäderna eller på vandrahemmet Skogsvaktargården.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hallands Väderö
6 90339 visningar
Autoseum
Välkommen till Autoseum ett av Europas förnämsta motormuséer!
Fordonsmässigt så har det skett en rejäl förnyelse varav den kanske mest intressanta är en Auburn från 1935.De verkliga godbitarna som anlände 2019 såsom McLaren M8, Rolls Royce med proveniens anknutet till bland annat ABBA, NASCAR bilar, Indy Car, Koenigseggs första prototyp och Stefan ”Lill-Lövis” Johansson utställning som i år kompletterad med något alldeles extra.
Andra utställningar man kan beskåda här är Frasses & Mariannes musikmuseum, Modellflygutställning, Svensk bilsporthistoria, Barnens Autoseum, Nils-Oscar Palace och Alfs leksaker i museishopen.
Allt detta och mycket, mycket mer därtill finns på Autoseum och väntar på Dig.
Varmt välkomna
Nisse Nilsson

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Simrishamn
0 87578 visningar
Uniform Collection
Uniform collection har under 40 år samlat ihop yrkesuniformer som hyrs ut till film-, tv- och teaterproduktioner. Det hela började med en samling flyghistoriska uniformer. Sortimentet har dock utökats med civila yrkeskläder från snart sagt alla yrkesgrupper. En samling som under åren vuxit i både omfattning och inriktning. Idag finns ca 7 000 uniformer från Skandinavien, Tyskland, England och USA samlade under samma tak. Uniform Collection har också fått överta ett större antal uniformer från Filminstitutets och Karl Gerhards kostymateljéer. Något som vi både är tacksamma och stolta över.
Vid vårt besök fick vi en bra och kunnig guide som med inlevelse berätta om de olika uniformerna under 15-20 min. Sen kunde man själv gå runt på egen hand.
Från filmen värld kommer många härliga igenkännande upplevelser. Här får man se scenkläder från Beck-Mannen på taket, Sällskapsresan, Lust och fägring stor, Svensson Svensson, Så vit som snö och även Joakim Thåström ikläd i frälsningsarméns röda uniform som han uppträde i med Ebba Grön.
Fika är något ni inte får missa här. Ett härligt nostalgi café där tjejerna lockar med goa smörrebröd i sina härliga uniformer hämtad från en svunnen tid. Mjölken serveras i glasflaskor och reklamen uppmanar oss att dricka Pommac som är väl avkyld.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Klagstorp
0 85219 visningar
Hanö
Hanö - denna sägenomspunna ö, fylld av myter och legender, där de historiska vingslagen är högst påtagliga! Allt detta slås endast av den spännande verkligenheten som besökarna möts av idag. Hanö når ni lätt med färjan från Nogesund och redan då får ni uppleva öns karaktäristiska silhuett torna upp sig utanför Listerlandet. Hanö varit välkänt landmärke för sjöfarare från hela världen. På toppen tronar Hanö fyren - en av Östersjöns ljusstarkaste fyrar vars lysvidd når hela 4 landmil ut över det okända havet.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hanö, Blekinge skärgård
6 88707 visningar
Harastorps Kafé & Gårdsbutik
Harastorps Kafé & Gårdsbutik hittar man ett stenkast från Torsebro, en gård med gamla anor i en naturskön idyll. Här möts man av bräkande får som går och betar bland de gröna kullarna, men det som drar till sig uppmärksamheten är det magnifika boningshuset i italiensk stil från 1810.
Denna vackra villa lät Greven bygga för att kunna husa sin sköna älskarinna på kort avstånd från godset. För att det skulle se bra ut skrevs det i pappren av huset ägare var Grevens betjänt. Detta glömdes sedan bort så när Greven dog uppdagas det att den rättmätige ägaren var betjänten och godset gick miste om denna stiliga villa som senare skulle ge namn åt Harastorps Gästabud.
Harastorp Kafé & Gårdsbutik är ett familjeföretag med stor passion för djur och matlagning.
I Logen som är nybyggd med sin stora uteplats kan man njuta av hembakade kakor, goda mackor, glass och enkla varmrätter. I gårdsbutik finner ni massor av trevliga matvaror från lokala leverantörer.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Torsebro, Kristianstad
0 87239 visningar
Äggaboden
På Äggaboden kan ni inte bara äta lunch och fika i en skön och lantlig gårdsmiljö. Här bjuds det på ett fulländat koncept där man gör det bästa av allt närodlat och närproducerat. Miljön är underbar mitt ute på en kullig åker med utsikt över fälten. Väl inne på gården möts man av väldoftande blommor, sprättande höns och de två grisarna Signe & Selma som grymta så nöjt välkomnande. Från det gamla brygghuset vinkar några konstnärer lockande som så gärna vill visa upp sina alster.
Vi kliver in i gårdsbutiken som är stor och välsorterad. Här hittar man grönsaker i palettens alla färger, men det mest eggande är nog äggen som gett namn åt gården. Frysboxarna är fyllda av viltkött och lamm. Här kan man även köpa kulglass i alla dess smaker så desserten är räddad.
Restaurangen inhyst i det gamla stallet öppet upp till nocken kändes verkligen inbjudande. Hjortsadel serverades till dagen ära vilket smaklökarna varmt välkomnande. Kniven liksom bara föll genom köttet så här hade de verkligen lyckats med en smakupplevelse som vi njöt av.
Det mysiga orangeri var välfyllt så vi valde att avnjuta desserten med en kopp java i trädgården som är indelad i olika rum omgivet av en härligt blomster prakt.
Tänk här sitter vi på detta underbara smultronställe endast 5 minuter från E22 och njuter av denna trevliga upplevelse medan andra bara stressa förbi längst vägen. Kanske Blekinges bästa rastplats!Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Gärrestad, Ronneby
0 83460 visningar
Kastellet
I hamninloppet, bara en kort båtfärd från centrala Karlshamn, ligger Kastellet på den lilla syrénrika ön Frisholmen. Fästningen byggdes på 1600-talet för att kunna försvara Sverige mot danskarnas attacker. Idag är Kastellet klassat som fornlämning och skyddat av kulturminneslagen. Ön bjuder på många fina och spännande miljöer. Under sommaren går daglig båttur till ön från Karlshamn. Där får vi höra historian om Kastellet stormiga epoker under en guidad tur. En skapelse från Sveriges stormaktstid.
På ön finns cafe.


http://b4.boka-blekinge.se/sv/se-gora/140903/kastellet/detaljer?page=2&filter=c%3D6365

