www.ResMer.nu
www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu - Över 400 besöksmål!

TIPS OM RESOR I VÄRLDEN OCH BESÖKSMÅL PÅ HEMMAPLAN

Från och med 2023-02-08 finns det möjlighet att klicka på "tummen upp" på sidor du gillar bäst och även på besöksmål du gillar! Dessutom kan man nu se rankingen för varje sida.Här på www.resmer.nu finns våra resor och utflykter beskrivna i detalj och vi hoppas att Du kan få tips för att skapa egna upplevelser. Du hittar även information om intressanta besöksmål, restauranger, hotell mm och länkar till kartor.

Micke & Valentina

DEVELOPED & DESIGNED in Sweden by Gloria Multimedia
www.rund.se


PÅ GÅNG!
*** ANNONSPLATS LEDIG!
På den här platsen kan ni publicera erbjudanden relaterade till besöksnäringen i Skåne
Underlag som behövs: Text / Bild /Startdatum / Antal månader / Epost / Webbadress / Utgivare / Kontakt uppgifter
Pris per annons och månad 1200 SEK exkl moms
HALVA PRISET JUST NU, om ni kopierar adressen som man får upp vid klick på länken nedan och skriver in den på er webbplats eller på Facebook, då kommer era besökare direkt till er annons. TESTA GÄRNA!
JUST NU >>>
Längs ner till höger ser ni antalet visningar för annonsen sedan publikationsdatumet 2023-01-05.
Välkommen att maila förfrågan till oss på Gloria Multimedia
info@gloria.se

Publicerad 2023-01-05

0 8211 visningar


VÅR SENASTE RESAUPPTÄCK NYA BESÖKSMÅL

Matverkstaden på Lokstallarna
Så kul ställe! Man kan äta, dricka och umgås. Det finns ett flertal restauranger i den enorma lokalen med högt till tak och stora fönster. Restaurangerna delar på en gemensam lokal för gäster. Ni kan beställa mat i olika restauranger, men sitta och bli serverade vid samma bord. Bra service, personalen verkligen bryr sig om besökarna och man känner sig välkommen. Lokalen är prydd med spännande kont och installationer av olika slag. Dessutom finns det annorlunda omgivningar att promenera i och kanske besöka en loppmarknad i närheten eller Kafferosteriet mittemot. Vi hittade en liten honungsbutik i företagshuset vid infarten till området och ett trevligt galleri. Bra parkeringsmöjligheter, men vi valde att promenera från Slussen till Lokstallarna och undersöka Kirseberg lite mer ingående, det är inte så långt som man kan tycka. Lite dansk touch över hela Kirseberg enligt min simpla mening :) Jag är inte någon älskare av hamburgare, men här var det bästa hamburgare jag någonsin smakat! De fanns ett stort urval av olika ölsorter som gladde Micke, jag nöjde mig med ett glas av jättegod Cava.

Hemsida
Visa på Google Map
Mobil: 0703 - 50 82 46
Besöksadress: Södra Bulltoftavägen 51, Malmö
2 4765 visningar
Sinlapa Thai Fusion Bowls & Gallery
SINLAPA - konst på thailändska.
En gemytlig restaurang med stor passion för mat och konst. Jag träffar några vänner för lunch på en liten trevlig restaurang på Amiralsgatan i Malmö. Det visar sig att restaurangen fungerar även som ett konstgalleri med färgsprakande konstverk av ägarinnan själv och några andra konstnärer. Vi beställer sushi och blir behagligt överraskade av konstnärliga upplägget och mycket färska och goda sushi. Hos Sinlapa erbjuds man även thai fusion bowls av olika slag. En härlig mix av västerländska ingredienser tillsammans med äkta thailändska smaker. Hela menyn och konstgalleri finns att beskåda på deras hemsida. Älskar du thaimat, så missa inte detta stället. Tack för ett trevligt bemötande!
Publicerat 2023-01-16

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Amiralsgatan 8, 211 55 Malmö
2 6718 visningar
Bjärreds Kallbadhus & Restaurang
I ett ljuvligt väder besteg vi den 500 m långa bryggan som avslutas med kallbadhus och restaurang. Vad smakar bättre än en kall Lagunitas med havets glittrande vatten framför fötterna.
Nya Långa bryggan öppnar den 11 februari 2023!

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Bjärred
5 5161 visningar
Reformfurniture
Är Reformfurniture Skånes coolaste retrobutik?
Strax utanför Lund på Trollebergs herrgård hittar ni denna fantastiska butik. Kliv in genom dörren och ni möts av ett eldorado av unika, vackra och roliga inredningsdetaljer. Här kan ni njuta av det bästa från 50-60-70 och 80-talet uppbyggda i snygga inspirerade miljöer. Vad sägs om ABBA stöveln som en gång i tiden stoltserade på NK i Stockholm!
Inredningsdetaljerna är snyggt renoverade till näst intill nyskick och alla lampor har fått ny el.
Bakom denna härlighet av exklusiva retro möbler skapades när Sandy som florist och stylist mötte Jim en multihantverkare och uppfödd med antikvitets träffades. Marinera dessa talanger med bådas intresse för svunna tider och en stor portion kärlek och ni har Reformfurniture.
Idag har man en liten stab av utbildade möbelrenoverare som hjälper till att skapa nytt liv i alla gamla ting.Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Värpinge, Lund
1 3570 visningar
Göta Glas och Porslin
Så många år har jag kört på Amiralsgatan i Malmö med dess stressiga trafiken förbi ett annorlunda skyltfönster med snurrande blanka hjul utan att stanna och ta en titt på butiken. Men nu gick jag förbi och lockades in i butiken. Jag mötes av en vänlig och mycket hjälpsam dam inne i butiken - Clary Svensson som förestår affären. Hon berättade att Göta Glas & Porslin har funnits på samma plats sen år 1903 och är återförsäljare åt bl.a. Orrefors, Kosta Boda, tyska Goebel, Royal Copenhagen och Lisa Larsson. Det finns massor av udda serviser stämplade olika årtal i nyskick. Så letar man efter udda finporslin - då är det här man har chans att hitta något alldeles unikt. Manicken med blanka hjul har visat sig vara en kaffekvarn. Clary tryckte på någon knapp och hjulen började snurra ljudlöst och det spreds sig en ljuvlig doft av nymalet kaffe. Kaffe paketerades väl i rosa presentpapper och på vägen hem doftade det gott runt omkring mig. Det blir säkert fler besök nu!
Publicerat 2023-01-16

Visa på Google Map
Besöksadress: Amiralsgatan 8, Malmö
1 6589 visningar