www.ResMer.nu
www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

Sök i Småland-Blekinge-Halland

Vi börjar nu att samla på fina besöksmål utanför vårt hemmaplan - Skåne. Det kommer fler län, men vi skall besöka dem först och det tar lite tid.

Rastplats Viggen
Äntligen är Blekinges förnämsta landmärke på plats. Ett av Sveriges vackraste flygplan genom tiderna – JA 37 Viggen – står nu tryggt på pelaren i Sörbydal längst med E22 utanför Ronneby.
Det blev precis så bra och stilfullt som tidigare flottiljchefen Boo- Walter Eriksson har önskat. Idén visar att Ronneby och F 17 utgör en tredjedel av Sveriges flygvapen.
Ta gärna en paus på rastplats Viggen på en tur genom vackra Blekinge.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Ronneby
0 738 visningar

Kungsholms Fort
Tillsammans med Drottningskär på Aspö har Kungsholms fort bevakat inloppet till Karlskrona i mer än 300 år.
Kungsholms fort är fortfarande i bruk som en del av det svenska försvaret. Den märkliga rundhamnen har blivit något av en symbol för Karlskronas status som världsarv. Vid fortets skyddande murar frodas exotiska växter från jordens alla hörn. De har i långa tider förts hit av marinens långresefartyg. På ön finns också ett museum som speglar fortets historia.
I den guidade turen ingår båtresa från Fisktorget i Karlskrona som är en härlig upplevelse. Här passera man Drottningskärs kastell och Brändaholm också där det är möjlig att stiga av.
OBS! Biljetter köps endast på Karlskrona Turistbyrå 0455-30 34 90

http://b2.boka-blekinge.se/sv/se-gora/469339/guidad-tur-kungsholms-fort/detaljer?page=9
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tjurkö
0 709 visningar

Orrefors Museum
I Orrefors Museum finner man en världsunik samling av konstglas från Orrefors glasbruk. En fantastisk utställning av tusentals vackra glasföremål och kristallpjäser från olika tider lämnar ingen oberörd! Orrefors Park präglas av välbevarad bruksmiljö. Här hittar man Sveriges första utomhusglashytta och har möjlighet att se glasmästare i arbete med att skapa sina unika glaskonstverk. Glasbruket i Orrefors grundades redan 1898 och har sedan dess varit starkt förknippat med vackra kristallglas, kvalitet och stor hantverksskicklighet. När den unika glassamlingen i Orrefors skulle säljas på världsmarknaden köpte föreningen Glasrikets Skatter samlingarna och arkivmaterialet av Orrefors Kosta Boda. Föreningen äger idag museiföremålen i Orrefors Museum.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Bruksområdet 1, Orrefors
0 1559 visningar

Målerås Glasbruk
Målerås Glasbruk använder en exklusivt framtagen kristallmassa som tar upp ljusets speglingar och ger glaset extra klarhet och skönhet. När den första glasugnen tändes i Målerås år 1890 inleddes en epok där kunnandet och yrkesstoltheten förts vidare i generationer.
Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Mackamålavägen 7, Målerås
0 1529 visningar

Äggaboden
På Äggaboden kan ni inte bara äta lunch och fika i en skön och lantlig gårdsmiljö. Här bjuds det på ett fulländat koncept där man gör det bästa av allt närodlat och närproducerat. Miljön är underbar mitt ute på en kullig åker med utsikt över fälten. Väl inne på gården möts man av väldoftande blommor, sprättande höns och de två grisarna Signe & Selma som grymta så nöjt välkomnande. Från det gamla brygghuset vinkar några konstnärer lockande som så gärna vill visa upp sina alster.
Vi kliver in i gårdsbutiken som är stor och välsorterad. Här hittar man grönsaker i palettens alla färger, men det mest eggande är nog äggen som gett namn åt gården. Frysboxarna är fyllda av viltkött och lamm. Här kan man även köpa kulglass i alla dess smaker så desserten är räddad.
Restaurangen inhyst i det gamla stallet öppet upp till nocken kändes verkligen inbjudande. Hjortsadel serverades till dagen ära vilket smaklökarna varmt välkomnande. Kniven liksom bara föll genom köttet så här hade de verkligen lyckats med en smakupplevelse som vi njöt av.
Det mysiga orangeri var välfyllt så vi valde att avnjuta desserten med en kopp java i trädgården som är indelad i olika rum omgivet av en härligt blomster prakt.
Tänk här sitter vi på detta underbara smultronställe endast 5 minuter från E22 och njuter av denna trevliga upplevelse medan andra bara stressa förbi längst vägen. Kanske Blekinges bästa rastplats!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Gärrestad, Ronneby
0 727 visningar

Samtliga sökresultat: 47
Aspö
Bilkyrkogården Kyrkö mosse
Bilsport Bil- & Porslinsmuseum
Brändaholm
Danska fall - Simlångsdalen
Demånes Värld
Drottningskärs kastell
Ebbamåla bruk
Eriksberg Hotell & Safaripark
Fornebodastugan
Frickabron Halens Naturreservat
Glastornet
Gräddhyllan Lantcafé
Gränums Bränneri
HalenKanot Olofström
Hanö
Hoby Kulle Herrgård
James Bond 007 Museum
Jät gamla kyrka
Kastellet
Konsthallen Hishult
Kungsholms Fort
Kvarnen i Knällsberg
Lessebo handpappersbruk
Listershuvud Naturreservat
Ljushuset
Långasjönäs Pappersbruk
M/F Axel i Nättraby ån
Marinmuseum
Mickejohans Konstglas
Mormors Bakeri
Museum för Rörligt Kustartilleri
Målerås Glasbruk
Orrefors Museum
Rastplats Viggen
Röshults Vedugnsbageri
Siggamåla skvaltkvarn
Skogskatedralen i Stensjöäng
Smålands bil- musik- och leksaksmuseum
Snittingfallet
The Glass Factory
Tjärö
Transjö hytta
Tulseboda Brunn
Tärnö
Vissefjärda Café & Konditori
Äggaboden