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Karlshamn
0 83885 visningar
Möllebacken Restaurang & Café
En stilla oas av lugn och grönska endast några hundra meter från Helsingborgs centrum.
Möllebacken Restaurang & Café är beläget längst fram på landborgen ca 300 m söder om Kärnan. Vi huserar i byggnader från 1700-talet och från uteserveringen har man en hisnande utsikt över Helsingborgs takåsar, Öresund och Danmark. Här har man sedan 1912 serverat våfflor och så gör även vi idag, bland mycket annat gott!
Dagens lunchbuffe är mycket populär här.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Helsingborg
0 87587 visningar
Sofiero slott
Lite drömmande klev man ut på balkongen och blickade ut över slottsparkens blomsterprakt med sin yppiga grönska. Med ett underbart läge vid strandbranterna kunde man se ner i en dal kantad av Rhododendron där små porlande vattenfall från dammens gröna vatten slingrar sig vidare ut mot Öresunds blå vatten.
Sofiero slottspark är en verklig sevärdhet och lysande turistattraktion skapad av Gustaf VI Adolf och prinsessan Margareta som hade detta som sitt sommarställe fram till sin död.
Här vandrade vi runt och njöt av harmonin och lugnet som rådde i parkens alla irrgångar som bjöd på en enastående färgprakt på sina ställen.
Med havet i bakgrunden bredde vi ut picknick filten på den kungliga gräsmattan och avnjöt tunnbrödsrullarna med sin läckra fyllning. Härifrån kunde man se slottets torn och tinnar sticka upp över den frodiga grönskan
Här finns både restaurang, cafe, butik och säsongen är fylld av olika evenemang.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Helsingborg
0 91115 visningar
Olstorps Café
Reslövs Olstorps Mölla, Café och Museum.
Plötsligt bryts scenariot av en mäktig Holländare som torna upp sig i det platta landskapet. Det är Reslövs Olstorps nybyggda vindmölla. Vi kliver in i den tjärdoftande möllan där nygräddade våfflor väntar. Efter fikat berättade Ulf Järger om hur han köpt gården och funnits en vindmölla i längan som monterades ner för 70 år sedan. Då föddes den galna (beundransvärda) iden att bygga upp denna igen. Det visade sig att det mesta var i så dåligt skick att det inte gick att använda. Så den nya möllan har han med hjälp av ett par vänner själv byggt upp med egentillverkade delar efter det gamla originalet. Vi klättra våning för våning upp i den sju våningar höga möllan och blir allt mer imponerade av alla dessa delar till möllan.
Jag trodde i min enfald att det var ett tomt skal av en mölla vi besökte, men det här är en blivande full fungerande mölla. Inom de närmaste åren kommer vingarna monteras och sen skall det malas mjöl här.
På gården finns även ett trevligt lanthandel museum som är väl värt ett besök.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Reslöv, Marieholm
0 86581 visningar
Slottsträdgårdens Kafé
Slottsträdgårdens Kafè en oas mitt i stan. En underbar plats med växter & blommor. Uteserveringen ligger i trädgården som är omgiven av Malmös äldsta park Kungsparken med kanalen som ringlar sig igenom stan.
Till Kaféet tillhör en stor uteservering samt ett inrett växthus. Soliga dagar har vi även en utebar som tar emot mat & dryckes beställningar. Slottsträdgårdens kafé är ett litet kafé där glada människor möts för att äta & dricka något gott samtidigt som man njuter av omgivningen & trevligt sällskap.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Malmö
3 85849 visningar
Araslöv Golf & Resort
Strax norr om Kristianstad ligger denna vackra resort. Med anor från 1700-talet möts ni av en genuin skånsk miljö och en smakfulla blandningar av det traditionella och moderna.
På Araslöv Krog har maten den centrala rollen och är en upplevelse för både öga och mun. I vackra miljöer kan ni, från morgon till kväll, koppla av och njuta av olika menyer.
För mig som inte spelar golf är det den fina krogen som lockar till ett besök. Här kan man avnjuta en dagens fram till 15:00 och kommer man senare erbjuds alltid deras Bistro och detta serveras alla veckans dagar. Från mån-fredag serveras även deras A La Carte på kvällarna.
Nu är det inte bara maten som lockar, utan här väljer du själv var du vill avnjuta den. Lite kallare dagar passar kanske ett bord inomhus med panorama fönster ut mot banans sista hål. När värmen smyger sig på slå er ner på ett vindstilla bord på innegården. Sen släpper vi loss på uteserveringen med banans böljande fält och dammar framför fötterna. Smaklig måltid.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Färlöv, Kristianstad
0 87118 visningar
Kin Bageri Upphört
Familjedrivet happy surdegsbageri som bjuder på goa fikor och lättare luncher i trevlig stämning. Finns i gamla bränneriet i Östra Vemmerlöv på Österlen. Servering inne som ute efter allas smaker.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: ÖSTRA VEMMERLÖV
0 86556 visningar
Kiviks Musteri
Kiviks Musteri är en upplevelse för alla sinnen.
I Musteri butiken vår egen gårdsbutik finns hela vårt sortiment av allt det goda från frukt och bär.
Vid vår lummiga innergård ligger Restaurang Kärnhuset där du kan avnjuta fantastisk mat från egna recept tillagade på lokala råvaror. På Stinas Café, med utsikt mot havet, serverar vi hembakade kakor, matiga mackor och annat gott.

I Äpplets Hus delar vi med oss av vår kunskap om äpplen och äppelodling, vårt hantverk och
vår långa tradition av att göra must och cider. I Plantskolan kan du köpa äppelträd, bärbuskar och
växter som är bra för våra bin. Du är välkommen ut i våra vackra trädgårdar, där det finns tid att
njuta och låta sig inspireras.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kivik
0 86547 visningar
Två Systrar cafe Ödåkra
Två Systrar är ett litet mysigt café som ligger inne på Spritan i Ödåkra.
Kliv in genom de gröna dörrarna och låt er bli hänförda av det härliga utbud som erbjuds här. Här har man låtit skönheten i den gamla fabriksbyggnaden lysa igenom och varvat detta med en härlig café dekoration.
På Två systrar frestar man med de minsta biskvier till stora smörrebröd och lättare luncher. Passa på och njut av den underbara beslutångers som drabbar en här som många andra ställen inte erbjuder. Alla bakverk, bröd och smörgåsar är bakade i caféet. Det tillsammans med inredningen gör att fikastunden känns inbjudande och avslappnande.
När vädret visar upp sin ljusa sida har Två Systra en stor uteservering med betryggat avstånd mellan borden.

