Nerv/Nerve

user

 

pass

Nerv · Nerve Medlemmar · Medlemmer Aktiviteter Nervnytt · Nervenyt Kontakt

   Nerv · Nerve

   Nervnytt · Nervenyt

   Erbjudanden / Tilbud

   Om oss · Om os

   Bli · Bliv medlem

   Konstkompetens · Kunstkompetence

   Exempel · Cases

   Aktiviteter

   Kontakt

   Jobb · Jobs

   Länkar · Links

   Medlemmar · Medlemmer


Vi synliggör KONSTNÄRLIG KOMPETENS
Svensk/danska kultur- och näringslivsföreningen Nerv synliggör konstnärlig kompetens som utvecklande faktor för individer, organisationer och regioner.


Vi synliggør KUNSTNERISK KOMPETENCE
Den svensk/danske kultur- og erhvervsforening Nerve synliggør kunstnerisk kompetence som udviklende ressurce for individer, organisationer og regioner.

Från årsmötet
Briza maxima AB processledde styrningen av föreningens innehåll och deltagarnas engagemang för innevarande år. Till ny ordförande valdes Alexander Rudenstam.

Årsmötet
Rebecka Eriksson som leder övningarna är en av delägarna i Briza Maxima AB. Den andra är Luisa Carbonelli. Båda medlemmar i Nerv. På bilden syns också Stina Melanton, bildkonstnär som är en annan av våra medlemmar.

Arbetsdagar för medlemmar

Arbetsdagar för medlemmar
Vi möttes för att arbeta fram produkter som vi ska erbjuda företag under våren. Metoden vi använder utgår från en frågeställning. Den bearbetar vi genom olika moment. Vi rör oss mellan större eller mindre utrymme för tanken, känslan eller kroppen. Svaren kommer, först omedvetet och intuitivt, sedan tydligare och möjliga att sätta ord på.

Arbetsdagar för medlemmar

Utbildning av ledare i Herlev

Herlev

Herlev

Herlev

Herlev

Herlev

Herlev

Framtidsdag i samarbete med House of Futures
Ekonomiprofessorn Ingeman Arbnor har en enorm erfarenhet att ösa ur när det gäller att ta in konstnärlig kompetens för att lösa uppgifter i organisationer.
Ingeman Arbnor

Framtidsdag i samarbete med House of Futures
Gry Worre Hallberg, Inga Gerner Nielsen och Madeleine Kate Mc Gowan från Fiction Pimps är en av fyra partners i House of Futures. Här leder de en analys session tillsammans med framtidsforskaren Steen Svendsen
Fiction Pimps

Framtidsdag i samarbete med House of Futures
Det var Eva Grip som hade tagit initiativet till arrangemanget. Här berättar hon om hur samarbetet med House of Futures kom till, vad Nerv är och varför vi ville ha Ingeman Arbnor som föreläsare.
Eva Grip

När företag anmälde sig till Malmömingel fick de registrera om de ville möta en kulturpersonlighet med en fråga. Gensvaret blev succéartat. 100 av 500 svarade att de ville det.

Nio av Nervs konstnärer hann med femtio sessioner om tio minuter vardera. Dansaren Carin Dackman med företaget InMovement var en av dem. I Damjournalen kan du läsa hur Viveka Eriksson upplevde mötet. Det är Viveka som tagit bilderna också.
Damjournalen om Malmömingel

Medlemshelg i Kölleröds gamla skola
Elva medlemmar i Nerv lärde känna varandra genom umgänge och övningar en helg i mitten av september. Carin Dackman, med företaget In Movement, ledde workshopen om möten genom rörelse. Här är det Eva Grip som dansar.

 
Vi var ute också. Promenerade i smågrupper och pratade utan att bli avbrutna, en i taget, om vårt förhållande till konstnärlig kompetens. Vad är det för mig? Vilket bidrag kan jag ge? De två andra ställde frågor som förde tänkandet ett steg längre.

Vi gick avsides, reflekterade över vad som kommit fram, och hämtade någon symbol för det vi vill vara, eller det vi bidrar med.

