Dmitriy Li
Dmitriy Li

 

Dmitriy Li

 
DMITRIY LI - OPERASÅNGARE


Dmitriy är en baryton med en vacker Bel Canto-klang som intar hela rummet. Repertoaren inkluderar såväl de mest kända kompositörernas operastycken som barockmusik, kantater och oratorier.

Dmitriy är sovjetisk fäktmästare och operasångare som 2007 lämnade hemstaden Tasjkent i Uzbekistan för en permanent karriär i Sverige. I bagaget hade han då förutom musikalisk bildning även en framgångsrik karriär som fäktare och han har i Sverige undervisat på elitnivå.

Den musikaliska karriären inleddes tidigt vid pianot, vilket ledde vidare till studier i akademisk sång vid både musikhögskolan och Statliga Konservatoriet i Tasjkent.

År 2004 tog han examen som operasångare, och debuterade snart med titelrollen i Rossinis Barberaren i Sevilla på Tasjkents Statliga Opera. Sedan dess har han gjort bland annat Figaro i Mozarts Figaros bröllop och Ben i Menottis The Telephone.

Dmitriy har varit verksam vid Malmö Opera. År 2016 har han gjort rollerna Montano och Lodovico i Verdis opera "Otello" och 2017 Capellio i Bellinis Romeo och Julia på Operafabriken i Malmö och Köpenhamn. Samt rollen Sacristan i Verdis Tosca på Ystads Teater 2019. Därutöver har Dmitriy synts på en mängd konsertscener och galakonserter i bland annat Sverige, Ryssland, Kazakstan och Uzbekistan.

Telefon 0735-60 20 66