Spritfabriken i Ödåkra - perfekt för en mysig utflykt.
En ”gammal” förädlad plats, i folkmun kallad Spritan. Här hittar du allt från konst, gallerier och padelbanor, till butiker med shopping för de medvetna. Spritfabriken i Ödåkra är ett perfekt utflyktsmål som erbjuder något för alla. Ta en fika på caféet, shoppa, unna dig en behandling hos några av salongerna och njut av en fin middag på restaurangen. Platsen och verksamheterna genomsyras av hållbarhet, gemenskap, tillgänglighet, kollektivt och framförallt kvalitet. Här möts gammal och nytt i en härlig mix.
En plats som passar att besöka både en regnig och solig dag, då alla butiker och konstgalleriet ligger inne i de gamla fabriksbyggnaderna. Spritfabriken är helt enkel ett måste att besöka för dig som älskar unika butiker och en god fika.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ödåkra
0 87683 visningar
Solhaga Stenugnsbageri
Vill du ha en stund av lugn och ro i en blomstrande kulturmiljö och ta en fika med nygräddade bakverk och nymalet kaffe som rostas hantverksmässigt på Slöinge Kafferosteri? Då är kaféet på Solhaga Stenugnsbageri något för dig! Kaffet har en rik smak med toner av mörk choklad och kakaonibs, vilket passar perfekt till våra söta bakverk. Kaféet erbjuder både varma och kalla smörgåsar tillagade med de finaste råvarorna från gårdarna runtomkring, den vilda naturen och egen odling. Utbudet varierar efter säsong. Bröd och söta bakverk bakas så gott som varje dag året runt med mjöl från halländska kvarnar Berte Qvarn och Limabacka Kvarn. Verksamheten har belönats med flera fina priser och nomineringar.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ågatan 2, Slöinge
0 12005 visningar
Katrinetorp Landeri
Katrinetorp landeri är en av Sveriges bäst bevarade empireanläggningar och bjuder på flera spännande trädgårdar samt en engelsk landskapspark. Den gamla jordbruksfastigheten köptes 1937 av Malmö stad och de restaurerade byggnaderna fungerar som hemvist för bland annat utställningar, mässor och fester.
Under en guidad visning kan du lära dig mer om huvudbyggnaden och dess fantastiska målningar samt få höra om hur de olika stilarna som varit populära genom åren har påverkat trädgårdarnas utformning. Grupper kan boka visningar året om, medan enskilda besökare kan välja någon av visningarna under sommaren.
För många är Katrinetorp landeris höjdpunkter de olika trädgårdarna och den engelska parken. Det första som möter besökaren är Herrskapsträdgården, en franskinspirerad prydnadsträdgård i barockstil. Här kan du beskåda växter som cypresser och rosor men också en damm och vattenspel. Slå dig ner på någon av bänkarna och njut av prakten under besöket. Vingården med 400 stockar och fyra olika druvsorter samt den underbart doftande rosenträdgården med buskrosor, gammaldags rosor och moderna rosor är också populära. Parken i engelsk landskapsstil kontrasterar de andra trädgårdarna med sin lite mer vildvuxna stil, sina vattendrag och sina promenadstråk.
På plats finns butik, café och restaurang.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Malmö
0 98161 visningar
BYN Crêperie
BYN Crêperie med fransk ägare har verkligen satt Vollsjö på kartan igen med sina smarriga Galetter i palettens alla färger och former. Här serveras väl tilltagna portioner som får smaklökarna att dansa rundor på borden. Till detta väljer ni en torr cider eller lite sötare must och har ni lämnat bilen hemma finns det även ett stort utbud av vin och öl.
För den fikasugne väntar här även ett lockande utbud av söta Crêpes med goda fyllningar till en kopp kaffe.
Inredningen är rustik dekorerad med mängder av nostalgiska inslag som får en att trivas på detta härliga smultronställe. Här kan man välja om man vill sitta ute eller inne, men boka bord för säkerhets skull för det är oftast fullbokat.
Både Galetter och Crêpes finns som gluten- och laktosfria.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Vollsjö, Skåne
0 93515 visningar
Creperiet i Lund
På Creperiet i Lund kan man njuta av smarriga Galleter som är en matigare variant av Creps. Creperiet bjuder på en trevlig miljö endast en stenkast från stationen.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Lund
3 85724 visningar
Simmelsberga Gård - Den flygande bonden
Simmelsberga Gård med anor från 1500-talet drivs idag av Christer Esbjörnsson och hans familj. Ni kan besöka gården och se Dutrasamlingen - en stor samling unika ungerska veterantraktorer, två gamla veteranflygplan och ett levande lantbruk med 500 ha mark. Gården har ägts av Knutstorps slott fram till 1946. Sonson till den ryske författaren Leo Tolstoy bodde på gården på 1940-talet. Christers pappa, Gunnar Esbjörnsson, som köpte Simmelsberga 1946, är känd som "Den flygande bonden". Han tog flygcertifikat redan på 1940-talet. I gårdens hangar står Gunnars två flygplan i flygande skick - en Miles Gemini -47, som Christers bror, Björn, nu äger och en Piper Cub -43, som Christer flyger.
Man kan bo på Bed and Breakfast på gården, prisvärt boende i lantlig miljö endast 6 km från Ring Knutstorp och Knutstorps borg. Vissa dagar arrangeras här Sommarcafé och då är du "välkommen med din veteranbil, veterantraktor eller med ditt flygplan!", se gårdens hemsida och ring för överenskommelse om tid, pris och ev fika.
Vi besökte gården i samband med Svenska Jaguarklubbens utflykt i maj 2024. Simmelsberga Gård blev kanske rundans mest udda och spännande inslag som alla pratade om på kvällen.
Tack så mycket Christer för en mycket inspirerande och intressant visning samt mycket trevligt bemötande!

Hemsida
Visa på Google Map
Mobil: 070-3476069
Besöksadress: Simmelsberga Gård, Kågeröd, Skåne
0 83965 visningar
Strandtugg
Strandtugg är en liten restaurang mitt på stranden i Kämpinge. Sitt ute eller inne med en oändlig havsutsikt. På sommaren är det öppet varje dag och besökare erbjuds då både lunch, middag och bar. Resten av året har restaurangen också öppet, men begränsat. Sola, bada, ta en promenad längs stranden med en avkopplande paus på det fina restaurangen. Eller varför inte göra som vi - boka en kreativ arbetslunch eller fika. Väl värd ett besök!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Höllviken
0 85121 visningar
Mejeriets Hörna
Mejeriets Hörna, fiket i Arkelstorp erbjuder veckans soppa under höst/vinter, catering året runt med bl.a. smörgåstårtor, landgångar, smörrebröd och exotisk bricka.
På plats i caféet finns varierande hembakat fikautbud, engelholmsglass, lättare luncher som t ex räkbomber, bakad potatis, baguetter, sallader med mera. Det bakas bröd på beställning som hämtas/levereras på onsdagar. Bakar även efter kunds önskemål som tex vetelängder.
I den gamla mejeribyggnaden finns idag ca 15 sittplatser och under sommarsäsong har ni också möjlighet att sitta utomhus.
Öppet tisdag-lördag

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Arkelstorp
0 95421 visningar
HosMig (MiCasa)
En enkel skylt utmed Tourupsvägen lockar besökare till denna lantliga oas - en gårdskafé i närheten av Bokskogen som erbjuder allt från vedeldad pizza till kyckling som grillas över öppen eld. Till lunch kan man få mycket goda pizzor, hamburgare, langos och andra exotiska små rätter. Fantastisk mat med blandning från Sydamerika och Europa. Trevliga värdar Lena och Tico tar vänligt hand om besökare och gör allt för kunderna skall känna sig nöjda. Vi åt en god lunch efter en vandring i Bokskogen. Man satt i vårsolen ute på träddäck och njöt av maten, lugnet, vackra omgivningar, små kacklande höns på bakgården och det var hemtrevligt helt enkelt! Prisvärt och gott, vi återkommer gärna.

HosMig är öppet för alla olika sorters bokningar året runt - fest, bröllop, konferens, övernattning.

Hemsida
Visa på Google Map
Mobil: 070-6235694
Besöksadress: Torupsvägen 193-18, Svedala
0 84881 visningar
Hylkegården Österlen
Tidig vår på Österlen och vädret är så där, när jag och min väninna besöker Hylkegården under Påskens konstrunda 2024. Hylkegården ligger mellan Skillinge och Brantevik i Skåne. Vi får en underbar upplevelse på Hylkegården och att besöka stället under Påskens konstrunda ger oss verkligen ett perfekt tillfälle att uppleva både konst och den vackra miljön på gården. Här kan man njuta av gott kaffe med hembakade kakor, räkmackor eller matiga pajer i en idyllisk omgivning. Kaféet har en genuin allmogemiljö och en lummig trädgård med utsikt över Bornholmsgattet. Butiken med så varierande utbud från mode och design till antikviteter och kuriosa är en riktig pärla för den som gillar att shoppa och göra unika fynd.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Höga vägen 54, 272 92 Simrishamn
1 207007 visningar
Tommarps Kungsgård
På väg till Söderåsen blev ett det stopp på Tommarps Kungsgård, Här finns cafe och konsthall där man får uppleva kontrasten mellan den moderna konsten och borgens medeltida charm. I Parken går påfåglar och andra märkliga hönsfåglar och på taket tronar ett storkbo.
Tomarps kungsgård är en borg med anor från dansk medeltid som ligger i det vackra backlandskapet vid Rönneåns dalgång i nordvästra Skåne. Under renässansen utvecklades Tomarp till ett praktfullt privatslott med tinnar och torn, vallgrav och parterrträdgård. Godset blev kungsgård och boställe för befälhavaren vid Norra skånska kavalleriregementet, sedan Sverige övertagit Skåne under 1600-talet. I dag finns inga torn kvar, men den nyrenoverade borgen och parken utgör ändå en fantasieggande miljö med vittnesbörd från många olika epoker.