- Ser ni detta bladet? Det brinner!, säger Carin.
Eva Hallberg, Charlotte Engel, Elisabeth Engström Franzén och Josephine Ernst håller med.

Tiden när vi bara tror på det som låter sig mätas med gamla måttstockar är snart förbi.

Cesilia Ekroth från Idéer & Co bor i Färjestaden. Där känner hon sig rätt ensam om att arbeta med konstnärlig kompetens som metod. Hon inspireras av att dela sina kunskaper med likasinnade, och höll i övningen som förde vår medvetenhet om betydelsen av detta arbetet en nivå högre.

Vi hann en massa annat ockå. Äta god mat och mysa. Ett viktigt inslag var förberedelsen för Malmöminglet. Nu har vi ett koncept som är enkelt för oss, som gör oss glada och som gör nytta.

Medlemshelgen gav mersmak. Tack till er som deltog!

NY MEDLEM
Eva Omagbemi är producent och projektledare med stort engagemang. Van att skapa arrangemang på båda sidor av sundet. Läs mer om henne under fliken Medlemmar.Se filmen från en konferens som Eva producerat.
Scenkonst och demokrati


NY MEDLEM
Ingrid Astbo leder workshopar i kreativitet från sitt företag Skapa nu. Läs mer om Ingrid och vad hon vill med sitt medlemskap under fliken Medlemmar.


Ordförande och sekreterare.
Carin Dackman är ny i styrelsen. Hon utsågs till sekreterare på extra årsmöte i juli. Vårt möte var på Danske scenografers lokal inne på en av gårdarna på Kongens Nytorv. Damen i blått, Karin Lindroos, är ordförande för andra året i rad.

Dejlig aften om Kunstgreb
En aften i nysgerrighedens tegn. Lisa Kahn og Niller Wischmann fortalte om 2,5 års forskningsarbejde, 120 kunstneres uddannelse og om de ca. 50 virksomhedsprojekter som er i gang med Kunstgrebsinnovatører.

Niller Wischmann är initiativtagaren till detta stora EU-projekt.

Det blev fortalt at uden innovationsarbejdet sker 100% på virksomhedens præmis - med deres sprog, tror Niller Wischmann ikke der for alvor kommer gang i samarbejdet mellem Kunst og erhverv.
Se film om Kunstgreb!


Läs mer under AKTIVITETER den 28 april
Således blev der gennemgået hvordan Kunstgreb arbejder og træner kunstnerne til at kunne håndtere:
- virksomhedsforståelse
- kommunikation
- facilitering
- projektledelse
- innovation
...i Kunstgrebs regi kaldet de 5 byggesten

Walk the talk

Marika Kajo, Lisa Kahn och Josephine Ernst

Vi förbereder ett nytt uppdrag för Kreativ Metapol
Öresundsregionen som Kreativ Metapol vill testa konstnärlig kompetens i innovationsprocessen. Nerv samarbetar med Kunstgreb för uppdraget. Kunstgreb är ett stort projekt, med medel från Europeiska socialfonden. De utbildar konstnärer att utveckla metoder som passar Otto Scharmers U-teori för kreativitet och innovation. Nervmedlemmen Niller Wischmann med företaget Winnovation står bakom projektet tillsammans med Copenhagen Business School och Dansk Artist Forbund.
Kunstgreb

Nerv profilerade Mod passion Jonglör

Eva Grip på podiet.

Karin Lindroos og Josephine Ernst

Josephine och Karin har varit med i Nerv sedan föreningen startade 2004.
Karin är arkitekt, konstnär och lektor i design. Hon inspireras av att skapa nya koncept där konstnärlig kompetens används som verktyg i uppdrag som föreningens medlemmar fått i privat och offentlig sektor.
Detsamma gäller för Josephine. Hon älskar att arbeta med grupper och är en av våra mycket uppskattade kreativa ledare. Josephine är medgrundare av föreningen. Hon är fotograf, bildkonstnär och scenograf. Båda har verkat i styrelsen sedan starten i olika roller. Nu är Josephine kassör och Karin ordförande.

Nervs nyaste medlem
Hej!

