www.ResMer.nu - Våra resor i världen
www.ResMer.nu - Våra resor i världen

 

www.ResMer.nu

 
Barcelona, Spanien april 2014
FLYG
20/4 Flyg 13:20 Copenhagen - 16:10 Barcelona
24/4 Flyg 12:30 Barcelona - 15:30 CopenhagenBESÖKSMÅL

Sagrada Família
Första gång besöker man Barcelona vill man gärna uppleva berömda kyrka av Antoni Gaudí. Vi gick till kyrkan, men kön var enorm och vi fick råd att köpa biljetter på webben till dagen efter, vilket vi också gjorde.
Carrer de Mallorca 401, 08013 Barcelona


Kyrkan La Sagrada Familia är en kolossal romersk-katolska kyrka som mer eller mindre alltid varit en hyllad oavslutad process och blivet en av världens mest besökta turistattraktioner. Byggnaden blev Antoni Gaudis heliga uppdrag och tack vare de fina modellerna har byggandet kunnat fortskrida efter hans död.
Kyrkan är rik på utsmyckning och symbolik, men rätt snabbt märker ni att bygget är modernt. Här kan man uppleva ett nytänkande med härliga ljusinsläpp som färgar de höga valvens stenpelare i olika färger. Mycket av formerna är hämtat från havens vackra korallrev och snäckor. Missa inte modellkammaren i källaren och framförallt boka biljett på nätet innan ni tänker besöka kyrkan.


Park Güell
Mosaikklädda byggnader, trappor och skulpturer i grönskande park med Gaudí-museet och panoramavyer.


Gaudí House Museum i Park Güell


La Rambla
Det är snudd på omöjligt att besöka Barcelona utan att höra talas om La Rambla. Detta myllrande promenadstråk är fyllt av gatukonstnärer, marknadsförsäljare och uteserveringar med saluhallen La Boqueria främsta dragplåstret.

Plaça Reial (Royal Square)
Plaça Reial - torg i de Gotiska kvarteren i närheten av la Rambla.
Torget omringas av höga palmer. De sinnrika lyktstolparna på torget (Farolas Modernista) är ett verk av Antoni Gaudí. Restauranger och barer med sin mysiga belysning skapar en trivsam atmosfär på kvällarna och är fullsatta av glada människor. Font de les Tres Gracies - fontänen mitt på torget fungerar som en perfekt samlingspunkt och objekt för fotografering.
Google Map

Cathedral Basilica of Barcelona
Webbplats
Casa Batlló
Den fantastiska byggnaden Casa Batlló av arkitekten Antoni Gaudí hittar vi i centrala Barcelona på adressen Passeig de Gràcia, 43. Hela byggnaden består istället av böljande oregelbundna former. Det är ett museum idag.
Google Map
Webbplats


Plaça de Catalunya
Google Map
Torgets centrala läge har gjort det till Barcelonas naturliga centrum. Från Plaça de Catalunya utgår stadens mest kända boulevard La Rambla och andra stadens viktigaste affärsgator.


Casa Mila - La Pedrera
Google Map
Casa Mila är ett lägenhetshus på Passeig de Grácia som designats av Antoni Gaudí (1852-1926). Byggnaden är mer känd som La Pedrera.
Webbplats

Stadsvandring


Linbana - Port Cable Car
Webbplats
Bergstopp Montjuїc


Stranden
De sista dagarna i Barcelona blev lite varmare och vi begav oss till stranden och jag hade havet för mig själv för att bada.
UPP ▲

RESTAURANGER mm
Inte så långt från vårt hotell runt Placa Reial fanns det många trevliga restauranger.
Google Map

Mercat de la Boqueria, marknaden på La Rambla
Den mäktigaste och mest välbesökta marknaden i Barcelona är La Boqueria. Marknaden byggdes på 1200-talet och har mottagit många priser för den bästa marknaden i världen. Kött, fisk, grönsaker, godis, praliner, smoothies och mycket mer hittar du här.
Adress: La Rambla, 91
Metro: Liceu Metro L3
Öppettider: mån till lör 08.00-20.30, sön stängt.
Webbplats


Man kunde gå mellan stånden hur länge som helst och beundra alla delikatesser som fanns på marknaden.


Och varför inte ordna en picknick efter att ha handlat massa godsaker på marknaden? Det gjorde vi på taket av vårt hotell, vilket var inte så populärt bland personalen. Man fick inte ha glas på taket, med de var snälla och kom med plastglas.HOTELL - Gaudi Hotel
Nou de la Rambla, 12, Ciutat Vella, 08001 Barcelona
Gaudi Hotel ligger bara 50 meter från den berömda Las Ramblas i Barcelona och har en gemensam terrass med utsikt över Palau Güel och staden.
Webbplats