Nu öppet igen med tre härliga utställningar!
I stora salarna - Josef Franks ”De okända akvarellerna” i klassiska miljöer skapade av Jenny Von Platen.
I Lilla Galleriet - Fjärilsbetraktelser mm av Simon Arne. I övre korridoren i det vackra Carl Malmsten-skåpet visar Christina Lindvall-Nordin Design för doftflaskor för flytande flärd.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kvidinge
0 85698 visningar
Ransvik Havsveranda
Välkommen till Ransvik Havsveranda.
I Kullabergs naturreservat strax utanför Mölle hittar ni denna idyll till badvik. På saltstänkta klipphällar breder suktande badgäster ut sig med havet glittrande framför fötterna. Några steg ner i trappan möts man av en lätt bris av väldoftande sommartång som får mig att tänka på barndomens lyckliga dagar. En skylt upplyser om frigående höns och till höger ser man de närodlade grönsakerna frodas i pallkragar.
Här på första parkett hittar man Ransviks Havsveranda, denna anrika stuga anno 1921. Trots att det är mycket folk här, blir vi snabbt bemötta med ett trevligt mottagande. Verandan som ligger i olika etage ger en känsla av att alla borden har havet, denna härlighet vid sin sida.
Caféet som fick utmärkelsen Årets bästa 2019 andas lite av mormors fika med sju sorters kakor och lockar med bakelser som Synden i Mölle.
Det var här 'synden i Mölle' utspelade sig vid Ransviks klipphällar runt sekelskiftet. Då badade män och kvinnor tillsammans för första gången i Sverige. Strömmen av badgäster tog extra fart när det blev känt att självaste kejsaren av Tyskland Vilhelm II hade besökt platsen. Under en period gick det rentav direkttåg från Berlin hit.
Idag är det den goda maten och de syndiga bakverken som lockar till sig besökarna.
Restauranger bjuder på en klassisk verandameny med unika smaker från det skånska havet kryddad med närodlade grönsaker och viltkött. Med dessa härliga råvaror är det lätt att få till en välsmakande meny.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ransvik, Mölle
0 84505 visningar
Eriksberg Hotell & Safaripark
Eriksberg är ett ca 925 hektar stort inhägnat naturreservat i Blekinge skärgård. Här vandrar vilda visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar, vildsvin och mufflon fritt omkring tillsammans. Under sommaren finns det möjlighet att köra en safaritur med egen bil och se djuren i vårt unika kustlandskap med lummiga ädellövskogar. Safarituren, som är cirka tio kilometer lång, körs antingen med egen bil eller som förbokad tur med någon av våra kunniga guider. På Eriksberg finns även ett rikt fågelliv samt ett av världens största bestånd av den fridlysta röda näckrosen. Om du har tur får du se havsörnen!
Vi erbjuder boende av mycket hög standard. Gemensamt för samtliga hotellrum är att de vilda djuren går som en röd tråd genom inredningen. Från vår relaxavdelning med bastu och utomhusjacuzzis, har ni utsikt över Savannen där de vilda djuren brukar gå och beta.
Här hittar man även en restaurang av högsta class

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Trensum
1 89223 visningar
Gränums Bränneri
Bränneriet är ett av få bevarade potatisbränneriet i Sverige. Här får du en berättelse om potatisens betydelse och bränneriets historia.
Apparaterna har stått här sedan 1970-talet då man låste porten för brännvinstillverkning. Mäsk- och spritkolonnerna tornar upp sig över fabriksgolvet. Bränneriet med sina omgivande potatisåkrar är en minneslund över den svenska alkoholhistorien. Här har man möjlighet att lära sig mer om potatisen och spritens historia.
Öppet vid olika evenemang eller vid bokade visningar

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Gränum Olofström
0 83908 visningar
Slottsmagnolian på Övedskloster
Slottsmagnolian bjuder på blommor, växter och allt annat som tillhör en vacker trädgård. Här möts ni av ett fantastiska arrangemang med trädgårds dekorationer som små fjärilar till stora paviljonger. Allt detta är vackert inramat av mönstrade avskärmningarna.
Missa inte att gå in i butiken som är fylld av intressanta skapelser som lyser upp den gamla lokalen.
Är ni sugna på en kopp kaffe med glass eller en god kaka från slottscafé är ni välkomna att avnjuta detta i trädgården.
Slottsmagnolian hittar ni i gamla bränneriträdgården med ingång från Övedskloster borggården.

Missa inte att besöka Övedsklosters park. Den mäktiga trappan till vänster längst in på borggården leder er ner i klostret 1700-tals park med sin springbrunnar, öppna gräsmattor och lindhäckar.
Utmana ödet och ta steget in i kärlekstunnlen mellan de dubbla lindhäckarna. Här får ni kanske uppleva lyckan för här vet man aldrig vem man får möta, men den kallas även Mörke gången om inte lyckan står en bi. Längre bort till höger hittar ni orangeriet som rätt så nyligen har renoverats. Vid vårt besök var här en fotoutställning som var uppskattad.
Borggården cour d'honneur omges av fyra vitmenade tvåvåningspaviljonger som binds samman av gallerier med portaler. Gustav III besökte slottet sommaren 1774 och skall redan vid anblicken av borggården ha yttrat. Alltför kungligt för en enskild.
Övedskloster anses vara ett av den svenska rokokoarkitekturens yppersta verk. Det är elegant, måttfullt och harmonierar med den franska trädgården med terrasser och självtryckande fontäner.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Övedskloster, Sjöbo
0 84755 visningar
Fricks Spettkaksbageri & Trädgårdscafé
Mitt i Skåne i den pittoreska byn Billinge finner ni denna oas. Här är det anor och traditioner som gäller.
Spettkakor har de bakat sedan 1913 på gammelfarmor Annas originalrecept och rosenträdgården började byggas upp redan under mitten av 50-talet.
I denna underbara trädgård avnjöt vi en hembakad hallonpaj med vaniljglass. Den vackra trädgården är indelad i små rum där var och en hittar sitt lilla krypin i små bersåer eller paviljonger.
I deras butik finner man en härlig blandning av somriga kläder i linne eller varför inte en sommarhatt till skydd mot solen.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Billinge
0 88687 visningar
Jakriborg
Jakriborg är hämtat från boken Sveriges 100 märkligaste sevärdheter där den intar en 2:a plats. Staden har Hansans medeltida stil och Dragörs varma färger som förebild.
Ta en tur genom stadens små krokiga gränder omgivna av husens höga gavlar och snart är ni inne på stadens torg i denna märkliga stad.
Här hittar man cafe, restauranger och butiker. Under sommaren anordnas Jakriborg Grand Prix och under vinter kan man besöka deras julmarknad.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hjärup
0 85710 visningar
Gröna Butiken på Orelund
Gröna Butiken på Orelund är det lätt att njuta med alla sinnen. Kliv in i denna trevliga butik – en skön oas som dignar av gårdens egenodlade grönsaker, frukter och bär i palettens alla färger. Botanisera gärna bland andra producenters charkvaror, ostar och nybakade bröd. Dofta, smaka och upplev deras läckra nyttighet!
I trädgårdscaféet på baksidan njuter ni av en kopp kaffe tillsammans med en lockande bakelser.
Är ni fortfarande inte nöjda kanske en glass från Kiviks glass kan stilla era önskningar. Allt gjort med massor av kärlek och skratt.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Rörum, Simrishamn
0 86306 visningar
Aspö
Det var med stor spänning och förväntan vi närmar oss Aspö som var för de flesta ett nytt resmål i det Svenska kustbandet. Med sina 535 bofasta invånare bjuder ön på en ny upplevelse. De vackra vägarna kantades stumtals av höga stengärden och syrenbuskar för att i nästa stund bjuda på pittoreska samlingar av hus och vackra vyer ut över havet.
Besök gärna de charmiga gallerierna och ateljéerna som finns på ön. Det finns också lanthandel, kiosk samt möjlighet att rida islandshästar. Drottningskärs Kastell från 1600-talet med sina vallgravar, tjocka murar, kanoner och utsikt över vida vatten eggar fantasin. Här kan man äta på restaurang och njuta av musik-underhållning under sommaren.
Militärmuseum för Rörligt Kustartilleri är ett annat spännande besöksmål, bredvid det ligger Drottningskärs vandrarhem. Skärgårdshotellet och vandrarhemmet Aspö Lotstorn erbjuder ett unikt boendealternativ i det gamla lotstornet.
Vägfärjan från Handelshamnen ger året runt en gratismöjlighet att komma till ön.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Aspö Karlskrona
0 89446 visningar
Holms Hage Abbekås - Upphört
Upphört
På södersida av kustvägen i Abbekås finner ni denna lilla mysiga gård som inrymmer en gårdsbutik och galleri. Avslappnat ställe med fokus på bra hantverk och miljö, hållbart hygge helt enkelt. Här på gården anordnas även föreläsningar, kurser och träning, kransbindning efter säsong, yoga, keramikkurser, lerduveskytte, prickskytte, mindfullness m.m.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kustvägen 10, Abbekås
0 85580 visningar
Bränneriets Gård
Gårdsbutik & Café
Gårdsbutiken öppnade 2012 och nu är även caféet i full gång med lätta luncher och god fika som alltid har sin utgångspunkt från vad som odlas just nu. Bränneriets Gård erbjuder ekologiskt odlade bär och grönsaker och egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar. Att servera säsongens bästa råvaror är en självklarhet. De egna produkterna i butiken har fått sällskap av annan lokalproducerad mat så som honung, kött, olja. På hyllorna står även svenska bruksföremål av hög kvalitet.

