www.ResMer.nu
www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

Sök i Småland-Blekinge-Halland

Vi börjar nu att samla på fina besöksmål utanför vårt hemmaplan - Skåne. Det kommer fler län, men vi skall besöka dem först och det tar lite tid.

Äggaboden
På Äggaboden kan ni inte bara äta lunch och fika i en skön och lantlig gårdsmiljö. Här bjuds det på ett fulländat koncept där man gör det bästa av allt närodlat och närproducerat. Miljön är underbar mitt ute på en kullig åker med utsikt över fälten. Väl inne på gården möts man av väldoftande blommor, sprättande höns och de två grisarna Signe & Selma som grymta så nöjt välkomnande. Från det gamla brygghuset vinkar några konstnärer lockande som så gärna vill visa upp sina alster.
Vi kliver in i gårdsbutiken som är stor och välsorterad. Här hittar man grönsaker i palettens alla färger, men det mest eggande är nog äggen som gett namn åt gården. Frysboxarna är fyllda av viltkött och lamm. Här kan man även köpa kulglass i alla dess smaker så desserten är räddad.
Restaurangen inhyst i det gamla stallet öppet upp till nocken kändes verkligen inbjudande. Hjortsadel serverades till dagen ära vilket smaklökarna varmt välkomnande. Kniven liksom bara föll genom köttet så här hade de verkligen lyckats med en smakupplevelse som vi njöt av.
Det mysiga orangeri var välfyllt så vi valde att avnjuta desserten med en kopp java i trädgården som är indelad i olika rum omgivet av en härligt blomster prakt.
Tänk här sitter vi på detta underbara smultronställe endast 5 minuter från E22 och njuter av denna trevliga upplevelse medan andra bara stressa förbi längst vägen. Kanske Blekinges bästa rastplats!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Gärrestad, Ronneby
0 592 visningar

Aspö
Det var med stor spänning och förväntan vi närmar oss Aspö som var för de flesta ett nytt resmål i det Svenska kustbandet. Med sina 535 bofasta invånare bjuder ön på en ny och annorlunda upplevelse. De vackra vägarna kantades stumtals av höga stengärden och syrenbuskar för att i nästa stund bjuda på pittoreska samlingar av hus och vackra vyer ut över havet.
Besök gärna de charmiga gallerierna och ateljeerna som finns på ön. Det finns också lanthandel, kiosk samt möjlighet att rida islandshästar. Drottningskärs Kastell från 1600-talet med sina vallgravar, tjocka murar, kanoner och utsikt över vida vatten eggar fantasin. Här kan man äta på restaurang och njuta av musik-underhållning under sommaren.
Militärmuseum för Rörligt Kustartilleri är ett annat spännande besöksmål, bredvid det ligger Drottningskärs vandrarhem. Skärgårdshotellet och vandrarhemmet Aspö Lotstorn erbjuder ett annorlunda boendealternativ i det gamla lotstornet.
Vägfärjan från Handelshamnen ger året runt en gratismöjlighet att komma till ön.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Aspö Karlskrona
0 654 visningar

Tjärö
Mitt i den Blekingska skärgården finner man Tjärö, en av de större öarna.
Här är naturen fantastisk en skärgårdsidyll när den är som bäst. På Tjärö finns allt från solvarma klippor till avgrundsdjupa bergsbranter varvat med bokskog, ängar och betesmark. Hela ön är ett naturreservat med ett rikt växt- och fågelliv.
Med utsikt över Blekinge skärgård tar vi vara på den goda maten. I stort fokuserar vi på rena och enkla smaker – som verkligen smakar något. Oavsett om du besöker oss för frukost, lunch, buffé eller a la carte, möts du av en smakupplevelse att minnas.
På Tjärö äter du med både gom, öga och kropp! Att mat smakar bra och presenteras på ett tilltalande sätt tycker vi är självklart. Men mat ska även ge energi och välmående. Meningen är att den mat vi serverar, ska hålla dig pigg och energisk – hela dagen.
Välkommen till en restaurang som bryr sig!
Tjärö erbjuder boende i härliga små hus från 1800-talet. Vi har 137 bäddar fördelat på 52 rum i 13 olika hus.
Till Tjärö kommer ni med vår egen färja M/S Tjärö med utgångspunkt från Järnavik. Ni kan även resa till Tjärö med länstrafiken från Karlshamn och Matvik.
Se färjtider. https://tjaro.com/farjeavgangar/
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Järnavik, Tjärö
0 558 visningar

Listershuvud Naturreservat
Söndagen vandring blev gjord på Listershuvud ett litet berg på Listerlandet. Än en gång i visade sig vädrets makter sin glada sida och erbjöd ett strålande väder.
Med sina 80 m över havet startade vandringen med en härlig utsikt längst kusten och rakt ut torna ön Hanö upp sig med sin stolta fyr på toppen med kustens starkaste sken.
Ett bräkande hälsa mej välkommen bland de resliga Enarna från de Gutiska fåren. De är en renrasig spillra från vikingatiden som höll beteslandskapet öppet här.
På olika stigar gick färden ner mot havet med ett skiftande scenario i landskapet och ökande muller från vågornas brus.
Trots det rådde kav lugnt fick de starka havsströmmarna genom Hanösund havet att koka så vredgat att skummet yrde från vågorna när man satt utanför ”Engelska källan” och njöt på klipporna.
Lite drabbad av historians vingslag som rådde på platsen lämnar jag nu detta trevliga utflyktsmål…
Vandringskarta se hemsida-Mer info-Skylt vandringsleder
Jag föredrar att utgå från Hörvik där reservatets norra ingång finns, men det finns fyra ingångar till reservatet.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Hörvik
0 819 visningar

Samtliga sökresultat: 45
Aspö
Bilkyrkogården Kyrkö mosse
Bilsport Bil- & Porslinsmuseum
Brändaholm
Demånes Värld
Drottningskärs kastell
Ebbamåla bruk
Eriksberg Hotell & Safaripark
Fornebodastugan
Frickabron Halens Naturreservat
Glastornet
Gräddhyllan Lantcafé
Gränums Bränneri
HalenKanot Olofström
Hoby Kulle Herrgård
James Bond 007 Museum
Jät gamla kyrka
Kastellet
Konsthallen Hishult
Kungsholms Fort
Kvarnen i Knällsberg
Lessebo handpappersbruk
Listershuvud Naturreservat
Ljushuset
Långasjönäs Pappersbruk
M/F Axel i Nättraby ån
Marinmuseum
Mickejohans Konstglas
Mormors Bakeri
Museum för Rörligt Kustartilleri
Målerås Glasbruk
Orrefors Museum
Rastplats Viggen
Röshults Vedugnsbageri
Siggamåla skvaltkvarn
Skogskatedralen i Stensjöäng
Smålands bil- musik- och leksaksmuseum
Snittingfallet
The Glass Factory
Tjärö
Transjö hytta
Tulseboda Brunn
Tärnö
Vissefjärda Café & Konditori
Äggaboden