Jag heter Sara Ekenstierna, 31 år, bosatt i Malmö.
Är leg. Psykolog och egenföretagare.
Driver sedan 2009 Ekenstierna Psykologkonsult,
med fokus på professionell och personlig utveckling.
Utöver detta singer/songwriter. Sysslat med musik och skrivande i tio år.

Mina förväntningar på medlemskapet är att hitta nya kontakter där vi kan inspirera varandra.
Framförallt är jag intresserad av nya samarbetsformer,
tex mellan konst, kultur och affärsinriktad verksamhet.
Ser också mycket framemot utbyte över gränser och mellan olika kulturer.

Jag vill bidra med att lära känna nya människor och komma på ideér kring samarbeten och möjliga gemensamma projekt.

Kontaktuppgifter till våra medlemmar hittar du under rubriken Medlemmar. Klicka på S för Sara!
Välkommen in i tältet! hälsar Eva Grip.

Kulturoas på Malmömingel
Medlemmar i Nerv synliggjorde hur samspel mellan kultur och näringsliv kan se ut. På uppdrag av Malmöminglet bidrog vi med en Kulturoas. Det läckra tältet CLOUD fick vi låna av Offecct.
Inne i tältet låg ett horn. Våra guider blåste i det när besökarna samtyckte till att boka möte med mystiska blinddates som svarade på deras frågor. Anette Bjernklev har tagit bilderna.


Nervmedlemmen Rinella Grahn till höger agerar guide, och har lyckats fånga en modig besökare.


Besökaren ställer frågor och får svar av osynliga medhjälpare!


Marita Bengtsson instruerar en annan besökare.


Vice vd för Sydsvenskan, Björn Bergman var en av dem som svarade på frågorna. Josephine Ernst i bakgrunden passar Nervs bord.

Uppdrag för Mod Passion Jonglör
- Tack Nerv för en annorlunda och inspirerande kickoff inför vår Affärsgala. Kan rekommenderas till andra företag som vill ha inspiration för sina tankeprocesser. Möte mellan företagare och kultur på ett spännande sätt när det är som bäst.


Nerv goes business
Linda Södervall Frisk och Rinella Grahn lyssnar på vad det innebär att Nerv blir Guldpartner på nästa event som Margaretha Elleby fått projektmedel att genomföra.På mötet paketerade vi också erbjudande till Företagsmedlemmar.

Nervs tre rum
På workshopen den 2 juni arbetade vi fysiskt, känslo- och tankemässigt med konstnärlig kompetens som utvecklingsfaktor. Vad innebär det? Vad tillför denna kompetens näringslivet för organisation, produktion,personal,ledarskap och kommunikation. Morten Andersson ledde övningarna. Detta var starten av en process som ska leda fram till att Nervs mål och strategi blir tydligare. För medlemmarna själva och för omvärlden.

Jag är en kropp
Nya medlemmen konstnären Ida Krogsgaard skickade en länk från Danmarks Radio där dansterapeuten och och forskaren Helle Winter blir intervjuad. Hon berättar bland annat om den vetenskapsteoretiska skillnaden mellan att säga Jag har en kropp eller Jag är en kropp. På tjugo minuter får du en innehållsrik, konkret och spännande upplevelse om du lyssnar här:
Intervju med Helle Winter

Mod, passion, jonglör - bli entreprenör
Margaretha Elleby är Nervs revisor och medlem sedan 2005. Hon tog initiativet till ett arrangemang i Malmö om framför allt kvinnligt företagande. Nerv var medarrangör och de orangea ballongerna vandrade omkring i Rådhusets festliga lokaler. Ett tjugotal av våra medlemmar var där och spred Nervs budskap. Arrangemanget ersatte novembers månadsmöte.
Bildterapeuten Jenny Butler sa:
- Detta hade jag aldrig gått på om jag inte varit medlem i Nerv.
Bilden är hämtad från Sydsvenska Dagbladets hemsida, där Margaretha till vänster berättar i en film. Marita Bengtsson från Nerv är också intervjuad. Lägg märke till Nervs knapp som hon bär på sin vänstra axel. Klicka på länken:
Modiga-kvinnor-gillar-natverk

Glömt lösen?
Våra sponsorer:

  

Webb
teknik & design

Gloria Multimedia