Hemsida
Visa på Google Map
0 84948 visningar
Le Pain Quotidien på Simon Stevin squar
Simon Stevin är ett mysigt torg som lätt blir till en lugn oas intill den stressiga affärsgatan. Det lummiga torget är fyllt av uteserveringar och butiker kantat av vackra byggnader. I mitten står bronsstatyn av matematikern Simon Stevin som gav namn åt torget.

Le Pain Quotidien lockade med en lunch som skulle visa sig vara ett mycket lyckat val. Stället var knökfullt, men personalen trolla snabbt fram ett bord i korridoren. Först var vi lite skeptiska, men snabbt omvandlades detta till ren lycka. Som att sitta i händelsens centrum på en bra film där vi kunde följa de olika scenerna som utspelas framför våra ögon. Här blev gästerna serverade stora bruncher som vi inte förstår hur den effektiva personalen kunde få ner på de små borden.
Vi avnjöt en god soppa med bröd som blev serverad inom 15 min. Här kan man även äta frukost eller bara ta en fika och umgås.
Restaurangen som är inhyst i ett gammalt väveri är varsamt renoverad i rustik stil. Till detta strömmar avslappnad klassik musik ut ur högtalarna som för med sig ett behagligt lugn. Under ett bord ligger en lurvig hund och bara njuter av allt som händer runt honom som vi andra. Längre in i lokalen hittar man en vacker innegård där gästerna kan sitta runt en fontän och njuta vid bra väder.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Brygge, Belgien
0 82812 visningar
Malmö Konsthall
I hjärtat av Malmö, i närheten av tågstationen Triangeln, ligger Malmö Konsthall med stort utställningsrum för samtidskonst. Fri entré till alla utställningar och program. Konstutställningar varierar, förutom konst finns det rum för aktiviteter med barn, en butik och en restaurang. När vi besökte konsthallen pågick det Ingela Ihrmans utställning ”Frutti di Mare”. Med humor och strävsamt allvar lyfter hon frågor rörande människans tillhörighet bland andra livsformer. Vetenskapliga fakta och fältstudier fungerar som utgångspunkter. Ingela Ihrman är född i Kalmar 1985 och utbildad vid Konstfack i Stockholm. Hon bor och arbetar i Malmö.
Vi besökte även butiken och restaurangen Smak som finns i samma byggnad som Konsthallen. Restaurangen är öppen även när konsthallen är stängd för byte av utställningar.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: S:t Johannesgatan 7, Malmö
0 95792 visningar
Hovdala slott
Hovdala slott beboddes under åren 1665-1981 av släkten Ehrenborg. Guiderna på slottet leder oss igenom århundraden av historia och berättar om levnadsöden och fängslande berättelser i den Ehrenborgska släkten samt om andra människor på gården. Upplev livet i en högreståndsmiljö med möbler och inredningsdetaljer från svunna tider.
Parken utgör en viktig del i Hovdala slotts Kulturhistoriska värde. Gamla träd, de torrlagda vallgravarna runt slottsholmen och de åldriga stengärdena ger platsen sin alldeles speciella karaktär. Här infinner sig upplevelsen av sinnesro, skönhet och ålderdomlighet.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hässleholm
1 357027 visningar
Kvarnen i Knällsberg
Vackert beläget utmed Bräkneån söder om Tingsryd ligger den gamla kvarnen från 1800-talet och har tills den stängde 1963, länge fungerat som en naturlig mötesplats för bönder i omgivningen, där många historier sett dagens ljus.
Idag fungerar kvarnen åter igen som mötesplats; som café-, och konferenslokal, samt öppen trädgård för alla de som vill uppleva den småländska naturen och kulturen på ett lättillgängligt och genuint sätt.
På plats finns även ett B&B och en butik med gamla ting.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Knällsberg, Tingsryd
0 83606 visningar
Pumpans café & restaurang
Pumpans Café finner ni mitt på ön Hven. De serverar medelhavsinspirerad, vegetarisk mat av ekologiska råvaror. Pizzorna är favoriter på menyn. Bröd och bakverk bakas av mjöl från egen stenkvarn och de sötar med lönnsirap eller råsocker. Äpplejuicen är hemgjord och kaffet mals när gästen beställer. Kaffe från eget rosteri. Ekologiska viner.
Uteservering i en underbar trädgård. Det var det godaste mat jag någonsin ätit!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Sankt Ibb Ven
0 85533 visningar
Sövde Musteri
Med stor omsorg och mycket kärlek har vi på Sövde Musteri producerat frisk och nyttig dryck i snart 100 år. I naturlig miljö och genom väl beprövade metoder. Den gamla mejeribyggnaden från 1894 ligger mitt i byn, med vackra Sövdesjön på andra sidan vägen och den populära Amfiteatern som närmsta granne. På gården hittar du förutom vår butik och café även Sveriges enda äppledestilleri. Där tar vi fram och utvecklar hantverksmässig cider, äppledestillat och vår populära Äpplefrost.
Under en guidad tur i fabriken får du följa hela kedjan från äpple till flaska. Den gamla tegelbyggnaden från 1894 har en anrik historia och vi berättar om hantverket och traditionen att musta äpplen.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Sövde
0 87008 visningar
Tobisborgs Krog
Tobisborg krog & bar erbjuder er en after beach endast ett stenkast från stranden i deras sportbar. Inredningen på Tobisborg bar är kanske Skånes märkligaste. Här sitter du i kyrkbänkar från Östra Nöbbelövs kyrka – lite lutade för bekvämlighetens skull. Låt bartendern skaka till en fördrink innan ert stundande besök i deras trevliga restaurang.
Eller bara kliv in i denna fyrlängade skånelänga och slå er ner på den vindskyddade innegården och njut av en middag till de senare timmarna. Här varvar köket klassiska rätter blandat med moderna inslag.
Vi avnjöt en lunchbuffé här vid vårt besök där lax, räkor och sill var givna ingredienser, men även kött. Allt var välsmakande och prisvärd. Som en väldoft från Italien kände vi även doften från deras vedugnsbakade pizzor som var lockande.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Simrishamn
0 85254 visningar
Sotnosen i Fornstugan
En kulinarisk upplevelse som även var en fröjd för ögat serverades i Fornstugan som ni hittar i Tivoliparken.
Ett härligt parkhäng i en underbar miljö.
Väl värt ett besök.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kristianstad
0 86039 visningar
Lilla Kafferosteriet
2006 öppnade vi portarna till Sveriges första moderna mikrorosteri för specialkaffe i centrala Malmö. Sedan dess har vi med stor passion missionerat inom kaffets underbara värld.
Det var här allt började i Clas Mortensens hus. Det är precis som det låter ett litet kafferosteri på gågatan i Malmö inte långt ifrån Lilla torg. Kliv in i detta vackra 1600-tals hus och känn doften av nytt färskt nyrostat kaffe.
På sommarens är kafferosteriets mysiga uteservering öppen för dig så välkommen in.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Malmö
6 85803 visningar
Ekbacken939 Hem & Trädgård
