www.ResMer.nu
www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu
Över 400 besöksmål!


VÅRA SENASTE UTFLYKTER


VÅR SENASTE RESA
NYA BESÖKSMÅL
Kata Gård
Kata Gård i Varnhem - där den moderna arkitekturen möter de första kristna vikingarna.
Följ med upp på höjden bakom Varnhems klosterkyrka där ruinen av en av Sveriges äldsta kyrkor står, en privat gårdskyrka som tillhörde en mäktig vikingagård. Något förvirrade tittar vi upp mot denna märkliga byggnad vars form verkar vara uppstånden ur en forntida Julsaga, men ack så vi bedrar oss.
Detta mästerverk till byggnad är byggt som ett skydd över den arkeologiska utgrävningen, där den moderna arkitekturen strålar samman med de tusenåriga kyrkomurarna. Kliv in i denna underbara byggnad som vilar på pålar vilket ger en känsla av att vi sväva över utgrävningen.
De sensationella fynd som grävts ut här har omkullkastad hela den svenska historian, då det visar sig att vikingarna i Varnhem blev kristna ett sekel tidigare än övriga Sverige. Nedanför era fötter har ni resterna av en av Sveriges äldsta stensatta kyrkor med tillhörande krypta och runt denna en kristen gravplats som börjar användas redan på 900-talet.
I en av gravarna under era fötter hittade man skelettet efter den så betydelsefulla och mäktiga kvinnan – Kata. Detta, utgrävningens viktiga fynd kan beskådas genom ett glasparti i golvet. Genom runskriften på hennes gravhäll vet vi hennes namn och historia.
Arkitekturen på Kata Gårds unika byggnad har rönt så stor internationell uppmärksamhet att idag turnerar en kopia på huset runt om i världen.
Serien Historien om Sverige besöker Kata Gård.


Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Varnhem
0 88987 visningar


*** NYTT SMULTRONSTÄLLE?
På den här platsen kan ni publicera erbjudanden relaterade till besöksnäringen
Underlag som behövs: Text / Bild /Startdatum / Antal månader / Kontakt uppgifter
Pris per annons och månad 1200 SEK exkl moms
Ert erbjudande kommer att visas på den här webbplatsen, men även ha en egen webbadress.
Klicka på länken under:
VÅRT ERBJUDADE >>>

Välkommen att maila förfrågan till oss på Gloria Multimedia
info@gloria.se

Publicerad 2024-05-30

2 216778 visningar


TIPS OM RESOR I VÄRLDEN OCH BESÖKSMÅL PÅ HEMMAPLAN
Detta är en privat hemsida med våra egna personliga beskrivningar och rekommendationer för alla som vill hitta nya fina platser att besöka. Här på www.resmer.nu finns våra resor och utflykter beskrivna i detalj och vi hoppas att Du kan få tips för att skapa egna upplevelser. Du hittar även information om intressanta besöksmål, restauranger, hotell mm och länkar till kartor.

Micke & Valentina

DEVELOPED & DESIGNED in Sweden by Gloria Multimedia
rund.se