www.ResMer.nu
www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

www.resmer.nu
Över 400 besöksmål!


VÅRA SENASTE UTFLYKTER
Här hittar du förslag på olika utflykter med fina besöksmål som du kan göra i sommar.VÅR SENASTE RESA
NYA BESÖKSMÅL
Tjolöholm slott
Tjolöholms slott, byggt 1898-1904, är ett storslaget exempel på en Arts & Crafts-anläggning av det slag som främst annars kan ses i England. Slottet ritades av en ung arkitekt Lars Israel Wahlman. Uppdragsgivare var Blanche Dickson, bördig från England. Ambitionen var att skapa ett både representativt och komfortabelt hem. Det ståtliga palatset fylldes med dåtidens alla moderniteter. Elektriciteten till de nyinköpta lamporna kom från ett ångdrivet kraftverk på egendomen. Uppvärmningen skedde med hjälp av ett snillrikt system av varmluftskanaler, kompletterat med element och öppna spisar. Telefon installerades för att enklare hålla kontakten med familj och vänner i Göteborg. Andra tekniska finesser var till exempel grevinnans hårtork - ett högt maskinellt vidunder som drevs med hjälp av fotogen. Idag är slottet öppet för besök, vi valde en guidad visning. Efter visningen gick vi runt på egen hand och kamerans minne blev full av bilder.
Förutom slottet med dess unika design och dåtidens innovationer finns det vackra trädgårdar i engelsk stil, vidsträckta naturområden runt omkring. Här finns ett vagnmuseum för den som är intresserad av historiska transportmedel och en badplats för de som vill ta ett dopp.,
För barnen finns Tjolöholms lekby, en plats fylld med roliga aktiviteter. medan de äldre kan shoppa loss i butiken.
När det kommer till mat, kan ni njuta av hembakade godsaker på Kafé Manegen eller prova årstidsbundna menyer i Restaurang Storstugan, som fokuserar på närproducerade råvaror.

Hemsida
Visa på Google Map
Besöksadress: Tjolöholms Slott, Fjärås
0 1505 visningar


*** NYTT SMULTRONSTÄLLE?
På den här platsen kan ni publicera erbjudanden relaterade till besöksnäringen
Underlag som behövs: Text / Bild /Startdatum / Antal månader / Kontakt uppgifter
Pris per annons och månad 1200 SEK exkl moms
Ert erbjudande kommer att visas på den här webbplatsen, men även ha en egen webbadress.
Klicka på länken under:
VÅRT ERBJUDADE >>>

Välkommen att maila förfrågan till oss på Gloria Multimedia
info@gloria.se

Publicerad 2024-05-30

2 220597 visningar


TIPS OM RESOR I VÄRLDEN OCH BESÖKSMÅL PÅ HEMMAPLAN
Detta är en privat hemsida med våra egna personliga beskrivningar och rekommendationer för alla som vill hitta nya fina platser att besöka. Här på www.resmer.nu finns våra resor och utflykter beskrivna i detalj och vi hoppas att Du kan få tips för att skapa egna upplevelser. Du hittar även information om intressanta besöksmål, restauranger, hotell mm och länkar till kartor.

Micke & Valentina

DEVELOPED & DESIGNED in Sweden by Gloria Multimedia
rund.se