Ekbacken939 Hem & Trädgård som är inhyst i nya lokaler på Trolleberg gård granne med Reformfurniture blir detta ett lockande utflyktsmål. Butiken är fylld av blommor och växter med alla dessa tillbehör som bara väntar på att få komma hem till er för att skapa en trivsam miljö där. Tips och trix hur man sköter dessa blomster delar gärna butiken kunniga personal med sig med glädje. De utför även skötsel och beskärningsuppdrag eller varför inte blomsterdekorationer till era högtidsstunder. Man kan även få hjälp med att skapa hela trädgårdar.
Ett enkelt men ack så mysigt café hittar ni i butiken där man kan slå sig ner och bara njuta av hela härligheten.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Trollebergs gård, Värpinge
0 141608 visningar
Anders Håkansgården Åhus
Välkommen till Anders Håkansgården, Tobaksladan och Repslageriet!
Anders Håkansgården, belägen vid väg 118 i Åhus södra del, är St Gillets fasta punkt i tillvaron. Här hittar man ett museum som bjuder på en stor blandning av äldre föremål som oftast kan förknippas med Åhus. Nytt är Fiskerummet där man kan se historiska fiskeredskap som härstammar från den berömda Ålakusten.
Gården och övriga byggnader med alla dess samlingar är öppna för visning torsdagseftermiddagar sommartid.
Kaffeservering. Fri entré!
Gillet tar gärna emot besök även på andra tider och visar den unika verkstaden och dess inventarier.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Åhus
0 86571 visningar
Ållebergs Platåberg, Segelflygmuseum & Café
Häng med upp på Ållebergs platåberg som med sina 335 m.ö.h är Västergötlands högsta platåberg. På en serpentin liknande väg går färden upp mot himlen där vi redan nu kan se några skärmflygare glida fram i uppvindarna. Berget erbjuder trevliga vandringar som tar er förbi den kända Loka källan sprungen ur bergets sluttning, men vårt mål är Ållebergs segelflygmuseet och café.
På Ålleberg segelflygmuseum, det enda i Sverige får ni chansen att uppleva segelflygets fascinerande värld. Ta steget in i museet och ni förflyttas tillbaka i tiden till segelflygets gyllene era. Här får historians vingslag luften att dallra av vördnad och plötsligt står ni framför världens äldsta flygande Tiger Moth.
Ålleberg segelflygmuseum blev redan på 40-talet centrum för Svensk segelflyg.
Vi följer vår guide ett gammalt flyga ess som stolt visar upp segelflygets utveckling från dess begynnelse till den moderna tidsåldern. Hans enorma passion för segelflyget historia smittar av sig och vi dras med i showen som vi njuter av till fullo när ett 20-tal graciösa flygplan presenteras.
Ålleberg café bjöd på nästa höjdare besök. Med terrassen hängande över platåns kant erbjuds här en vidunderlig utsikt över Falköping slätten 100 m nedanför. Inne i café drog några smarriga bärpajer till sig blickarna, men vi nöjde oss med varsin glass som var väl tilltagen. Här serveras även lättare luncher.
Mycket nöjda återvände vi nerför berget sida på dess vackra väg för att redan nu längta tillbaka.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Vartofta, Falköping
1 107676 visningar
Fotevikens Museum
Efter att studerat trollkvinnans enkla boning med en viss nyfikenhet och försiktighet närmar vi oss porten till en helt annan tid. Närmare bestämt 1130-talet och platsen är Fotevikens Museum utanför Malmö. Här innanför pallestaden möts vi av den fria kvinnan Kristina i tidsenliga kläder. Med en inlevelse berättar hon historian om våra förfäder vikingarna medan hon stolt visar oss runt bland stadens hus. Här har vi män som trollar fram skönheten i silver medan andra gör det i trä. In i dunkla rökfyllda boningar vandrar man med tindrande ögon för att hela tiden upptäcka nya spännande historiska alster. På ett mycket intressant och lärorikt sätt fick vi stifta bekantskap med vikingarnas liv - väldigt givande besök.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Höllviken
0 85765 visningar
Hässleholms museum
Hässleholms museum visar upp Militär-, Brandkårs- & Vagnmuseum under en guidad tur. Här får vi uppleva stridsvagnar, brandbilar och vackra hästfordon i alla dess former.
Kunniga guider som verkligen lyckas förmedla den känslan de har för dessa historiska föremål.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hässleholm
2 354048 visningar
Café Galgenhuis
Café Galgenhuis är helt klart det minsta kaféet i Gent med trevlig personal. Sex bord fördelat på två våningar, men så har de en mysig terrass som är uppvärmd. Skulle inte den infraröda värmen räcka till kan ni mysa under en filt medan ni avnjuter något gott i glaset. Ölutbudet är stort, men här serveras även varm choklad, vin, glögg och cocktails. Till detta kan man få både snacks, ost och skinka som tilltugg.
Utsikten är den bästa ut över Groentenmarkt, där mängder av turister passera tillsammans med spårvagnarna.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Gent, Belgien
0 82575 visningar
Tastecelebration Residence
Vårt gårdshotell är öppet 7 dagar i veckan hela året. När restaurangen är stängd ordnar vi gärna middag till våra hotellgäster ändå
På vår restaurang och café kan du sippa på en god kaffe, läsa en kokbok, titta på matfotoutställning och bli hungrig. Fika med något sött, dricka ett glas gott vin eller äta en grön middag. Köket bjuder alltid på det bästa som säsongen bjuder på. Tillsammans med smaker från hela världen serverar vi rolig mat med grönt fokus. Robust och finlir, småplock och hel tallrik. Och naturligtvis kaffe, riktigt gott kaffe som bäst avnjutes med ljuvlig utsikt.
Helt fantastisk matupplevelse! En av de bästa måltider vi ätit någonsin. Så välkomponerade smaker och texturer. Fin miljö, både inomhus och utomhus. Roligt med överraskningsmeny. Rekommenderas varmt till alla. Sara
Underbart ställe att koppla bort alla tankar på! Fantastisk frukostbuffé med supergoda veganska och glutenfria alternativ. Mysigt rum och sköna sängar. Naturen runt om är magisk, Skåneleden går utanför och Alunbruket ligger runt hörnan. Oslagbar vy från terrassen och varmt välkomnande av personalen. Ja, det finns många fördelar att komma hit. Tanja

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Andrarum Brösarp
0 120853 visningar
Hässleholms Modelljärnväg
Välkomna till Hässleholms Modelljärnväg som är Sveriges största i sitt slag. Här får vi uppleva en unik modell av 1960-talets järnvägsstation i Hässleholm samt många andra stationer i kommunen. Även delar av Hovdalarområdet med Hovdala slott finns med på denna stora modell.
Många kulturhistoriska byggnader från kommunen som inte finns kvar har återskapats som de en gång såg ut. Anläggningen består av 1200meter räls och bygget fortskrider hela tiden.
Har ni minsta lilla barnasinne kvar eller vill unna era barn o barnbarn en spännande stund får ni inte missa ett besök i denna miniatyrvärld.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hässleholm
0 354013 visningar
Färg från förr & Kafé Kagan
Text & bild: Sonja Lisse

En byggnadsvårdsbutik som heter Färg från förr med tillhörande café som heter Kafé Kagan. Väldigt mysigt ställe mitt på landsbygden, en smal grusväg för dit och man tror knappast att man har kommit rätt. Mycket god morotskaka och nybrygd kaffe för varje gäst. Om man är i trakten verkligen värt en avstickare.
Adressen är Kagarp Boställe 8130, 24296 Hörby

Hemsida
Visa på Google Map
0 86102 visningar
Marinmuseum
Marinmuseum, som är en del av världsarvet Örlogsstaden Karlskrona, ligger i en vacker byggnad med intressanta berättelser från förr till nu. Här strosar du genom utställningarna, några med panoramafönster som ger en fantastisk utsikt över hamninloppet och skärgården
På Marinmuseum kan du kliva ombord på en riktig ubåt - HMS Neptun. Det är en högteknologisk ubåt från det kalla kriget som väger 810 ton. Den är så modern att den fortfarande skulle kunna vara i drift. Även om HMS Neptun är huvudattraktionen finns även den gamla ubåten Hajen i Ubåtshallen, en berättelse om svensk ubåtshistoria från 1904.
I Galjonshallen på Marinmuseum finns en unik samling av stora träfigurer som föreställer skräckinjagande djur. Dessa fanns i fören på båtarna, redan på forntidsskutor, för att skrämma farliga havsväsen.
När ni sedan blir hungriga finns restaurang Skeppsgossen på entréplan med lunchbuffé och hemmagjord glass.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Karlskrona
0 83947 visningar
Ängelholms Flygmuseum
I våra utställningar visas allt från flygplan från andra världskriget till JAS 39 Gripen.
Sammanlagt visas 10 flygplan och ett stort antal autentiska miljöer. Därutöver visas motorer, flygsäkerhetsutrustning, flygradio, sambandsutrustning, meteorologi, markförsvar, underjordisk kommandocentral och ”hemligt” bergrum med stridsledningscentral.
I draken simulator kan du uppleva att flyga en J35 Draken så som flygvapnets drakenpiloter gjorde under det kalla kriget, så har du chansen här!Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ängelholm
5 85762 visningar
Matverkstaden på Lokstallarna
Så kul ställe! Man kan äta, dricka och umgås. Det finns ett flertal restauranger i den enorma lokalen med högt till tak och stora fönster. Restaurangerna delar på en gemensam lokal för gäster. Ni kan beställa mat i olika restauranger, men sitta och bli serverade vid samma bord. Bra service, personalen verkligen bryr sig om besökarna och man känner sig välkommen. Lokalen är prydd med spännande kont och installationer av olika slag. Dessutom finns det trevliga omgivningar att promenera i och kanske besöka en loppmarknad i närheten eller Kafferosteriet mittemot. Vi hittade en liten honungsbutik i företagshuset vid infarten till området och ett trevligt galleri. Bra parkeringsmöjligheter, men vi valde att promenera från Slussen till Lokstallarna och undersöka Kirseberg lite mer ingående, det är inte så långt som man kan tycka. Lite dansk touch över hela Kirseberg enligt min simpla mening :) Jag är inte någon älskare av hamburgare, men här var det bästa hamburgare jag någonsin smakat! Det fanns ett stort urval av olika ölsorter som gladde Micke, jag nöjde mig med ett glas av jättegod Cava.

Hemsida
Visa på Google Map
Mobil: 0703 - 50 82 46
Besöksadress: Södra Bulltoftavägen 51, Malmö
4 95678 visningar
Artillerimuseum i Kristianstad
Wendeshallen här visas artilleriets äldsta motorfordon varav många är från tidigt 1940-tal.
Museets unika fordonssamling omfattar cirka 50 hjul- och bandfordon samt motorcyklar, varav normalt alla är i, eller återställda i, originalskick och fullt körklara.
Det tyngsta fordonet är en 15,5 cm bandkanon på 53 ton.
Artillerihallen hittar man ett imponerande sexspann från 1850-talet.
Stenladan (1800-tals pjäser) I denna fina gamla sal med tjocka stenväggar från 1840 visas främst utvecklingen av artilleriet på 1800-talet. Dessutom finns bland annat en unik fältsmedja från 1710 , det vill säga från Karl XII:s tid. Här finns även en raketartillerivagn från 1830-talet och vår första kulspruta m/1875.
mm

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Norra Åsum Kristianstad
1 86572 visningar
Bynanders Motormuseum
Bynanders Motormuseum är ett måste för varje motorintresserad själ att besöka. Museet som ni hittar strax utanför Svenljunga vacker beläget på Torstorp Gård erbjuder hela 100 bilar, 15 lastbilar, 300 motorcyklar och mopeder i två stora moderna längor. På övre våningen huserar även en välsorterad lanthandel som får en att drömma sig tillbaka till svunna tider.
Kliv in genom entrén och ni befinner er i museets välsorterade café med alla sina frestelser som plötsligt är ett minne blott när ni får se museets kronjuvel. Ett exklusivt stycke engelsk sober Grand Touring vagn vars strömlinjeformade linjer ger ekipaget en slags extra dimension av diskret flärd och klass. En Aston Martin DB6 vars föregångare DB5 användes flitigt i James Bond filmerna.
Turen går vidare i en hall lika välstädad som bästa vardagsrum. Bilarna håller mycket hög klass. Väggar och tak är dekorerade med bensinstationers vackra emblem. En trappa upp huserar motorcyklar och mopeder tillsammans med en lanthandel. Här hittar vi även Ingmar Johansson Excalibur SS Serie 1 från 1968. En av 37 ex.
Per Bynander heter eldsjälen bakom detta fantastiska museum. ICA-handlare och samlare sedan födseln är Per en person som vågar ta risken och har orken att satsa tillsammans med en stark hustru som stöttar och hjälper till. När Per fick möjligheten att köpa Gekås-skaparen Göran Karlssons kvarstående samling av fordon så bestämde han sig för att bygga om den gamla ladugården hemma på Torstorp Gård till ett modernt museum för de fordon som han nu hade samlat på sig. Efter detta har han även byggt ytterligare en ny hall som nu är fylld av bilar och lastbilar.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Svenljunga
1 103024 visningar
Klosterbageriet i Åhus
Klosterbageriet hittar ni mitt i Åhus medeltida kvarter, granne med S:ta Annas Klosterruin. Genuint trevligt bageri med konditori och butik i pittoresk miljö med vintage och retro inredning. I glasmontrar står de finaste kopparna och på hyllorna trängs färgglada kaffeburkar. Goda bakverk och trevlig personal. Här får ni kaffet serverat i kaffekoppar från den gyllene tidsåldern. Vi valde att avnjuta vårt välsmakande bakverk i klosterruinen uteservering omgivna av de gamla murarna.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Åhus
0 85058 visningar
Trästället
Välkommen att inspireras och botanisera bland helt unika saker i en miljö utöver det vanliga.Trästället erbjuder en 4000 kvm stor butik där svart bälte i shopping kommer väl till pass.
Hos oss kan ni även njuta av en enkel fika i mysig miljöer.
Se även: https://www.facebook.com/TrastalletHemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tyringe
1 353467 visningar
Tirups Örtagård
Tirups Örtagård frestar med en plantshop, visningsträdgård och en välsorterad butik med vackra saker, men populärast är deras finfina café som vi besökte för en fika. Här kan man känna en väldoft av örter genomsyra alla verksamheter.
Caféet lockar med kryddigt hembakat som lavendelskorpor, chokladkaka med mynta, apelsinkaka med rosmarin, ananassalviamuffins och mycket annat…eller vem kan motstå en bär paj med glass eller vaniljsås till.
Örtagården började anläggas av Eva Falck för 35 år består av två visningsträdgårdar, den äldre delen i mjuka former där kryddväxterna samsas med gammaldags perenner, allt format så att man kan följa växten från vår till höst. Den nyare delen är en buxbomsinramad striktare trädgård där växterna är indelade färgmässigt och den kantas av en pergola med doftande rosor.
Plantskolan erbjuder ett stort sortiment av krydd-färg och medicinalväxter, de flesta representerade i vår visningsträdgård.
Butiken är fylld med spännande kryddblandningar, olika sorters teer, muggar och tekannor, lavendelprodukter, oljor, vinäger, örtsalt, geléer, marmelader…..


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tirup Staffanstorp
0 86180 visningar
Moderna Museet
Foto: Daniel Einarson

Moderna Museet är ett av Europas ledande museer för modern och samtida konst, med en samling från 1900-talet och framåt. Moderna Museet Malmö inryms i en av Malmös vackraste byggnader, John Smedbergs elektricitetsverk från 1901. Fram till 21/2 2021 ger Moderna Museet Malmö sina besökare möjlighet att stifta bekantskap med den fascinerande och banbrytande svenska konstnären Hilma af Klint i en omfattande presentation.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Malmö
0 88919 visningar
Cake Cowboy - Upphört
Upphört!!!

En höstdag blev vi av misstag inlåsta i Kivik Musteriets stora äppelodling. Då trodde vi att livet i Kivik handlade enbart om äpplen. Men ack så fel vi hade! I år när vi hade en minisemester i Kivik la vi märket till ett litet café med underligt namn Cake Cowboy. Vi blev nyfikna och galopperade ivrigt över den stora parkeringen fram till entrén. Och vad fann vi där? Chokladälskarens paradis - praliner av olika slag, oemotståndliga chokladbakelser, de färskaste chokladtårtor signerade av självaste Markus Lundqvist som blev rikskändis för sina fantastiska chokladkreationer i Dessertmästarna. Markus, eller Cake Cowboy, driver idag en Chocolate Saloon & Grocery i Kivik. Förutom choklad finns det en del närproducerade produkter i butiken, böcker, smycken och givetvis cowboy-hattar. Det blev världens godaste fika och man fick höra lite om verksamheten under tiden.
Vi måste komma tillbaka snart!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Kiviks Stora väg 49, Kivik
0 86532 visningar
Cafe Smedjan Flyinge
Café Smedjan hittar ni i direkt anslutning till Flyinge Plantshop. Det är i Flyinge Verkstads tidigare lokaler man har gjort en genomgripande förändring till ett mycket smakfullt café där man har sparat mycket av smedjans inredningsdetaljer. Miljön är mysig och rustik med flera soffor och fåtöljer som lockar till en avslappnad stund.
Deras uteplats är omringad av prunkande rabatter.
Menyn har det mesta man kan tänka sig med lättare luncher som soppor, sallader och pajer. Allt lockande vackert upplagt.
Beställde en morotskaka som var saftig och len i smaken mums.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Flyinge
0 85050 visningar
Lessebo handpappersbruk
På Lessebo handpappersbruket – ett av Sveriges sista – har man tillverkat handgjort papper sedan 1693. Det handgjorda papperet används bland annat i exklusiva dokument som vigselbevis, dopattester, certifikat och diplom.
Vi valde att ta en guidad tur som skulle visa sig vara ett mycket bra val. Vi började med att se en film som visade tillverkningen. Sen blev vi lotsade runt i dessa historiska lokaler och kunde bara njuta av allt som vår kunniga guide hade att berätta om papprets tillkomst och historia. Det var mäktigt att se alla dessa gamla maskiner som fungerar och fortfarande tillverkar papper i en blygsam upplaga.
Brukets café bjöd sedan på nybryggt kaffe med nygräddade bullar som kunde avnjutas i dessa vackra industrilokalerna.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Lessebo
0 85442 visningar
Borgeby Stenugnsbageri & Kafé
Mysigt och fräscht kafé med stor uteservering. Kliv in i deras vardagsrum och njut av en frukost, fika eller varför inte en lättare lunch. Kafé har blivet en trevlig mötesplats för både gammal som ung. Här hittar ni även goda bröd och bakverk. Mycket trevlig service. Vi avnjöt en Morotskaka och en Budapestbakelse med gott resultat, vilket lockar till fler besök.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Bjärred
0 85346 visningar
Fredriksdals museer och trädgårdar
Vill Du uppleva Sydsverige förr i tiden då är Fredriksdal något för Dig!
Inför öppnandet av Fredriksdals friluftsmuseum 1923 skaffades hus och gårdar från olika delar av Skåne, Halland och Småland. I Fredriksdals historiska trädgårdar och parker finns allt från träd till örter och nyttoväxter.
Du kommer in i parken och huvudallén tar Dig fram till huvudbyggnaden - en vacker herrgård med anor från 1700-talet.
Fredriksdals stadskvarter är hämtade från det gamla Helsingborg. Korsvirkesgårdar, smala gator, verkstäder och affärer får en att förflytta sig tillbaka i tiden. Besökare som pratar i mobiltelefoner känns som malplacerade tidsvandrare.
Vi besökte Fredriksdal i juni under Rosdagar, då hela herrgården var prydd med vackra väldoftande rosor. Gediget program med diverse aktiviteter året om, öppettider och priser finner man på Fredriksdals webbplats. Där kan Du även lyssna på berättelser om Fredriksdal. I en byggnad som förr var stall för godsets körhästar ligger Fredriksdalskaféet, här kan Du pausa över en fika eller lunch i mysig miljö. Från 3/2 serveras lättare luncher och fika i Poppepaviljongen på baksidan av kaféet.
Teaterföreställningar med Eva Rydberg och hennes ensemble äger rum under sommaren.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Helsingborg
0 91098 visningar
Smålands Kafé, Malmö, AB Småland
Smålands Kafé hittar ni på gågatan nära Triangeln. Kaféet är verkligen en mötesplats, där man kan träffas och njuta av en god lunch eller en fika med nygräddade bullar. Här hittar ni små- och mellanrätter på menyn där fokus ligger på närproducerade säsongsvaror. Drycker serveras från små hantverksproducenter, som lokalbrygd öl från Hyllie Bryggeri och hållbart producerade natur- och biodynamiska viner från Byracka Vin. På menyn kan man välja mellan cider, lager, IPA & suröl. Vinlistan erbjuder rött, vitt, orange & bubblor. Vi promenerade genom Malmö och bestämde oss för att titta in. Kaféet var fullsatt, med en en vänlig dam viftade in oss till sitt fönsterbord. Vi beställde var sin grillad macka. Rätten tilltalade flera sinnen med sin fina upplägg och goda smaker. Allting är närproducerat och listan av producenter hittar man på kaféet hemsida. I samma lokal hittar man AB Småland med en rad fina butiker - kläder, inredning, möbler, blommor! Vi märkte att det finns prislappar på stolar vi satt. Vi vinkade in en familj som letade efter plats och tittade lite på sortimenten i butikerna, men shoppingen får bli nästa gång!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Södra Förstadsgatan 25-27, Malmö
0 110622 visningar
Klostret i Ystad
Klostret i Ystad är en plats för upplevelse och kontemplation i historisk miljö. Här kan du ta del av Klostrets och Ystadstraktens kulturarv och historia genom våra utställningar. Njut av doftande och läkande växter i örtagården och kålgården och upptäck mångfalden av vackra rosor och pioner i rosariet och pionträdgården. Klosterkyrkan är byggnadens äldsta del och används både som museum och kyrka. Museets butik säljer design och hantverk i form av glas, keramik, och smide. För dig som letar efter det lilla extra, en present till dig själv eller en vän. Här kan du också ta en fika.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ystad
0 85496 visningar